Jeg er Disenchanted etter å ha sett Enchanted 2

Del nyheten

Oppfølgeren til Enchanted, altså Disenchanted, begynner på en god tone, morsom og spiller mye på det beste med første filmen, men så tar notene en sur vending..

disenchanted
Foto: Disney+

De første sangene er ganske dårlige, men du innser fort at dette er en del av poenget; at Giselle og sangene hennes, pluss andre væremåter, ikke passer inn. Men filmen svinger raskt alt for langt inn i musikalens verden og tas over av kun dårlige sanger, lite gjennomtenkt dialog og uinteressante karakterer. Dette var langt lang langt fra forventet. Jeg må si meg kjempe skuffet.

I Disenchanted er ikke «Happily Ever After» så fantastisk eller lett som Giselle (Amy Adams) trodde. Hun bestemmer derfor at hun, Robert (Patrick Dempsey), Morgan (Rachel Covey) og deres lille datter Sofia (Mila Jackson), skal flytte til en ny by, for en ny start.

disenchanted
Foto: Disney+

Dessverre, som hun sier i en av disse tullete sangene sine, har hun bare funnet et nytt sted å mislykkes. Når Prince Edward og Nancy kommer på besøk fra Andalusia med en ønskestav i gave til Sofia, en stav som bruker Andalusian magi til å oppfylle ønsker, ser Giselle sitt snitt til å ‘pynte litt’ på livene deres, så de blir mer perfekt.

Dessverre, da Morgan og Robert egentlig ikke passer inn i et perfekt eventyr, forandres deres personligheter også til denne bedre versjonen av virkeligheten. Robert stikker ut for å være helt hver dag, mens Morgan gjør husarbeid og går liker plutselig kjoler og ball, og gjør alt sin stemor befaler. Veldig likt Askepott.

disenchanted
Foto: Disney+

I noen timer virker denne nye realiteten ganske perfekt for Giselle, der hun synkronisert danser nedover gaten med alle naboene sine, men hun begynner å ane problemer når hun klipper opp ballkjolen til Morgan. Det er jo slikt stemødre gjør.

Giselle sloss imot lysten til å være ondskapsfull, men taper mer og mer. I et siste krampetak får hun Morgan til Andalusia for å hente hjelp, men er det for sent? Klokken tikker ned til midnatt, og da vil ønsket til Giselle vil slå rot og ikke lengre kunne forandres tilbake.

disenchanted
Foto: Disney+

Amy Adams gjør en fantastisk jobb av å hoppe mellom ond og god. Så om de hadde fokusert mer på historien, heller enn alle de dårlige sangene, kunne denne filmen blitt like god som den første. Enchanted hadde en fin balanse. Når Giselle møter en ond dronning (Maya Rudolph) og de to begynner å synge en helt syk sang med tilhørende rett og slett teit dans, syder jeg slik av innestengt irritasjon at jeg er klar til å slå av.

Se den på Disney+. Eller la være. Jeg er skuffet, da jeg trodde denne artikkelen skulle gi dere et godt filmtips i dag… Jeg skal i allefall avslutte på en god tone ved å foreslå en julefilm som heter Noellë på samme strømmetjeneste!

Annonse