Høstens nye serier (2023)

Raylan Givens er tilbake i Justified: City Primeval på Disney+, NRK satser på dramaserie om Gro Harlem Brundtland og på SkyShowtime kommer den nye Taylor Sheridan-serien Special Ops: Lioness.

Det er streik i USA, som betyr over hundre forsinkelser (se oversikt). Flere nye serier rammes også. Det betyr ikke at seriehøsten blir strippet for nykommere, for flere serier var ferdig produsert før streiken startet. I tillegg er det nok av serier som produseres andre steder i verden, blant annet lille Norge. NRK har en håndfull nye serier.

Annonse

Noen av sommerens nye serier i USA er først klar for Norge i høst, blant annet Justified: City Primeval og Special Ops: Lioness.

Justified: City Primeval fortsetter historien til Raylan Givens (Timothy Olyphant) fra TV-serien Justified. Special Ops-serien kommer fra Taylor Sheridan, mannen bak populære serier som Yellowstone, Tulsa King og 1883.


Seriene som kommer høsten 2023

Merk at endringer kan forekomme, det er ikke bekreftet at alle seriene er klar for en strømmetjeneste i Norge. Oversikten ventes også å bli fylt opp med flere titler utover august, sjekk derfor innom jevnlig.

Sjanger

Sjanger

Sorter

Sorter

Strømmetjeneste

Strømmetjeneste
  • Alle
  • Apple TV+ (10)
  • Britbox (1)
  • Disney+ (5)
  • HBO Max (4)
  • Netflix (51)
  • NRK TV (6)
  • Prime Video (5)
  • SkyShowtime (6)
  • Strim (17)
  • TV 2 Play (7)

Oxen

Strim, TV 2 Play
Drama, Krim
6.5

Den danske spenningsserien Oxen forteller historien om krigsveteranen Niels Oxen, en tidligere spesialstyrkesoldat som blir fratatt sine militære oppgaver etter å ha blitt urettmessig arrestert for besittelse av narkotika.

Special Ops: Lioness

SkyShowtime, Strim
Drama, Spenning, Thriller
7.7

Basert på et CIA-program, hvor vi følger en marinesoldat som rekrutteres for å bli venn med en terrorists datter. Målet er å ødelegge terrororganisasjonen fra innsiden.

Justified: City Primeval

Disney+
Action, Drama, Western
7.4

Justified: City Primeval er oppfølgerserie til den populære serien Justified. Vi følger U.S. Marshal Raylan Givens i en sak som tar han fra Miami til Detroit. 

Ondskapen

Strim, TV 2 Play
Drama
7.8

Basert på Jan Guillous bestselgende roman, fortelles historien om unggutten Erik Pontis oppvekst med en voldelig stefar, som fører til en ungdomstid fylt med vold og trakassering, før han ender opp på internatskole.

Poker Face

SkyShowtime, Strim
Drama, Komedie, Krim
7.9

Charlie har en ekstraordinær evne til å avgjøre når noen lyver. Hun drar ut på veien med sin Plymouth Barracuda, og ved hvert stopp møter hun en ny rollebesetning av karakterer og merkelige forbrytelser som hun ikke kan la være å undersøke og løse.

Dummedag

NRK TV
Drama, Komedie
7.0

Når et nytt virus muterer og skaper en dødelig pandemi, blir seks fremmede tvunget til å jobbe sammen for å redde verden fra et virus som gjør folk dumme.

Hva skjedde med Solveig?

NRK TV
Komedie, Krim
7.4

Hva skjedde med Solveig er ein dokukrim-komedie med Kevin Vågenes i 17 ulike roller. Serien følger et journalistteam som etterforskar det mystiske dødsfallet til Solveig Lyngåsen.

Føkkings Fladseth

Strim, TV 2 Play
7.3

I serien møter vi komiker Henrik, som har innsett at det er blitt for mye reklame og reality de siste årene. Han ønsker å fremstå som mer kredibel.

Makta

NRK TV
Drama, Periodedrama
8.0

Den sosialt engasjerte legen Gro Harlem Brundtland blir viklet inn i det politiske maktspelet. Hun blir etter hvert en mesterlig spiller og utmanøvrerer motstanderne sine. I 1981 blir hun Norges første kvinnelige statsminister.

King 21

Strim, Viaplay
Drama
7.6

Vi følger reisen til en helt normal gutt fra Sverige og hvordan han endte opp med å bli kalt «The King» i verdens beste ishockeyliga, NHL

Kjendis AS

Strim, TV 2 Play
Komedie

Thomas Numme, Harald Rønneberg og Truls Svendsen er tre aldrende underholdningsstjerner som innser at populariteten deres er dalende. Den nye virkeligheten oppleves brutal for de tre femtiåringene, som etter mange år i rampelyset er blitt bortskjemt med konstant oppmerksomhet fra TV-seerne.

Payback

BritBox
Drama, Krim, Thriller
7.3

Lexie Noble blir involvert i en politioperasjon for å avsette en beryktet kriminell leder, Cal Morris.

Hybris

NRK TV
Drama
7.4

Hvor mye er du villig til å lyve for at folk skal oppfatte deg som et godt menneske? I krim-humorserien Hybris møter vi Marius og vennene hans på jakt etter sannheten om en fatal kveld – de må nøste opp hva som egentlig skjedde, og hemmelighet etter hemmelighet blir avslørt.

Kodenavn: Annika

SkyShowtime, Strim
Drama, Krim, Thriller
6.8

Historien er sentrert rundt den finske etterforskeren av kunstsvindel, Emma, som går undercover for å infiltrere et auksjonshus i Stockholm.

The Continental

Prime Video
Action, Krim, Thriller
7.2

Fra John Wick-verdenen ble vi kjent med den utrolig stilige hotellkjeden The Continental, som fungerer som fristeder for verdens skurker og værstinger. I denne miniserien er vi i New Yorks mørkere gater på 1970-tallet og får følge den spennende origins-historien til Winston Scott og hvordan han formet The Continental til hva ‘det er i dag’.

Three Women

Drama

Serien er basert på erfaringene til tre kvinner som opplevde kontrovers og mye medieomtale som følge av sine seksuelle ønsker. Den er basert på en mestselgende bok fra 2019, skrevet av Lisa Taddeo. 

Ferry: The Series

Netflix
Drama, Krim, Thriller
7.8

Før «Undercover’s» Ferry Bouman ble en beryktet narkobaron, måtte han stige opp fra anonymitet ved å avansere i rekkene av den kriminelle underverdenen i Brabant.

One Piece

Netflix
Action, Eventyr, Komedie
8.4

I en sjøfarende verden legger en ung piratkaptain ut med mannskapet sitt for å oppnå tittelen som Piratkongen og for å oppdage den mytiske skatten: One Piece.

Burning Body

Netflix
Drama, Krim

Det tar oss til mai 2017. Kroppen til en mann vises forkullet inne i en bil i Foix-reservoaret i Barcelona. Dette er Pedro (José Manuel Poga), en politimann. Hendelsen vekker raskt interesse fra offentligheten, og enda mer da etterforskningen avslører et nettverk av giftige forhold, bedrag, vold og seksuelle skandaler som involverer Pedro og to av hans med-politifolk: hans partner Rosa (Úrsula Corberó) og hennes ekskjæreste, Albert (Quim Gutiérrez).

All the Light We Cannot See

Netflix
Drama, Periodedrama
7.5

All the Light We Cannot See er historien om en ung blind fransk kvinne og en nylig rekruttert tysk soldat hvis parallelle veier er koblet sammen av deres forbindelse over radiosendinger.

The irrational

Strim, Viaplay
Drama, Thriller
7.0

Alec Mercer er en verdenskjent atferdsforsker som deler sin ekspertise i en rekke høyprofilerte saker som involverer regjeringer, lovhandhevelse og selskaper, med sin unike og uventede tilnærming til å forstå menneskelig atferd.

