HjemAnmeldelserUse For My Talent

Use For My Talent

Har du sett denne lille kinesiske perlen som gjemmer seg på Netflix? Nei? Da er det på tide. DISCLAIMER: Når jeg sier perle snakker jeg til fans av skingrende K-drama, så snu nå om det ikke er deg.

Det er egentlig koreansk drama (K-drama) jeg ser mest. Kinesisk drama (C-drama), i mine øyne, skiller seg oftest fra K-drama på realisme. Det er mye urealistisk med koreansk drama også, men kinesisk drama handler oftere om legender og fantasy, med flotte kostymer, enorme alternative verdener, kung-fu kampscener og umåtelige mengder pomp og prakt, samt rare konsepter som blomster i menneskelig form og annet som ikke er min kopp te. Kinesisk språk er også ganske annerledes fra koreansk, og vanskeligere, syns jeg, å leve seg inn i. Likevel finner man innimellom en perle, slik som The King’s Avatar eller denne artikkelens tema: Use For My Talent. En kinesisk serie som minner mye mer om K-drama enn hva vanligvis produseres i Kina i sjangeren, og anbefales på det varmeste til fans av K-drama.

Use for my talent
Foto: Netflix

I Use For My Talent møter vi Shi Shuang Jiao som får jobb i et stort rengjøringsfirma. Hun utmerker seg raskt som en fantastisk rengjører med lidenskap for faget. Der møter hun firmaets grunnlegger og overhode, mysofobiske Gu Ren Qi (frykt for bakterier), som får utslett bare han er i kontakt med bakterier, spesielt mennesker. Han driver firmaet med jernhånd, fast bestemt på at roboter, ikke mennesker, er fremtiden. Når han så ikke reagerer like kraftig på Shi, bestemmer han seg for å bruke henne til å komme over fobien sin, noe som viser seg å være ekstremt vanskelig når hun er en ganske så grisete og klumsete person på fritiden.

Serien er hjertevarm, søt og veldig morsom, med en haug av gullkorn om menneskelig natur og det å lage plass til andre i din egen hverdag.

Det var ekstremt vanskelig å finne klipp eller trailere som ikke røper hele serien. Så bare se den. Anbefales. Gi den et par episoder så den får varmet opp litt. Finnes på blant annet Netflix og giganten for asiatisk drama: Viki.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her

Annonse