HjemSerietipsBINGE ALLERT! Har du sett serien Upload?

BINGE ALLERT! Har du sett serien Upload?

-

Jeg har ikke funnet så mye på Amazon Prime i det siste som har vært min kopp te. Mest mye «meh»… Kanskje det er min egen feil, fordi jeg ikke kikke skikkelig, for nå har jeg funnet noe. Upload. Min nye favorittserie, brought to you by Amazon Prime.

Med sin 8.0 på IMDb er serien laget av Greg Daniels, kjent for The Office, Parks and Recreation, The Simpsons og flere. Jeg så alle sesong 1 sine 10 episoder på samme kveld, og gledet meg til å fortelle dere om den. UPLOAD er utrolig stilig. Veldig i stil med ånden og humoren til Daniels’ tidligere arbeid.

Upload sesong 1

«Så hve er Upload?» hører jeg du (ikke) spør.

Well let me give you the download (pun intended): Når du holder på å då, så kan du heller laste opp personligheten din til en av mange «alternative himmeler». Du dør, men ditt ‘jeg’ og alle minnene dine blir på en minnepenn.

Hva med å leve ut evigheten på Panera™ Facebook™ Aeone™? «An eternity of nightlife fun, with 2500 free credits for the next 25 years«? På Penera™ Facebook™ vet de hva du liker, fordi de har samlet inn data om deg i åresevis. Hvor omtenktsomt er ikke det!? Eller hva med de nydelige strendene til Apple™’s The Cove™ «Upload Differently«? Kanskje en lukseriøs AfterTravel™ Caribbean Cruise? «Life was hard. Afterlife shouldn’t be.» Og om du liker et hardt liv så finnes det og, for eksempel i form av Instagram™’s NatgeoSafari™, hvor du kan høre hyenene skratte og lukte elefantene mens du jakter på middag i Afrikas steppeland.

Er det flere enn meg som føler et heteslag nærme seg? -MEN- om du kommer fra penger…og da mener jeg den mengden penger som gjør at familien din kan spise ekte kylling til middag istedenfor de 3D-printede middagene som 99% av befolkningen må ta til takke med, da kan du ta deg råd til å lastes opp på Lakeview™™™!

«What is the reward for a life well lived and an upload well planned for? The most perfect, natural beauty that man can design. The best days of your life CAN COME after it’s over. You did well. You deserve….Lakeview! (by Horizon).»

Upload sesong 1
Foto: Amazon Prime Video

Det er fantastisk hvor subtil og brilliant livet etter døden er diktet opp i denne serien.

Jeg må faktisk si den er bedre enn The Good Place, selv om den fremdeles rocker 8.2 etter 4 sesonger. Hos Lakeview får du et hotellrom med utsikt over en nydelig innsjø (selvfølgelig), du kan prate med de andre Opplastede, dra på nydelige fotturer, spise pannekaker med bacon og lønnesirup til frokost hver morgen og egentlig bare nyte «livet». Trenger du noe så er det bare å si det så kommer noen og hjelper deg, 27/7, både med tech support og…tørr jeg kalle det dette… din ‘Spill’ opplevelse. Ønsker du fjerter som faktisk lukter roser? Andre Kles Pakker enn naboen? Skal Obama komme og heie på deg mens du spiller golf med Tix? Ikke noe problem! Verden er din! Eller, ikke den egentlige verden da. Du er en kodet avatar som later som den er levende, i et pc program… Men du vet… Lev livet!

Forhåpentligvis er du allerede på vei til Prime for å se denne serien. MEn hvis ikke så kan jeg kanskje friste med en veldig hin *host* utsikt? Vår hovedperson er Nathan Brown, spilt av Robbie Amell (som ikke er kjent for så mye spennende enda, men Upload vil definitivt endre det).

Upload sesong 1 Foto: Amazon Prime Video
Nathan i Upload. Foto: Amazon Prime Video

Nathan Brown er ganske ubrukelig.

Definitivt ikke en som har råd til en plass i Lakeview. Men kjæresten hans kan, så når han havner i en ulykke er hun med en gang der for å uselvisk redde ham ved å laste ham opp. Bare litt synd han sa han følte seg ok, kanskje? Ikke på vei til å dø i det hele tatt? Og også kanskje litt synd han nå ikke har egen kontroll over pengene i Lakeview, hun kan se alle samtalene hans og det går an å slette ham om han ikke oppfører seg? Slik makt ønsker ingen kjæreste å ha over partneren sin… eller?

Det er problemer i livet som man slipper å bekymre seg for i etterlivet. Så et spørsmål blir jo: Spiller det noen rolle om ting ikke er ekte, om de føles ekte? Hva er ‘ekte’? Gjør det noe at det er små logo på bladene og at fuglenne flyr i samme formasjon hver dag, så lenge man kan lukte furu og høre elven klukke i skogen? Ting er ikke alltid perfekt, men slik er livet. Sant?

Video: Amazon Prime Video

Jeg håper du ser denne. Den er morsom, søt, interessant, dramatisk og spennende. Stappet full av intrikate og fascinerende ideer å tygge på om hvordan vårt potensielle liv og etterliv kan bli i fremtiden. Nok til å både more deg og gjøre deg kvalm.

Amazon Prime. Go. Upload. Peace out.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her