Nerd Alert! Harry Potter 20th Anniversary: Return to Hogwarts

Dette er ikke bra… Etter 2 minutter sitter jeg med tårer i øynene. For en blautfisk… Det er så godt å se alle de kjente fjesene, på vei til Hogwarts. Som jeg har savnet dem.

Annonse

Etter 4 minutter begynner tårene å virkelig dryppe… Send hjelp! Jeg trenger noen ullpledd, helst rødt og gul-stripet, kanskje noen runder med varmende Butterbeer og definitivt en ugle eller to å stryke. Så kjekt det er å se hvor glad de alle sammen er for å være sammen igjen. Kjærligheten bak smilene til Emma Watson og Tom Felton når de klemmer. Glansen i øynene til Daniel Radcliffe når han går gjennom Diagon Alley. Takk HBO for det dere har skapt her, bare 5 min inn hadde vært nok og jeg har 1.5 timer å glede meg til. Tusen takk. Dette er dop for et Harry Potter hjerte. Jeg klarer ikke å få kontroll på følelsene mine.

Harry Potter 20th Anniversary: Return to Hogwarts

12 minutter inn har jeg roet meg nok til å kunne snakke om opplevelsen. Det er kjempe artig å se så mange backstage klipp fra filmene. Klipp av fans som venter på en ny bok, nyhetsreportasjer, intervjuer de tre gjorde før de visste de skulle bli fremtidens største stjerner, casting opptak, mange private historier om tull de fant på mellom opptak og mye moro.

De forteller SÅ mye spennende jeg aldri hadde hørt om før. Visste du for eksempel at i de første filmene var det ekte tente stearinlys som hang fra taket i The Grat Hall og at de en dag brant gjennom fiskesnørene de hang etter og begynte å falle? Hundrevis av brennende lys på heiatur ned mellom bord og pynt og kostymer og barn. Eller visste du at i ett av de første opptakene av Lucius Malfoy (Jason Isaacs) sammen med Dobby (som jo ble animert inn etterpå) svingte han ut et ben, som fikk direktøren til å rope «CUT! Can we clean up the floor where Jason slips, please?», hvor Jason svarte «No no, I didn’t slip, I just kicked Dobby down the stairs.» Det sier han var øyeblikket han innså hvor gøy den filmen kom til å bli.

Harry Potter 20th Anniversary: Return to Hogwarts

Så nå er det din tur til å oppdage det morsomste øyeblikket Daniel Radcliffe og regissør David Hayman husker fra Philosophers Stone, hva som skjedde når Richard Harris (Den første Dumbledore) trodde føniksen Faux var ekte, høre Emma snakke om den dype kjærligheten mellom henne og Tom Felton, høre hvorfor Emma vurderte å ikke komme tilbake etter Order of The Phoenix og finne ut hva Daniel skrev til Helena Bonham Carter når hun spurte om autografen hans.

Filmen går også gjennom hver av de åtte filmene, snakker med skuespillerne som var i fokus i hver film, hører deres beste og såreste øyeblikk og utforsker hva innspillingene betydde for dem. Det er også spennende å bli mer kjent med de fire forskjellige regissørene og høre om hvordan deres personligheter formet og ledet filmene i den retningen de trengte å gå. De to første filmene representerer jo ganske sterkt barndommens magiske «Velkommen til Hogwarts» øyeblikk, mens historien fra tredje filmen av tar en veldig skarp sving inn i et dypere mørke, med sjesugende Dementorer og de mange følelsene og usikkerhetene om fremtiden som kommer med ungdomstiden.

51 minutter inn har jeg nok en gang tårer nedover kinnene, men ikke av glede denne gangen. Noe av det som gjør Harry Potter filmene så bra er balansen mellom det vonde og det gode, det såre og det lykkelige. Alle følesene heltene våre må jobbe gjennom i hver film er like sterke som situasjonene de havner i.

Return to Hogwarts er en nydelig film å se for alle fans. På 1:33 må jeg ha holdt på med denne tullete gråtingen min i 5 min i strekk. Man vil komme ut på andre siden av denne gjenforeningen med en mye dypere kjærlighet og forståelse for Harry Potter universet og alt arbeidet som ligger bak disse verkene, som tok verden slik med storm, fra første bok ble publisert i 1997 til idag. Du vil også kjenne på en utrolig god følelse av å ha lært mer om de dype familiebåndene som disse filmene har skapt for alle involverte. Under filmingen av en av de første filmene døde hamsteren til Emma, lille Millie, og set-designerne bygget da en liten kiste til den, med fløyel på innsiden og navnet dens inngravert på boksen. Hvor søtt og omtenksomt er ikke det, når en liten jentes hjerte er knust etter tapet av et kjæledyr? Det viser hvor mye alle på settet så og sympatiserte med hverandres små og store øyeblikk, på og av skjermen, og støttet, respekterte og brydde seg om hverandre. Det er uendelig mye kjærlighet her. Kanskje det er hva gjør at man også føler så mye kjærlighet for filmene?

Se den. Vær så snill. Om du er en slik emosjonell sippe som meg, et blodfan, eller bare liker Harry Potter som et normalt velbalansert menneske. Denne gjenforeningen har kjempe mye spennende og morsomt å dele med deg, stapp full av tidligere ukjente detaljer og gode minner.

Se Harry Potter 20th Anniversary: Return to Hogwarts på HBO Max.

Harry Potter 20th Anniversary: Return to Hogwarts

2022lør01jan09:00PremiereHarry Potter 20-årsjubileum: Tilbake til Galtvort1HBO Max 0 Til Strim

Sjekk ut øvrige kategorier
Annonse

Relevante nyheter

Her finner du HBO Max: