Recap av Into The Spider-verse før «Spider-Man: Across» treffer denne dimensjonen

Vi tar en recap av den kule Spider-Man: Into the Spider-verse, før Spider-Man: Across the Spider-verse «treffer hyllene» denne helgen. Søndag kan du også lese om den nye filmen, når en artikkel vil treffe denne virtuelle Serienytt-hyllen – Courtesy of yours truly.

OBS OBS! SPOILERS AV HELE Spider-Man: Into the Spider-verse FØLGER!

OK, Let’s go! BAM!

Spider-Man: Into the spider-verse
Klipp: Disney+

I Spider-Man: Into the Spider-verse blir 17 år gamle Miles Morales bitt av en radioaktiv edderkopp. Mens han prøver å finne ut hva som skjer med ham havner han i en kamp mellom hovedskurken Kingpin og Spider-Man, som leder til at Spider-Man dør og gir Miles oppgaven å fullføre oppdraget med å ødelegge den farlige maskinen som vil bety verdens undergang (som vanlig). Sammen med en kvinnelig Doc Ock, har Kingpin bygget denne Kollideren, en maskin som skal hente ut en alternativ versjon av Kingpins døde sønn og datter, fra et alternativ univers, så de kan gjenforenes.

(Notat fra Mia: Det sitter fremdeles fast i hjernen min at det virker usannsynlig at Doc Ock gjør dette «out of the goodness of her heart», så jeg tror vi får se noen av hennes egne motiver bak kreasjonen Across the Spider-verse. Svaret vet vi i morgen.)

Look out! POW! Here comes the Spider-Pig!

Miles Morales blir vitne til Peter Parker / Spider-Man sin kamp for å stoppe Doc Ock og Kingpins tidsmaskin/dimensjonsportal, men kommer ved et uhell i kontakt med den, noe som får den til å hentet frem Spider-Mans, Spider-womans og Spider-PIGS, fra alternative univers (aka andre tegneserier) før den går i stykker.

De forskjellige Spiderfolkene spawner rundt i New York, men samles raskt gjennom samme tanke og fellesnevner; Aunt May. Der legger de en slagplan for å komme seg hjem igjen, da det er tydelig at atomene deres ikke liker å være i et annet univers, noe som får dem til å glitche i tide og utide. Mest i utide…

(Notat fra Mia: Dette med glitchingen håper jeg de bruker til mer en kun komikk i Spider-Man: Across The Spider-Verse, da det kunne vært spennende om glitching skapte problemer for teamet.)

Det eneste som ikke helt gir mening i planen deres er Miles Morales. Han virker ikke som en Spider-Man – og dette universet hadde jo allerede en – men likevel har han en del nye krefter, etter å ha blitt bitt av en radioaktiv edderkopp, som å kunne skyte lyn, gjøre seg usynlig og den karakteristiske Spider-Man-evnen til å gå/krabbe i både tak og på vegger. Problemet: Ingen av disse kreftene virker på kommando, så de andre tviler sterkt på om han kan være til hjelp. 

Spider-Man: Into the spider-verse
Klipp: Marvel / Disney+

Utkledd som Spider-Man står Miles plutselig midt i en kamp mellom teamet sitt og Kingpins folk, blant annet The Prowler, som viser seg å være Aaron, Miles sin kjære onkel. Så snart godeste onkel Aaron innser at det er Miles han kjemper mot trekker han seg unna, men dessverre er Kingpin en utålmodig mann og skyter Aaron i ryggen for å treffe Miles. Miles flykter med Aaron, men det er ikke mye å gjøre og onkelen dør i armene hans, i sann trist og tragisk Peter Parker-origins-story-stil. Alt onkelen rekker å si før han lukker øynene er “You’re on your way, just keep going. You’re the best of us, Miles.” Que tårer og lommetørklær.

Miles flykter til rommet sitt, hvor de andre Spiderfolkene prøver å trøste ham. Spiderham aka…Peter Porker…sier «Miles, the hardest thing about this job is that you can’t always save everybody» og SpiderGwen sier tungsinnet at «We are probably the only ones who fully understands». 

De forteller så Miles at han ikke er sterk nok til å bli med å stoppe Kingpin, men det faller for døve ører. Miles sprayer drakten sin svart, finner seg en høy bygning og med Hobo-Spider-Man sine ord ringende i ørene: «It’s just a leap of faith, Miles» stuper han utfor.

Spider-Man: Into the spider-verse
Klipp: Disney+

KAPOW!

