BritBox-lanseringen kan bli årets høydepunkt

Britene har ankommet! Av årets strømmenyheter er det Britbox som har potensiale til å skape mest bølger i markedet.


Nå har vi et dusin strømmetjenester

De tok sin tid. Ti år etter at amerikanerne invaderte oss med Netflix og HBO Nordic (nå HBO Max), har BritBox feid inn over landet, så vel som å alliere seg med populære TV 2.

89,- kroner i måneden er prisen for Britbox, hvis du ønsker tjenesten isolert. Tjenesten er også, som vi tidligere har skrevet om, noe TV 2 Play og Strim-kunder får tilgang til. Prisen der blir selvfølgelig høyere, men du får da også mer innhold å fråtse i.

Med det har vi rekordmange tjenester, og konkurransen blir skjerpet. Det betyr mer innhold og økt variasjon – men også at økt hensyn til lommeboken kan bety at noen velges vekk.


Samarbeid mellom BBC og ITV

I Storbritannia konkurrerer de, men når det kommer til strømming har de forent kreftene sine. BritBox består av innhold fra BBC og ITV, de to største aktørene i Storbritannia, og er en tjeneste med innhold nordmenn elsker.

Ringvirkningene er noe som fort kan merkes av to av landets mest populære tjenester: NRK TV og Netflix. Dette kan gå mest utover NRK, som i alle år har forsynt oss anglofile nordmenn med britisk innhold. Vi elsker det, og vi ser også i vår egen seriedatabase hvor mye slikt innhold søkes på.

Vera er blant utallige britiske serier som har hatt sitt hjem på NRK. Hvor mye britisk innhold vil NRK vise de kommende årene? Foto: ITV.

Hvor mye vil de ha tilgang til fremover, nå som Britbox blir et eksklusivt hjem for flere kommende serier? Det blir spennende å se.

Vi var på plass på forrige ukes presselansering, og i tillegg har vi fått snakket med både skuespillere og produsenter de siste ukene. BritBox satser seriøst på Norden og det er ikke utenkelig at de får fotfeste, i et strømmemarked som nå har rekordmange aktører.


Ikke fred å få for Netflix

I tillegg er dette enda mer dårlig nytt for Netflix. Giganten har alt merket seg konkurransen i forrige kvartal, da de for første gang mistet flere abonnenter enn de fikk nye. Data tyder også på at enkeltstående tjenester prioriteres vekk til fordel for «pakkeløsninger» som Strim (og nå også hva TV 2 Play er blitt).

Downton Abbey er i skrivende stund på Netflix og ikke BritBox, der blir den nok ikke når lisensen utløper. Netflix har forsøkt å bygge opp sin britiske portefølje med serier som After Life, Top Boy og The Crown.

Netflix sliter med å utmerke seg for seriefrelste, med få serier på de ferskeste topplistene. Apple TV+, HBO Max, Viaplay, Paramount+ og Disney+ har en svært spennende vår og sommer å vise til – da kan fort Netflix bli en tjeneste som ofres en måned eller to. I hvert fall frem til trekkplasteret Stranger Things gjør sin entre.

Netflix har også satset tungt på britisk innhold, men må nok innse at de foreløpig ikke er best i klassen der. The Crown viser hva Netflix kan få til, så slaget er likevel langt fra avgjort.

Er dagens strømmere villig til å legge til 89,- i måneden, på toppen av det de alt har? Det tviler jeg på. Trolig vil dette gå på bekostning av en enkeltstående tjeneste som Netflix, Viaplay, HBO Max, Apple TV+, Prime Video eller Discovery+.


Gullgraving i arkivet

For min egen del vil nok arkivet bli tjenestens store trekkplaster. Serietilbudet vil du finne oversikt over i vår seriedatabase, i tillegg kan du alt sjekke ut hvilke topprangerte serier tjenesten byr på.

En serie som ble nevnt spesifikt var Brideshead Revisited. En av de absolutt beste dramaseriene fra 80-tallet, med en ung Jeremy Irons i hovedrollen. Det er ti år siden jeg så serien, da som forarbeid til mitt aller første telefonintervju: Med Jeremy Irons (da i forbindelse med The Borgias). Jeg ble helfrelst av å oppdage en slik juvel.

Brideshead Revisited er en av 80-tallets beste serier. Foto: BBC.

Noe som kan bli den største styrken til BritBox, og til glede for deg som seer: Nye favoritter fra fortiden. For er det noe vi har manglet, er det tilgang til det britiske seriearkivet. Nå som tjenesten har ankommet, er det åpenbart at det er mange klassikere som fortsatt skaper sorte hull med sitt fravær – men vi får håpe at gamle norske favoritter som ’Allo ’allo!, Downton Abbey og Doctor Who finner veien dit, med flere, etterhvert.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her

Serietips

Emily in Paris sesong 3 kommer i desember

Etter andre sesong virket det som Emily og Gabriel kanskje hadde en sjanse, men så...

Young Royals sesong 2! Endelig!

NB: Det er ingen heftige spoilers i denne artikkelen, men et par små. Ikke noe...

The Peripheral S1E1 (ingen spoilers)

The peripheral /pəˈrɪf(ə)r(ə)l/1: of, relating to, involving, forming, or located near a periphery or surface part...

Neste Tarantino? The Harder They Fall er en undervurdert Netflix-perle.

The Harder They Fall har kun 6.6 på IMDb. Dette er sjokkerende lavt for denne...

Del kommentar

Flere kommentarer

Ingen Henry Cavill? Er The Witcher sesong 4 kansellert?

Mia er ikke begeistret over at Liam Hemsworth overtar rollen som Geralt.

Fate: The Winx Saga sesong 2 er her! Vi kikket på EP1.

SPOILER AV HELE FATE SESONG 1: Bloom klarte å finne et nytt nivå av ild-kreftene...

Comic-Con 2022: Spennede avsløringer!

Årets Comic-Con ga oss flere smakebiter av kommende filmer og serier.