HjemNyheterVad ska du göra ikväll kl 18?

Vad ska du göra ikväll kl 18?

Jag ska hur som helst se det sista avsnittet av den sista (tyvärr) säsongen av Young Royals och den spännande överraskningen, alltså dokumentären Young Royals Forever.

I kveld slippes TO spennende Young Royals-ting.

Den svenske serien Young Royals har tatt Norden med storm. I kveld skal alt avsluttes med den (dessverre) aller siste episoden. Det blir vemodig, da jeg virkelig kommer til å savne alt dramaet på Hillerska og i Bjärstad, rundt de to fantastiske karakterene Wilhelm og Simon, samt deres klassekamerater, spesielt Sara, August og Felice.

Som et lite tidlig påskeegg får vi også dokumentaren Young Royals forever (les om den nederst i denne artikkelen).

Regissør Lisa Ambjörn har fortalt i en Instagram post at hun viste helt fra starten av hvordan det hele skulle ende, og at det derfor er det rette stedet å avslutte eventyret.

NB! SPOILERS NEDENFOR FRA SESONG 1-3 (IKKE fra siste episode, som kommer i kveld kl 18)

Vi går igjennom et par ting vi håper å få svar på i kveld. Det er litt vanskelig å se hvordan serien skal klare å knyte sammen alle de løse trådene i denne siste episoden, men vi har troen.

August og Sara

Foto: Netflix

Vil de klare å finne sammen igjen? Er det en løsning der? Sara og August har jo et romantisk forhold, som er i startfasen, og det virker som første gang de begge to har opplevd en så dyp tiltrekningskraft. Det gjør ting vanskelig for Sara i hennes andre forhold, fordi vennene hennes ikke kan fordra August. Hun slites mellom det hun føler for ham, som hun har beskrevet som at «selv om han burde føles feil så føles alt bare så veldig rett» og August ser vi også prøve å gjøre ting rett for henne. Han har blant annet nektet å selge kunst eller annet fra sitt barndomshjem for å betale for skoleplassen sin, men så gjør han det likevel senere for å kjøpe hesten Sara er så glad i til henne. Det betyr mer enn hun kanskje forstår, så selv om hun ikke forstår det når han sier han har kjøpt hesten til henne, så vet vi som får se ting fra flere vinkler at det er en ekte kjærlighetserklæring.

August har gjort mye sjelegransking disse sesongene, og mye av det er grunnet å endelig føle seg elsket. Han har en tendens til å klamre seg til stedene han kan føle seg verdsatt, bevist av hvor mye han stresset når han ikke fikk nok oppmerksomhet av Felice i deres korte forhold, hvordan han prøver veldig hardt med Sara, måten han higer etter en plass i kongefamilien og måten han avskriver sin mor og holder sin far og sin tittel høyere enn noe. Det er til tider sykelig, men jeg tror også han begynner å se hvor heldig han er som ikke må inn i rollen Wilhelm har og kan i det store og det hele nyte livet sitt med status, kjæreste og venner, om han bare spiller kortene rett nå og slutter å være så egosentrisk.

Sara og Felice

Foto: Netflix

Disse to har hatt et turbulent forhold, og det så endelig ut til å ha løst seg nå i nest siste episode. Så møtte selvfølgelig Sara og August hverandre og delte et kyss og en klem, noe som ble sett av , som løp rett til Felice og fortalte det.

Jeg håper så inderlig at Felice kan se at venninnen hennes er lykkelig forelsket og slå seg til ro med det at August prøver å endre seg. Dessverre har hun ikke sett så mye av bevisene på dette som resten av oss, så det går vel mest sannsynlig ikke den veien. Det vil i så fall være veldig trist, da Felice og Sara deler et vennskap som betyr mye for dem begge. Som Felices venninner sier under en frokost: «Å miste en bestevenn er ofte verre enn en kjæreste.»

