HjemSerietipsLiker dere egentlig koreanske serier?

Liker dere egentlig koreanske serier?

I det siste har Mia blitt ganske frelst for koreanske serier, men spørsmålet er da om det er flere her i Serienytt-universet som liker det samme, eller om tipsene i denne kategorien faller for døve ører? Gi oss veldig gjerne en tilbakemelding.

Til vi hører annet så har vi da selvfølgelig sett et par koreanske perler siden sist. Det er noe med koreanske serier som fascinerer, sikkert fordi slikt bare ikke kan lages av andre. Det er ofte ganske merkelige serier, men det er noe ved dem…

Rookie Historian Goo Hae-ryung

Foto: Netflix

Rookie Historian er en veldig søt serie. En ung prins (Yi Rim) har levd et skjermet liv bak palassets murer, men når han faller for en av Koreas første kvinnelige historikere (Goo Hae-ryung) begynner han å utforske hva livet egentlig kan by på og hva tittelen ‘prins’ betyr for egne ønsker og identitet.

Foto: Netflix

Goo Hae-ryung (spilt av Shin Se-kyung fra Run On) har sine egne utfordringer å takle. Hun er en av fire av koreas første kvinnelige historikere, en tittel som betyr hun fordømmes og tviles på av de fleste rundt henne. Spesielt de andre mannlige historikerne. Det er en daglig kamp, men er bestemt å holde hodet høyt og se fremover. Det er til hun irriterer på seg keiseren selv… Hennes kjære prins har lite å stille opp med mot sin far, så har hun det i seg å vinne, selv over en så mektig motstander?

Se den på Netflix

Physical 100

Foto: Netflix

Physical 100 er reality-tv, hvor 100 deltagere, ansett som å ha best fysikk i Korea, møtes for å delta i forskjellige utfordringer. De elimineres gjennom serien en etter en, før tilslutt en av dem vil stå igjen på topp og krones som den med perfekt fysikk. Kropp, helse og trening er store tema i Korea, de legger mye vekt på fysikk, så her er det mye ego ute og går, sammen med mye konkurranseinstinkt, vinnerglede, lagånd og testosteron.

Det er olympiske vinnere her, verdens sterkeste mann, bodybuildere, fjellklatrere, brannmenn, tidligere legender innen diverse kampsporter, brytere, boksere. You name it.

Foto: Netflix

Serien har en Squid Game-aktig følelse fra første sekund, og selv jeg må innrømme å ha hoppet over mye av første episode, når jeg innså de skulle introdusere hver eneste en av de 100 deltagerne, så ble dette en spennende og interessant serie jeg gjerne hadde sett en sesong til av.

Se den på Netflix

2 KOMMENTARER

  1. Hei
    Første gang jeg kommenterer, men dette gjaldt en av mine store gleder på tv for tiden. Koreanske serier er faktisk ganske fantastiske, for ikke å snakke om at de gir mange inntrykk fra en fascinerende kultur som er meget forskjellig fra våres. Seriene har stor produksjonsverdi og skuespillerprestasjoner som ofte er meget bra. Netflix har veldig mange bra serier, men ser at de andre strømme produsentene er i ferd med å få øynene opp for dette markedet. For øyeblikket er de seriene jeg anbefaler er My Name, Alchemy of Souls, The Glory og The Kings Affection, men dette er bare en håndfull av alle de bra seriene som ligger på Netflix.

    • Du har helt rett, jeg liker også Alchemy of Souls (kanskje litt for mye rot i de siste episodene, men vi tilgir det for hvor fantastisk resten var) og The Kings Affection. Har skrevet et par artikler nå om Koreanske serier, de er helt spesielle.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her

Annonse