Julenissene

Disney+
Drama, Familie, Komedie
6.3

Når Scott Calvin innser at han ikke kan være julenissen for alltid setter han ut på en reise for å finne sin erstatter.

The winter king

Strim, Viaplay
Drama, Fantasy
5.9

En tidligere kriger, nå en munk, forteller historien om hvordan Arthur ble krigsherre til tross for ulovligheten av tronen hans.

Husky

NRK TV
Drama

På gården «Husky Adventure» i Karasjok lever Elle og mor Line av hundespannturisme – et fredelig liv i det iskalde landskapet. Plutselig blir hverdagen snudd på hodet. En gjeng brutale hundesmuglere bryter seg inn i hundegården og tar med seg nesten alle hundene.

A Nearly Normal Family

Netflix
Drama, Krim, Thriller
6.9

Verdenen til en tilsynelatende perfekt familie knuses når en sjokkerende drap avslører at de er villige til å ta desperate skritt for å beskytte hverandre.

Tore

Netflix
Drama, Komedie
7.0

Når 27 år gamle Tore mister den viktigste personen i livet sitt i en ulykke med en søppelbil, gjør han alt han kan for å undertrykke sorgen sin.

My Demon

Netflix
Fantasy, Komedie, Romanse
8.3

En spennende actiondrama som skildrer romantikken og den heterogene samboerskapet mellom en chaebol-arving, Do Do-hee, og Goo-won, en demon som mister evnene sine over natten.

My Daemon

Netflix
Animasjon, Fantasy, Eventyr
8.0

For å redde moren sin, begir en godhjertet gutt seg ut på en reise sammen med sin lille daimon-venn på tvers av det postapokalyptiske Japan, mens mørke krefter nærmer seg.

6ixtynin9

Netflix
Komedie, Krim, Thriller
6.0

Etter å ha mistet jobben sin, oppdager en kvinne en mystisk pakke utenfor leiligheten sin, og livet hennes tar en uventet vending til det verre.

Dear Child

Netflix
Drama, Krim
7.3

En mystisk kvinnes flukt fra sitt skremmende fangenskap peker etterforskerne mot den mørke sannheten bak en uløst forsvinning 13 år tidligere.

Scent of Time

HBO Max
Drama, Fantasy, Romanse
7.8

Etter å ha opplevd en «dårlig slutt», våkner en kvinne mirakuløst opp i kroppen sin uskadet. Hun bruker denne andre sjansen til å ta informerte beslutninger, samtidig som hun blir en mye bedre person og unngår å gjenta feilene og egoistiske valgene fra sitt tidligere liv.

Lessons in Chemistry

Apple TV+
Drama, Periodedrama
8.3

Basert på den bestselgende romanen med samme navn av Bonnie Garmus, er Lessons in Chemistry en stilisert periodefilm fra 1960-tallet som følger en kjemiker ved navn Elizabeth Zott.

Culprits

Disney+
Drama, Komedie, Krim
7.2

Etter et heist blir ranerne drept en etter en av en seriemorder. Dette er den første Star-originalen til Disney+.

Cigarette Girl

Netflix
Drama, Romanse
8.3

Midt i den stemningsfulle blandingen av velsmakende krydder for å lage den perfekte kretek-sigaretten, begir to sjeler seg ut på en episk kjærlighetshistorie som utspiller seg på 1960-tallet i Indonesia.

Criminal Code

Netflix
Action, Drama, Krim

Følger det komplekse arbeidet til føderale politibetjenter i en enestående etterforskning som kulminerer i begynnelsen på en tråd som avslører, som ingen annen, konstruksjonen av kriminalitet i landet.

Gen V

Prime Video
Action, Drama, Komedie, Superhelt
7.8

Serien utforsker utdanningen av unge og konkurransedyktige heltene tester sine fysiske og moralske grenser, og konkurrerer om universitetets ettertraktede førsteplass.

Doona

Netflix
Drama, Komedie, Romanse
7.2

Følger romantikken mellom en ny student på college og en etablert kvinnelig popstjerne.

Creature

Netflix
Drama, Fantasy
6.9

Når tragedien rammer en uansvarlig vitenskapsmann i det osmanske Istanbul, bruker hans elev uprøvde metoder for å fullføre hans arbeid, med ødeleggende konsekvenser.

Strong Girl Nam-soon

Netflix
Action, Komedie, Krim
7.3

Utstyrt med overmenneskelig styrke, vender en ung kvinne tilbake til Sør-Korea for å lete etter sin biologiske familie – bare for å bli involvert i en narkotikasak som kan teste hennes evner og styrke.

The Artful Dodger

Disney+
Drama, Krim, Periodedrama
8.0

Satt i 1850-tallets Australia følger serien den voksne dobbeltlivet til Charles Dickens’ berømte tyvenes prins Dodger, nå en kirurg, men som ikke kan riste av seg sin forkjærlighet for kriminalitet.

Everything Now

Netflix
Drama, Komedie
6.7

Følger Mia Polanco, som blir utskrevet fra sykehuset etter en lang kamp mot anoreksi, og hun blir kastet tilbake inn i verden av videregående skole

Neon

Netflix
Komedie
5.1

Tre venner flytter fra en liten by i Florida med håp om å lykkes i reggaeton-verdenen i Miami.

Last One Standing

Netflix
Drama, Komedie, Krim
7.0

De er komikere som spiller i et spennende drama, men hvis vitsene deres ikke treffer i de improviserte scenene, blir de fjernet fra showet. La kaoset begynne.

Hard Broken

Netflix
Drama, Krim, Thriller
6.1

Et tragisk drap sender en vennegjeng ut i kaos, og avslører skjulte romanse og forræderi som lurer under overflaten av deres tilsynelatende perfekte liv.

Class Act

Netflix
Drama
7.4

En ubarmhjertig ambisiøs arbeiderklassemann blir en av Frankrikes mest kontroversielle offentlige skikkelser i denne fiksjonaliserte biografien om Bernard Tapie.

Everybody Loves Diamonds

Prime Video
Drama
6.0

Følger en gjeng med småtyver fra Italia som klarer å lure toppnivåsikkerhet for å stjele verdifulle edelstener verdt millioner av dollar fra Antwerp Diamond Centre.

Kaala Paani

Netflix
Drama
8.0

Når en mystisk sykdom sprer seg over Andaman- og Nicobar-øyene, kolliderer en desperat kamp for overlevelse med en kappløp for å finne en kur.

Huset

NRK TV
Drama, Krim
7.5

Fire fengselsbetjenter blir tvunget til å gjøre betydelige endringer i fengselet de jobber i for å redde jobbene sine, men disse endringene forstyrrer den skjøre maktbalansen blant fangene og gjør dagliglivet til en kamp for overlevelse.

I Woke Up A Vampire

Netflix
Familie, Fantasy, Komedie
5.0

På hennes 13-årsdag oppdager Carmie at hun egentlig er halvt menneske, halvt vampyr, og at mytiske krefter gjør ungdomsskolen mye mer komplisert.

Dreamland

SkyShowtime, Strim
Drama
6.3

Serien er lagt til den solfylte britiske kystbyen Margate og er en mørk komedie om forholdet mellom ulike generasjoner av kvinner og deres (nokså dysfunksjonelle) familiedynamikk.

Pact of Silence

Drama, Krim, Thriller
6.8

Tørst etter hevn, infiltrerer en fremtredende sosiale medier-influenser livene til fire kvinner for å oppdage hvilken av dem som er moren som forlot henne ved fødselen, og avdekke hvorfor hun ble etterlatt alene.

Monarch: Legacy of monsters

Apple TV+
Action, Eventyr, Science Fiction
7.2

Satt etter slaget mellom Godzilla og Titanene, som avslører at monstre er virkelige, følger historien en families reise for å avdekke begravde hemmeligheter og en arv som knytter dem til Monarch.

Suburra for evig

Netflix
Action, Drama, Krim

Mens kaos hersker over Roma, er etablerte allianser i fare da spenningen øker med fremveksten av kriminelle klaner. Verdenen til «Suburra» tar en ny vending.

Still Up

Apple TV+
Komedie
6.6

En impulsiv og frihetselskende aspirerende illustratør hvis spørsmål om datterens fremtid holder henne våken om natten, og den sosialt engstelige men begavede journalisten Danny.

Wilderness

Prime Video
Drama, Thriller

Følger en forvrengt kjærlighetshistorie, der et «lykkelig-til-evig-tid» liv raskt blir til en levende mareritt.

Pluto

Netflix
Action, Animasjon, Eventyr
8.2

Når verdens syv mest avanserte roboter og deres menneskelige allierte blir myrdet en etter en, oppdager inspektør Gesicht snart at han også er i fare.

The Other Black Girl

Disney+
Drama, Komedie
6.8

Følger Nella, en afroamerikansk redaksjonsassistent som jobber i et hvitt forlag i NYC. Hun blir begeistret for å ha en svart kollega når den nye jenta, Hazel, ankommer, men er hun en venn eller fiende?

The Buccaneers

Apple TV+
Drama
6.1

På 1870-tallet prøver en gruppe rike amerikanske jenter å finne seg en fornem engelsk ektemann under debutant-sesongen i London.

Thursday’s Widows

Drama, Thriller
6.3

Teresa finner sin mann og hans to beste venner døde i det luksuriøse samfunnet hvor de bor. Når sannheten kommer for dagen, vil også mørke hemmeligheter avdekkes.

Elite

Netflix
Drama, Krim, Thriller
7.2

Når tre arbeiderklasse-tenåringer begynner på en eksklusiv privat skole i Spania, fører konflikten mellom dem og de velstående elevene til drap.

Daily dose of sunshine

Netflix
Drama
8.3

Fast bestemt på å gi et lysglimt for dem som er under hennes omsorg, manøvrerer en ung sykepleier seg gjennom verden av mental helse og de mangfoldige historiene som omgir den.

Obliterated

Netflix
Action, Drama, Komedie

Et elite spesialstyrketeam som sporer en dødelig terroristnettverk, fast bestemt på å sprenge Las Vegas.

A Time Called You

Netflix
Drama, Fantasy, Romanse
7.8

En sørger kvinne reiser magisk tilbake i tid til 1998, der hun møter en mann med en forbløffende likhet med hennes avdøde kjærlighet.

Holy family

Netflix
Drama

En familie som skjuler en sjokkerende hemmelighet, starter på nytt i Madrid, der nye forhold kompliserer deres planer, og fortiden begynner å innhente dem.

Miseducation

Netflix
Drama, Komedie, Romanse
5.3

Etter en offentlig ydmykelse, melder en håpefull influenser seg inn på et universitet i en småby, der hun streber etter å gjenvinne sin sosiale status.

Onimusha

Netflix
Action, Animasjon, Eventyr
7.0

Med et demonisk, sjelslukende våpen i hånden, kan en legendarisk sverdmann og et samuraibrorskap beseire en blodtørstig zombieoppstand?

Eva the Owlet

Apple TV+
Animasjon, Eventyr
8.2

Følger Eva, en kreativ og rampete ugleunge som bor ved siden av sin beste venn ‘Lucy’ i skogverdenen Treetopington.

Curses

Apple TV+
Action, Animasjon, Eventyr
6.8

Når en flere generasjoner lang familiekjerring forvandler Alex Vanderhouven til stein, er det opp til hans to barn, Pandora og Russ, og hans kone Sky, å returnere gjenstander som ble stjålet av deres forfedre, til deres rettmessige steder for å endelig oppheve forbannelsen for godt.

Candy Cruz

HBO Max
Komedie
6.5

Candy Cruz, som har en naturlig gave for matlaging, takket være denne gaven vil hun oppleve en av de mest uforglemmelige opplevelsene i livet sitt ved å delta i en TV-konkurranse som vil bringe henne berømmelse.

