HjemAnmeldelserKinoaktuelle Bob Marley: One Love

Kinoaktuelle Bob Marley: One Love

Filmen Bob Marley: One Love er en hyllest til denne helt spesielle mannens liv, lidenskap og musikalske budskap. Han kom fra vanskelige kår i Jamaica og vokste opp til å bli et symbol på familie, samhold, enhet, fred og kjærlighet for alle.

Han så sin livs store arbeid å inspirere verden til fred gjennom musikken sin. Drevet av en glødende lidenskap for familie og samhold, prøvde han gang på gang å vekke menneskets kjærlighet for sine medmennesker gjennom nydelige tekster og rytmer.

Bob Marley med konen sin Rita, i filmen Bob Marley: One Love.
Foto: Paramount Pictures

Personlig var han en mann med mange problemer, men han så det også som sin styrke, og er kjent for å si «du vet aldri hvor sterk du er, før det å være sterk er dit eneste valg«.

I den tro levde han i takt med alt livet kastet mot ham, fra attentatforsøk på sitt eget liv til å leve separert fra sinn elskede hjemland Jamaica og sin kjære kone Rita og deres mange barn. Han var på mange måter en livsnyter, men han jobbet hardere enn noen andre for å nå ut til verden med sangene sine. Han hadde en egen evne til å elske alle rundt seg og viktigst av alt: Tilgi.

One good thing about music: When it hits you, you feel no pain.

– Bob Marley –

Filmen er produsert sammen med medlemmer av Marleys familie, noe Kingsley Ben-Adir, som fikk oppgaven med å gjenopplive dette legendariske ikonet på storskjermen, så på som både en enorm resurs og et ydmykende, nesten skremmende, nærvær. Lashana Lynch, som Marleys kone Rita, følte nok på mye av det samme presset.

Bob Marley har en plass i de flestes hjerte, men han var også en ektemann og en far og et barn uten en far, og det var veldig mye til ham som privatperson som familien ønsket skulle skinne i denne filmen. Derfor handler den mye om stille morgener med tekstskriving og hva som skjedde av scenen, hjemme, backstage og mer. Det er et intenst lite dykk inn i det private livet hans. Og det gir absolutt mersmak.

Bob Marley: One Love er en vakker film. Den anbefales å se på kino, for å få den fulle opplevelsen av musikken. Dette er filmen å ikke gå glipp av i år. Jeg hadde heller fått med meg denne enn Dune 2 om jeg måtte velge. Det mener jeg oppriktig. Håper du tar dette med deg videre inn i dagen din og ikke lar denne flotte kinoopplevelsen gå deg hus forbi.

Score:

Oppsummert

Jeg kan ikke si noe negativt om denne filmen. Den var en nydelig hyllest til både Bob Marley, sangeren, Bob Marley, ikonet og Bob Marley på privaten. Jeg elsket hvert sekund og skulle ønske den var dobbelt så lang.
Annonse
Jeg kan ikke si noe negativt om denne filmen. Den var en nydelig hyllest til både Bob Marley, sangeren, Bob Marley, ikonet og Bob Marley på privaten. Jeg elsket hvert sekund og skulle ønske den var dobbelt så lang.Kinoaktuelle Bob Marley: One Love