Seriene som avsluttes i 2023

I 2022 sa vi farvel til solide seriefavoritter som Peaky Blinders, The Walking Dead og This is Us. 2023 blir også et tøft serieår for de seriefrelste, med siste sesong av Star Trek: Picard, New Amsterdam og Jack Ryan. Bare for å nevne noen.

Vanligvis avsluttes TV-serier fordi det anses som mer lønnsomt å investere i nye prosjekter. Men i noen sjeldne tilfeller, avsluttes de etter å ha nådd hva anses som en naturlig og tilfredsstillende slutt.

Annonse

I 2023 forventes det å komme flere hundre nye TV-serier. Dessverre vil det også trolig bli rekordmange kanselleringer. Vi oppdaterer oversikten vår fortløpende, og du kan også filtrere etter sjanger. Oversikten viser også om seriene er tilgjengelige på strømmetjenester i Norge.

Du kan klikke deg inn på seriesiden for mer informasjon. Om du er nysgjerrig på andre oversikter, kan du blant annet sjekke ut vår seriedatabase.

TV-seriene som avsluttes i 2023

Yellowstone

C More, Netflix, SkyShowtime, Strim, TV 2 Play
Action, Drama, Western
8.7

I serien følger vi ranch-eieren John Dutton (Kevin Costner), som kontrollerer USAs største ranch som til stadighet angripes av «vanskelige» naboer som består av landutviklere, et indianerreservat og landets første nasjonalpark.

Ragnarok

Netflix
Action, Drama, Spenning
7.5

Den norskspråklige serien i seks deler utspiller seg i den oppdiktede byen Edda, midt i denstore og sjarmerende norske landsbygda, og er en moderne oppveksthistorie med røtter i norrøn mytologi – iscenesatt til en videregående skole.

Manifest

Netflix
Drama, Science Fiction, Spenning
7.4

Handlingen er av det mystiske slaget, om et forsvunnet fly og dens passasjerer som dukker opp igjen fire år senere. For passasjerene har tiden stått stille, mens årene har gått for resten av verden.

The Resident

Disney+
Drama
7.5

Conrad Hawkins er sjarmerende, men arrogant, og liker ukonvensjonelle metoder som han tar i bruk så fort han får mulighet. Han blir satt på prøve når han må gå i lære under en briljant eldre lege.

A Million Little Things

Strim, TV 2 Play
Drama
7.9

En gruppe høyst ulike personer i Boston finner en felles tilhørighet rundt det at livet har gått litt i stå. Når en av dem dør oppdager de for alvor verdien av vennskap.

Side om side

NRK TV
Komedie
7.8

Livet i borettslaget er ikke enkelt. I denne tradisjonelle norske komiserien følger vi tre ulike familier som til stadighet roter det til. 

The Blacklist

Allente, Netflix, Strim, Viaplay
Action, Drama, Spenning, Spionthriller
8.0

Den tidligere eks-agenten Raymond Reddington vender tilbake til FBI etter et halvt liv på flukt.

Cobra Kai

Netflix
Action, Drama, Komedie
8.6

Handlingen er satt til over tre tiår etter den første Karate Kid-filmen. William Zabka returnerer i rollen som Johnny Lawrence, rivalen til filmens hovedperson Daniel LaRusso (Machio).

Fornyet

The Crown

Netflix
Drama, Romanse, Periodedrama
8.7

Basert på den prisvinnende forestillingen The Audience, forteller The Crown historien om dronning Elizabeth II. Serien strekker seg over flere tiår. 

Jack Ryan

Prime Video
Action, Drama, Spenning, Thriller, Spionthriller
8.3

Jack Ryan (John Krasinski) er en lovende CIA-analytiker som noe ufrivillig blir benyttet i feltet.

Billions

HBO Max, SkyShowtime, Strim, Viaplay
Drama
8.4

I denne episke spenningsserien sitter Bobby Axelrod på tronen til Axe Capital, klar til å trekke en kniv over strupen på alle som våger å ta så mye som en krone fra ham.

The Flash

Netflix
Action, Drama, Superhelt
7.9

Etter å ha blitt offer for en ulykke ender Barry Allen opp med superkrefter som gjør han i stand til å bevege seg raskere enn noen annen.

Riverdale

Netflix
Drama, Krim, Spenning
7.3

Riverdale er basert på tegneserieblader fra Archie Comics. Serien kombinerer tenåringsdrama og krim. 

New Amsterdam

Netflix, SkyShowtime, Strim, Viaplay
Drama
8.0

Den briljante legen Max Goldwin blir direktør på et av USAs eldste offentlige sykehus. Han setter straks igang med å bekjempe byråkratiet for å gi pasientene den beste behandlingen som er mulig. 

My Brilliant Friend

HBO Max, Strim
Drama, Periodedrama
8.6

Basert på bøkene til Elena Ferrante. Bestevenninnen til Elena Greco forsvinner en dag, noe som får henne til å skrive ned historien om deres 60-år gamle vennskap. 

Big Sky

Disney+
Drama, Krim, Spenning
6.6

Privatetterforskerne Cassie Dewell og Cody Hoyt inngår et samarbeid med eks-politi Jenny Hoyt for å lete etter to søstre som har blitt kidnappet. 

Hunters

Amazon Prime Video
Drama, Spenning, Thriller, Spionthriller
7.1

I 1973 gjemmer flere hundre tidligere nazi-offiserer seg i New York og konspirerer for å skape et fjerde rike i USA. En gruppe kjent som The Hunters setter igang en jakt for å finne og stoppe de. 

Carnival Row

Prime Video
Drama, Fantasy, Krim
8.0

Orlando Bloom og Cara Delevingne er stjernene i serien om mysitske skapninger som har flyktet fra hjemlandet og samlet seg i en storby hvor stemningen blir stadig mer trykket grunnet innvandring.

Om forfatter

Vidar Daatland
Vidar Daatland
Serienytt-gründeren startet nettsiden i 2011. Medie- og informasjonsviter, tidligere soldat, som ved siden av redaktørjobben er seniorrådgiver for Høyskolen Kristiania.
Annonse

Premierenyheter
Se hva som kommer

Anmeldelser
Kritikernes dom