High Heat

Netflix
Drama
6.2

Når ledetråder til brorens drap fører Poncho til en brannvesen, blir han med for å etterforske nærmere og finner romantikk, familie – og en seriemorder.

Castlevania: Nocturne

Netflix
Action, Animasjon, Eventyr
7.5

Under den franske revolusjonen kjemper vampyrjegerprodigy Richter Belmont for å opprettholde sin families arv og forhindre oppkomsten av en nådeløs, maktbegjærende vampyr.

Sago Mini Friends

Apple TV+
Animasjon, Familie, Komedie
8.7

Basert på den populære og prisbelønte barneappen «Sago Mini World». Med Harvey, den slappe øre hunden, og hans beste venner Jinja katten, Jack kaninen, og Robin fuglen.

Onmyoji

Netflix
Action, Drama, Animasjon
6.6

Fortellingen om Abe no Seimei, en legendarisk tryllekunstner som levde i det gamle Japan.

At the Moment

Netflix
Drama, Romanse
6.6

Denne antologiserien som utspiller seg under pandemien, følger 10 unike kjærlighetshistorier fylt med lidenskap og hjertesorg.

Aqua Teen Hunger Force

HBO Max, Strim
Animasjon, Komedie
7.7

Milkshake, en porsjon pommes frites, en kjøttbolle og deres pensjonerte nabo i forstedene i New Jersey opplever en rekke uhell og morsomme hendelser.

GAMERA: Rebirth

Netflix
Action, Animasjon, Eventyr
6.6

Sommeren 1989 i Tokyo, opplever fire barn fremveksten av skilpaddemonsteret Gamera, som tapper står opp mot gigantiske menneskeetende monstre.

Absolute Beginners

Netflix
Drama, Romanse
7.1

To barndomsvenner nyter sin siste sommer ved sjøen mens de forbereder seg for filmskole, møter en lovende idrettsutøver som tenner ukjente begjær.

Infamy

Netflix
Drama
7.3

Fanget mellom sine romske røtter og presset fra vennene sine, streber en 17 år gammel jente etter å bli en hip-hop musiker til tross for foreldrenes strenge regler.

Scott Pilgrim Takes Off

Netflix
Action, Animasjon, Eventyr
7.8

Eventyrene til en 20-noe Toronto indie-rocker som prøver å skaffe og beholde jobber, unngå å bli kastet ut av leiligheten sin, og overleve møter med de syv onde eksene til den nye jenta i byen som han har et øye for.

Akuma Kun

Netflix
Animasjon, Fantasy, Eventyr
6.6

En gutt forsøker å skape et samfunn der menneskeheten innser sitt sanne potensiale og lever lykkelig, med hjelp fra noen uventede allierte.

Circuit Breakers

Apple TV+
Familie, Science Fiction
5.4

Følg den futuristiske antologien når den tar opp barns problemer gjennom en science fiction-linse. Men ikke alt er som det ser ut til, og deres nysgjerrighet fører til kaos.

Tahir’s House

Netflix
Komedie
7.2

En familie av amatør-entreprenører må samarbeide for å gjøre den sviktende fiskebutikken deres til en blomstrende virksomhet, men å utvide seg er ikke enkelt.

Lucy’s School

Apple TV+
Animasjon, Komedie
6.7

Peanuts-gjengen er bekymret for å begynne på en ny skole til høsten, noe som inspirerer Lucy til å starte sin egen skole i stedet. Hun lærer snart at undervisning ikke er så enkelt som det høres ut, og at forandring kan være en god ting.

Om forfatter

Vidar Daatland
Vidar Daatland
Serienytt-gründeren startet nettsiden i 2011. Medie- og informasjonsviter, tidligere soldat, som ved siden av redaktørjobben er seniorrådgiver for Høyskolen Kristiania.
Annonse

Premierenyheter
Se hva som kommer

Anmeldelser
Kritikernes dom