Mias Guilty Pleasure 2022: Klissete Julefilmer

Del nyheten

I fjor fikk du min helt fantastiske liste over de beste romcom filmene å se i julen om du er – som meg – glad i klissete romantiske komedier. I år slår The Queen og Kliss (patent pending) til igjen, med en ny juleliste! Les videre eller klikk vekk artikkelen med avsmak, alt ettersom hvilken vei du svinger. Grab your candycanes and heeeere weeeee gooooo!

Hva er egentlig problemet med julefilmer?

Det som er litt av «problemet» er jo at vi alle vet hvor det hele bærer. Den lykkelige slutten. Så da er det ikke finalen som teller, men hvordan de kommer seg dit. Det er den ete sjarmen med julefilmer. Reisen mot målet. Filmenne under (og i Min forrige liste ) er slike filmer, som tar unike turer til den lykelige slutten. Forrige gang skrev jeg om gjengangerne jeg MÅ se hvert år. I år blir derfor listen dem filmene/seriene jeg har sett for første gang og virkelig kost meg med. De fleste er fra Netflix, rett og sett fordi det er der jeg snur nesen når det er på tide med peisild og julekliss:

Noelle – Julenissens datter

Julenissen er død og Noelle’s bror må trå til som den nye Julenissen. Problemet er at han syns alvene er teite, er redd for reinsdyr og blir syk av kulden konstant. Noelle foreslår han tar seg en helgetur vekk for å rydde tenkene. Problemet er at når helgen er over har han fremdeles ikke kommet tilbake. Noelle drar ut i den store verden for å finne ham. Vil hun kunne redde ham, og julen, før det er for sent, eller må hun finne en alternativ løsning på julen i år?

Jeg syns Anna Kendrick er veldig sjarmerende som skuespiller, og som julenissens datter er hun en jolly ball of fun. Jeg koste meg veldig med denne tullete lille julefilmen, full av morsomme jule-puns.

A Castle for Christmas

En forfatter som er lei av karakteren hun har skapt, som alle andre elsker, rømmer til Scotland for å besøke slottet bestefaren vokste opp i. Hun finner slottet i desperate tider, med en tilhørende Lord som ikke har tenkt å flytte på seg eller la noen hjelpe. Minst av alt en amerikaner. Filmen kjører på med sjarmerende bi-karakterer og en koselig romanse, som tar et par omveier til målet vi alle venter på.

The Christmas Secret

Christine (Bethany Joy, One Three Hill) sliter med å få endene til å møtes når hun finner et gammel arvestykke som begynner å gi henne hell og lykke. Kan det redde rettsaken om foreldreretten og kanskje rydde opp i livet deres generelt? En søt og slagkraftig julefilm og spiller på hjertestrengene.

Dash & Lily

Dette er en serie på Netflix, om to mennesker som ikke kjenner hverandre, men skate knyttes sammen via en notatbok Dash finner i en bokhylle som Lily har skrevet en gåte i. Han setter i gang med å løse gåten, før han skriver inn sin egen utfordring til henne og setter boken tilbake. Slik fyker de rundt på oppdrag og utfordringer gjennom New York frem til julaften. Men hva skjer når ord ikke lenger er nok?

I Hate Christmas

Klarer du filmer/serier på andre språk og savner Hjem til jul, så er denne italienske serien for deg. Den kommer på Netflix 07/12, så denne er den eneste på listen jeg ikke har sett, men skal definitivt se, for jeg elsket Hjem til jul.

En sykepleier har fått nok av maset til familien om at det er kun en mann i livet som kan gjøre henne lykkelig, og lyger til dem om at hun har funnet noen. Nå har hun 24 dager på seg til å finne noen å ta med hjem til jul.

On another note… Chad Michael Murray (One Tree Hill) har spilt i LITT for mange julefilmer? Se på dette:

 1. A Winter Romance (Prime) (IMDb 5.6)
 2. Angel Falls Christmas (Prime) (IMDb 6.0)
 3. Road to Christmas (Prime) (IMDb 6.7)
 4. Write Before Christmas (Prime) (IMDb 6.9)
 5. Love in Winterland (IMDb 6.4)
 6. Christmas Cupid (IMDb 5.4)
 7. Toying with the Holidays / The Holiday Train (IMDb 6.3)
 8. Too Close for Christmas (IMDb 5.8)
 9. A Madea Christmas (IMDb 4.9)

Dette er jo galskap? Jeg prøvde å se Road to Christmas og Write Before Christmas, siden de hadde best score, men herlighet så kjedelig! Dette var egentlig en poengløs avsporing, så bare ignorer meg…

Flere forslag (ikke romcoms)

 • Istid – En mammutastisk jul: Denne lille perlen på bare 25 min er en artig måte å få litt lettsett julestemning. Manny gjør klart til jul og selvfølgelig kommer Sidd og ødelegger, men denne gang har han klart å ikke bare irritere Manny, men også selveste julenissen. Latteren kiler allerede i halsen etter noen sekunder. Perfekt å se med dem som setter seg på bakbena til overnevnte liste.
 • Reisen til Julestjernen: Denne nye versjonen av Reisen til Julestjernen gir litt mer kontekst til den originale historien og var ganske søt. Koselig å se som alternativ til originalen, en film jeg dessverre må innrømme jeg aldri har likt så godt. Denne syns jeg faktisk var bedre, med en fin snert av Ronja Røverdatter over seg i tillegg.
 • The Guardians of the Galaxy Holiday Special: Quill må hjelpe et band lage en julesang fra jorden, som den eneste jordboeren de vet om. Vil han ta på seg dette store æresfylte oppdraget? Det er klart han vil. Vil han rote det til? Selvfølgelig. Jul blir det alltid, uansett om man er klar eller ikke. Samtidig er hans venner på jakt etter den perfekte gaven for å å ham i julestemning. Det er litt vanskelig når de ikke vet hvordan jordboere feirer jul. ‘Det er tanken som teller’?? Vi får se på det.
 • LEGO Star Wars Holiday Special: Ray drar ut på oppdagelsesferd gjennom tid og rom rett før høytiden, for å besøke mange av våre favoritt-øyeblikk fra Star Wars-filmene gjennom tidene. Samtidig gjør vennene hennes seg klar til fest. Rekker hun tilbake til å feire med dem hun er glad i?
 • Nøtteknekkeren og de fire kongerikene: Denne gjenfortellingen av Nøtteknekkeren viser oss Clara som drar til en ny verden, hvor hun må hjelpe å redde verden som prinsessen over de 4 rikene. Morgan Freeman spiller i denne, sammen med blant annet Keira Knightley, Dame Helen Mirren og Matthew Macfadyen. Filmen er nydelig utformet, et visuelt mesterverk. Vel verdt å se om du liker den originale Nøtteknekkeren og kunne tenkt deg et alternativ, minner litt om Tim Burton sin nyskaping av Alice i Eventyrland eller Pans Labyrinth. Ikke for alle, men definitivt en hitt hos mange. Litt på den skumle siden av barnefilmer.

Riktig god jul til deg og dine! Håper du finner julestemningen. Julehilsen fra Mia

Annonse