Miles Morales, aka Kid-Arachnid, er født. Han følger raskt etter de andre og tar opp kampen mot Kingpin og Doc Ock. 

Noe av det mest sjarmerende med Spider-Man har alltid vært måten han/de snakker og slenger drit i enhver situasjon, uansett hvor vanskelig eller livstruende. Det er en letthet og en optimisme der som smitter og drar i smilebåndene. Når du så, først her i Into the Spider-verse og snart i nyeste Across the Spider-verse, får samlet en hel haug av disse optimistiske tullingene på samme sted, som preiker hull i hodet ditt sammen, er det hele enda mer underholdende. Sjarmen er overveldende stor.  

Utformelsen av filmen i tegneserie-stil er også nydelig og meget underholdende!

Spider-Man: Into the spider-verse
Klipp: Disney+

Etter rulleteksten ser vi en ny Spider-Man introdusert, selveste Miguel O’Hara, også kjent som Spider-Man 2099. Miguel er fra det alternative New York kalt Nueva York, og har en origins story med blant annet en karriere i Alchemax, fabrikken til Kingpin som laget denne dimensjonsportalen/tidsmaskinen. Klippet etter rulleteksten viser at han befinner seg et sted i en ukjent fremtid, hvor han tydelig har holdt et øye med det som skjedde i Into the Spider-Verse, og har nå bestemt seg for å hoppe litt rundt i multiverset selv.

Det kan bare bety problemer tenker jeg, men vi får se da… La oss møtes i morgen for konklusjonen.

Bonus: Mine topp 10 ‘moments’ fra filmen

 1. Miles snakker med seg selv samtidig som han prøver å snakke med en lærer på skolen. Læreren sier: «I know you broke into my office, Miles!»
  «Act dumb!» – skriker tankene hans i panikk
  Miles: «Who’s Miles?»
  Tankene: «NOT THAT DUMB!»
 2. Miles og Hobo-Spider-Man faller ned fra en bro og ligger på fotgjengerovergangen. Alle bare går over dem og Miles sier «You guys could go around!» Ingen hører etter. «No? Ok… Thank you, New York!»
 3. Miles bestemmer seg for å trene opp Spidey-kreftene sine, og går til samme tak som Peter Parker hoppet fra i en tegneserie han har lest. Vi ser han gå opp aaaaaalle trappene, stå på kanten av bygningen ooooooooog………gå ned trappene igjen.
 4. Miles og Hobo-Spider-Man gjør seg klar til å infiltrere Alchemax og tar på seg draktene sine. Miles har kjøpt sin i lekebutikken til Stan Lee (at Stan hadde cameo selv i denne tegneserien var gull i seg selv) og den drakten har gul kappe. Hobo-Spider-Man river den av ham og sier «Take that of. Disrespectful! Spiderman doesn’t wear a cape.»
 5. Miles kaster en bagel på en som prøver å skyte ham, og teksten som kommer opp når han treffer, istedenfor forventet «pow» eller lignende, er «BAGEL!».
 6. Miles: «How many more Spideypeople are there?»
  Hobo-Spider-Man: «Save it for Comi-con».
 7. Vi ser Miles kikke opp på en av draktene til Spiderman i en glasskuppel, og refleksjonen i glasset viser en Miles som er mye lavere og mindre enn drakten. Senere, når han har bestemt seg for å være med å redde verden og bestemt sier til seg selv at han er Spider-Man, ser han igjen på drakten i glasskuppelen, og denne gang er hans ansikt direkte reflektert på masken. Et nydelig visuelt spill på at han har modnet som person, med mer tillit til seg selv.
 8. Når Miles setter hånden fast i håret til SpiderGwen og river det av så til de grader at hun må shave den siden av hodet for å redde frisyren. Han prøver å si han liker den nye hårstilen senere, og hun svarer «You don’t get to like this haircut.»
 9. Når SpiderGwen og Miles stopper midt i en kamp mot Doc Ock for å ta en fistbump, som akkompagneres med lydteksten «DAP!» (slik lydtekst heter forresten onomatopoeia, om du er interessert)
 10. Når Peter Porker skal tilbake til sin egen verden og sier «That’s it folks» som i Looney Toons og Miles spør «Is he allowed to say that?»

Jeg stemmer i og sier «That’s it folks». Du kan kose deg med Spider-Man: Into the Spider-verse på Disney+ og Spider-Man: Across the Spider-verse på kino.

Annonse Se årets store seriebegivenhet Obi-Wan Kenobi på Disney+. Klikk her
Sjekk ut øvrige kategorier
Annonse

Relevante nyheter

Disney+ pakker: