‘CSI: Miami’ klamrer seg fast, men til hvilken pris?

Del nyheten

ABC har virkelig en nøtt å knekke for sitt søndagsprogram, med Pan Am i fritt fall og Desperate Housewives i sin siste sesong. For CSI:Miami gir resultatene håp, men det vil gå ut over en lagkamerat fra CBS.

De tallene for CSI: Miami viser 10,5 millioner seere søndag. Sesongen så langt gir dermed:

Episode 1: 9,89 millioner seere
Episode 2: 10,34 millioner seere
Episode 3: 10,23 millioner seere
Episode 4: 10,64 millioner seere

Opp mot Pan Am, som går samtidig, har den ikke fått merkbar konkurranse. Den nye ABC-serien har halvvert seertallene siden premieren, ned fra 11 millioner til under 6. Hva ABC vil varte opp med søndager neste sesong er uvisst, men Pan Am og Desperate Housewives blir det i hvert fall ikke.

For CSI: Miami er konkurransen med nettverkets andre serier viktigere, om Unforgettable fortsetter å falle ser det med et lysere ut. CSI: NY holder seg også jevnt fredagskvelder på rundt ti millioner seere, mens også nykommer Person of Interest har stabilisert seg på den tøffe torsdagskvelden med rundt 12 millioner. Det som taler mot veteranene er at de er mer kostbare. A Gifted Man er så og si død allerede.

I fjor kansellerte CBS syv serier, så langt i år er de oppe i en (How to Be a Gentleman). CSI: NY, Blue Bloods, The Good Wife, CSI: Miami, Unforgettable, Person of Interest og Hawaii-Five-0 er de som er i faresonen der i gården, det vil ikke overraske om halvparten av dem forsvinner. Det er nærmest utenkelig at alle vil overleve. NCIS-seriene, 2 Broke Girls, Criminal Minds, Mike&Molly og The Mentalist virker ganske sikre kort nå.

I serieprognosen justeres derfor:

 • CSI:Miami opp til 50%.
 • Pan Am flyttes til rød sone med 30%
 • Unforgettable senkes til 40%, mer grunnet CSI: Miamis fremgang enn egen prestasjon.

 

Andre endringer:

 • Sons of Anarchy er fornyet.
 • Memphis Beat er kansellert.
 • The Glades er fornyet.
 • Two And a Half Men justeres ned til 80%, siden den fortsetter å falle i seertall. Er nå halvvert siden rekordstarten.
 • Last Man Standing gjorde det såpass bra i premieren og reprisen fredag, at den bumpes opp til 60%. Kan fort falle ned om fallet blir stort i sin andre uke.
 • Terra Nova gjorde fint comeback, etter at fotballsendinger ga den et tøft trøkk. Heves opp til 60%
 • Up All Night gjør det såpass bra at den heves opp i grønn sone.
 • The Secret Circle heves opp i grønn sone og 90210 opp i 60%. Ikke fordi den gjør det særlig bra med under 2 millioner seere, men fordi så mange CW-serier gjør det dårlig. Spesielt Nikita, som ikke er i nærheten av å gjøre det like bra som Smallville gjorde samme kveld på samme tid i fjor. Den serien er snart nede i rød sone.

 

Serieprognosen er vår oversikt over hvordan vi anser mulighetene for ny sesong for en rekke TV-serier. Du kan sjekke den ut her

Annonse