Hillerska

Foto: Netflix

Det er tydelig at Felice har sagt noe til dem som kom for å intervjue elever om forholdene på skolen. Vi vet ikke helt hva, men det er nok å føle seg utenfor på grunn av hudfargen sin, hun poengterer blant annet at hun fr alltid beskjed om å ha håret i strikk, noe de andre jentene ikke får beskjed om, og vi ser henne bruke mye tid, spesielt i sesong 1, på å rette ut det krusete håret sitt. Hun ser ut til å virkelig bestemme seg for å fortelle om dette når faren fortelle hvordan han prøvde å ha sin egen stil en stund når han gikk på Hillerska, men så ‘naturligvis’ ble som alle andre.

Wilhelm vet jo også om at Erik var en del av denne neddyssede videoen på innvielsesfesten for tre år siden. Og det er flere ting som foregår fremdeles under nesen på rektor som kan ha uheldige utfall. Kanskje det er slik serien ender? Med at skolen kan bli stengt ned?

Erik

Foto: Netflix

Skal det komme en stor twist på dette med Erik? Jeg så de to første sesongene om igjen og ser det nevnes litt om Erik et par ganger som hadde gått meg hus forbi. Blant annet at han hadde et forhold med en på OnlyFans som kongehuset dysset ned. Moren sier senere at «Erik var heller ikke åpen om sine relasjoner» når hun prater med Wilhelm. Det blir også sagt av psykologen at Erik gikk til ham, og Nils forteller Wilhelm at «vår greie» (homofili) ikke var Eriks styrke. Når Wilhelm går til Palatset og ser for seg at Erik setter på denne filmen og slikt, så nevnes navnet «Filip». Er dette noe som vil bli gitt en betydning, eller er det tilfeldig?

Wilhelm og Simon

Foto: Netflix / Q

Selvfølgelig det største spørsmålet av alt. Moren til Simon har plantet «kjærlighet burde ikke være så vanskelig» i hjernen hans, noe jeg syns personlig er ganske tullete, da jeg mener kjærlighet er noe man jobber på sammen for å bygge opp, spesielt i starten. Ekte kjærlighet kommer fra å møte utfordringer og likevel ikke slippe. Jeg vet de har hatt det vanskelig i perioder, men det har mest vært utenforstående ting, de er både glade og kjærlige med hverandre når de er alene sammen. Så jeg ser ikke helt hva som er så vanskelig.

Det blir spennende å se om denne «jeg klarer ikke dette mer» setningen fra Simon betyr slutten på forholdet deres eller om Wilhelm finner en måte å fikse det på. Simon er kanskje den som prøvde hardest i de første to sesongene, men i denne sesongen er det virkelig Wilhelm som må trå til. Simon virker bare sliten og lei. Det er trist. Jeg krysser fingrene, men det er tydelig de trenger å finne en bedre balanse i hverdagen. Wilhelm har snakket om å abdisere to ganger, en når han så Simon p ådate med en annen, og en gang når Simon ville gå til politiet og han innså han ikke kunne ‘gi’ tronen til August om han havnet i fengsel. Vil han egentlig slippe tronen, ansvaret og børen, som han siterer sin mor fra sesong 1 episode 1 når han sier «det er ikke en straff, det er et privilegium»?

Dessverre for de fleste av oss som har vært gjennom et par forhold, så vet vi at den første store forelskelsen sjeldent holder forbi skoleårene. Det er en mørk sky på horisonten. Vil vi få den lykkelige slutten vi har higet etter siden sesong 1 traff oss så hardt i 2021? Jeg er ganske klar for noe lykkelig heller enn realistisk, det skal jeg være ærlig og innrømme.

Du kan se siste episode av siste sesong i dag klokken 18 på Netflix.

Young Royals forever

Til samme tid i kveld vil Netflix også gi oss dokumentaren Young Royals forever, om de mange ansiktene foran og bak kamera på denne flotte serien. Den vil fortelle oss om hvordan Simon og Wilhelms reise formet seg, fra konsept til siste scene.

Annonse