– Kaller alle ettersluntrere til Yellowstone!

«HAR DU IKKE SETT YELLOWSTONE?» Har du kommet over den setningen, sagt deg av en venn eller familie medlem, med munnen hengende åpen og øyenbryn som forsvinner opp i hårfestet? «Nei?» var alltid svaret mitt «Er den verdt å se?», som ville forvandle personen jeg snakket med til en gulpende fisk på land, helt tom for ord… Oj da. Så god altså. Beklager. Men først, her kommer et sitat fra Rip (spilt av Cole Houser fra bl.a. 2 Fast 2 Furious og Good Will Hunting), en av lederne på Yellowstone, som du bør ta til deg før du leser videre, for vi tuller ikke her på Yellowstone. You have been warned.

«I’m gonna give you one last chance. You leave now or you never leave.»

Yellowstone
Foto: Paramount+
Annonse

Jeg kapitulerte og så Yellowstone, bare 4 år etter at sesong 1 kom ut… Nå sitter jeg her i sofaen og gulper selv som en stum Magikarp etter HVER episode, for det skjer jo noe KONSTANT i denne serien! Og det er ikke bare litt traumatisk eller helt genialt hver gang, nei nei, det er GALSKAP hvor god denne serien er i hver eneste episode. Den satte sporene i siden på meg og red til toppen av listen min med rekord fart, og fremdeles i sesong 3 har vi ikke stoppet.

Jeg vet ikke hvordan de klarer å holde ting så spennende og rått så lenge som dette… Kan det virkelig være at jeg endelig har funnet en serie som ikke gir slipp på meg før siste svettedråpe er skvist ut av mitt uthulte skall, i sin siste sesong i sin siste episode? Skal det endelig være en serie som funker fra start til slutt?

Jeg får nesten vondt i magen av at det potensielt fremdeles kan briste før denne fantastiske reisen er slutt. Men om så hesten galopperer utfor et stup hadde jeg hoiet på vei ned, for denne serien er nydelig.

«Where’s the fun in wrecking a single man? When I break you, I want to know I’m breaking generations.»

– Beth (Kelly Reilly fra bl.a. Sherlock Holmes og Britannia)

Et mesterverk. Jeg har ikke vært så giret på å anbefale noe å se på siden jeg tipset om The Father. Her er flere brilliante sitat fra serien:

«Karma comes in all shapes and sizes. Guess it’s me today.» 

«A man who puts a hand on a member of my family never puts a hand on anything else.»

«All the angels are gone, son. There’s only devils left.»

Serien handler i store strøk om Dutton familien og deres kamp om å holde på ranchen sin, Yellowstone. Det er mange aktører som ønsker seg en bit, alt fra indianere som mener de har en historisk rett på jorden i området, til sleipe utviklere med drømmer om skyskrapere og kasino. Penger og makt står i fokus, men også det å ha noe å gi videre til etterkommerne sine. Og også bare det å ha makt og bruke den. Ikke tro at Dutton familien eg engler heller. De har nok like lite rett på området som alle andre. Men som John Dutton, eller selveste Kevin Costner, sier:

«No one has a right. You have to take a right, or stop it from being taken from you.»

yellowstone
Foto: Paramount+

Det er en meget god serie. Costner gjør en fantastisk jobb og det samme går for alle dem andre som er med i serien. Casting er uten sidestykke. Helt superb. Disse timene vil du ikke ønske tilbake, for det er SÅ verdt det. Se den. Virkelig. Dette universet skal også utvides til to nye serier; 6666 og 1923. Du kan også allerede se forløperen: 1883, som holder fast på en storslått 8,8 på IMdB. Så det er bare å hoppe på hesten. Ikke se deg tilbake.

«I have been down this road many, many times before, buddy. And no one who tried it is alive to tell you how poorly that worked out for them.»

– Badass Beth

Du finner den på Paramount+ og dermed også Strim.

SkyShowtime-guiden:

Annonse

Relevante nyheter

Her finner du SkyShowtime: