Det er sjeldent Emmy Awards har vært så overraskende, men samtidig smått tilfredsstillende. Det var nok av overraskelser, de fleste av det positive slaget.

1. Kyle Chandlers Emmy for beste mannlige skuespiller. Jeg tvilte til og med på at han ville bli nominert, at han skulle vinne i år var nærmest utenkelig. Her skulle endelig Jon Hamm vinne sin Emmy for sin beste prestasjon i Mad Mens historie. Attpåtil uten konkurranse fra Bryan Cranston, som ikke er med. Også Michael C. Hall og Hugh Laurie siklet etter å ha vært nominert år etter år, mens de alle fryktet nykomling Steve Buscemi. Men neida, her kom herlige Kyle Chandler og snappet den. Eneste av finalistene jeg ikke har rukket å se i aksjon enda, men om Jakob er til å stole på bør jeg få finger’n ut.

2. Kun en seier til Mad Men, som  var nominert i 19 kategorier. Vant den gjeveste prisen, for beste dramaserie. Paradoksalt nok kan visst en serie – som i følge Emmy-juryen – hverken anses å ha beste regi, manus, skuespillere eller annet fortsatt være beste dramaserie. Er det rart det er vanskelig å spå Emmy-priser?

3. Fox-serier fikk ikke med seg en eneste Emmy. Står det så dårlig til, eller er det en viss form for forutinntatthet ute og går i det liberale Hollywood? Jeg tilgir fortsatt ikke at de snøt Anna Torv og John Noble for nominasjon. Seriøst, Torv spilte Olivia, en alternativ versjon av Olivia, en Olivia besatt av Leonard Nimoy og vel enda et par andre roller på en imponerende måte i en flott sesong av Fringe. Våkn opp!

Annonse

4. Emmy til Dinklage. «A lannister always gets his Emmy». Peter Dinklage var så overlegent beste alternativ at han var dømt til å ikke vinne. For kom igjen, dette er en fantasi-serie og vi vet hvor fordomsfulle Emmy-juryen er overfor slikt – selv om det er et mesterverk. Serien fikk 13 nominasjoner og var ikke forventet å vinne noen. Men en vant den – takk og pris fikk Peter Dinklage den og med det behøver vi ikke sende dragene løs i protest. En meget positiv overraskelse, sjekk bare ut høydepunktene hans fra første sesong:

5. Charlie Sheen endte ikke opp i In Memoriam-sekvensen. Bra er vel det, selv om kanskje Chuck Lorre ikke nødvendigvis er enig.

 

Noe som tok deg fullstendig på sengen? Please, do tell!

6 KOMMENTARER

  1. Alle som ble nominert til beste dramaskuespiller syntes jeg fortjente det, kanskje ved unntak av Michael C. Hall (eller, bare for åpningen av sesong 5 som var bra spilt). At Kyle Chandler ville vinne var ikke noe sjokk, men jeg så det ikke komme siden jeg trodde selv at Jon Hamm ville ende opp med prisen. Om ikke værstefall Steve.

  2. Det var flott at Kyle Chandler vant, selv om han sendte inn en mye bedre episode i fjor til vurdering. Jeg som alle andre trodde Jon Hamm kom til å endelig ta prisen, så var litt skuff på vegne av Hamm for en fantastisk prestasjon i «The Suitcase». Det er litt mystisk hvordan Mad Men blir konstant oversett i skuespiller-kategoriene. Samtidig var det utenkelig for meg at Kyle Chandler skulle forlate skjermen uten en pris for fem år med fremragende arbeid. Samme med Jason Katims som skrev en flott seriefinale, men igjen følte jeg det var en kategori som tilhørte «The Suitcase». Det er nesten ufattelig å tenke på hvor oversett Friday Night Lights har vært i tidligere år, for å så vinne for skuespill og manus i sin siste sesong. Velfortjent.

    Største sjokket for min del var uansett at Steve Carell ikke fikk prisen for mannlige komirolle, er nesten skammelig at han aldri fikk en Emmy for rollen sin som Michael Scott i The Office. Jim Parsons er absolutt det beste med The Big Bang Theory, men i år var fortjente virkelig Steve Emmyen. I kvinnelig hovedrolle i en komiserie trodde jeg enten Laura Linney eller Amy Poehler kom til å vinne, men Melissa McCarthy er såpass likandes at jeg ser ikke på det som en stor krise. Poehler kan altids vinne neste år.

  3. At Kyle Chandler vant beste mannlige skuespiller overrasket meg. Var ganske så sikker på at Jon Hamm ville stikke av med den, for The Suitcase var eksepsjonelt bra. Men om han skulle tape for noen, så synes jeg det var bra at det var Kyle Chandler som tok prisen. Friday Night Lights har blitt oversett år på år av Emmy-gjengen, så det var på sin plass at både han og Connie Britton fikk nominasjoner.

  4. Oppførselen til Charlie Sheen overrasket meg veldig. Forventet nesten at han skulle rakke ned på alle sammen. En bedre side av Charlie Sheen jeg ikke kan huske å ha sett.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here