Ronja Røverdatter-serie kommer på Viaplay!

Viaplay lager Ronja Røverdatter serie, og det er det nok mange som tenker «trenger vi dette?» om. Sjeldent får vi gode remakes, og enda sjeldnere bedre enn originalen. Men likevel… Jeg er en evig optimist! Så velkommen Viaplay, med deres satsning på en 2 sesonger lang (12 episoder) nytolkning av Astrid Lindgrens Ronja Røverdatter.


Ronja Røverdatter
Foto: Viaplay

Den omtales av Viaplay som en «nytolkning», som gir grobunn for tanken at serien ikke vil følge historien i bøkene. Men det gjør de vel sjeldent lenger uansett. Baz Luhrmanns Elvis, som var helt fantastisk, tok seg mange friheter, men den fanget essensen av Elvis. Det er der Viaplays Ronja Røverdatter vil bære eller briste. Det gjelder å få frem det folk elsker ved en historie og karakterene innad i den. Disney sin nyeste Beauty and the Beast (2017) gav nye rørende nivåer til karakterene sine ved tingene de la til historien, mens Aladdin (2019) ikke fikk til mye med sine nye elementer. The Lion King (2019) var elendig. Så her gjelder det å treffe rett.

Annonse

Over 3500 auditions for Ronja

Etter over 3500 auditions i Sverige for den ikoniske rollen som Ronja, falt valget på 14 år gamle Kerstin Linden. Hun er foreløpig en ganske ukjent barnestjerne, med kun 2 filmer under beltet (The Emigrants og Kronprinsen som Försvann). Hun får selskap av Jack Bergenholtz Henriksson i rollen som Birk, en enda mer ukjent skuespiller. Spennende å se hvordan det går til, med en historie som i stor grad forgår kun mellom disse to karakterene.

Jeg elsker virkelig denne historien

Kerstin Linden

Ronja Røverdatter
Foto: Viaplay

Noen voksne må vi ha

Til tider vil de likevel få hjelp av ingen ringere enn fantastiske Krista Kosonen (Beforeigners, Blade Runner 2049, The Midwife). Hun blir Ronjas bestemte mamma Lovis, og Chrisopher Wagelin (Gjemt i snø, Elsk meg) skal spille fyrrige pappa Mattis.

jeg leser boken Til min datter og magien er fortsatt høyst til stede. Det er den ultimate historien om kjærlighet, mot, vennskap og girl power

Krista Kosonen

På andre halvdel av borgen finner vi Sverrir Gudnason (Gentlemen, Borg McEnroe) i spissen som Birks far Borka. Ved hans side står Maria Nohra (Beck), som moren Undis.


Ronja Røverdatter
Foto: Viaplay

Serien er svensk og laget av Broen-skaperen Hans Rosenfeldt. Første 6 episodene blir i regi av A Royal Affair-regissøren Lisa James Larsson. Den er et samarbeidsprosjekt med Film i Väst.

Ronja Røverdatter kommer på Viaplay, trolig i starten av 2023. Hadde vært kjekt om den kom til jul. Jeg pleide alltid å se denne filmen rundt juletider, det kan bli litt som nyinnspillingen av Tre Nøtter til Askepott. Et eksempel på en film som var god, men ikke bedre, enn sin forgjenger.

Om forfatter

Mia Carlsen
Mia Carlsenhttps://serienytt.no
Serienytts desksjef og selvutnevnte ninja. Jobber i skyggene. Sniker seg inn og ut av tekster og legger igjen små spor så naturlige du ikke legger merke til dem. Kan lokkes frem med te eller sjokoladekjeks.
Annonse

Premierenyheter
Se hva som kommer

Anmeldelser
Kritikernes dom