HjemArtikkelserierAnbefalingerSee er mystisk, kunstnerisk og forførende.

See er mystisk, kunstnerisk og forførende.

En venn gav meg inntrykk av at serien See, med Jason Momoa i hovedrollen, var en bortgjemt perle. Jeg bestemte meg for å se sesong 1, men nå har jeg sett absolutt alt og trenger mer!

#den følelsen når det ikke er flere episoder. Foto: Apple TV+

See er satt til en dystopisk postapokalyptisk fremtid, hvor menneskene har mistet evnen til å se. Overbevist om at synet en gang var det som ødela verden, har de overbevist seg selv om at synet er et tegn på djevelsk ondskap.

Det er fascinerende å se hvordan de klarer seg uten syn, spesielt stilig er politiske intriger og slåsskamper. Hvordan lyd fører dem mot hverandre til for eksempel en kan få tak i offeret sitt og synke en kniv inn i øret dens… Det er en del forstyrrende scener i denne serien, ikke for de mest svakhjertede, nydelig utført av skuespillerne. Jeg liker litt forstyrrende scener som denne har, det er litt spennende.

See Baba Voss

Serien har tenkt frem utrolig mange stilige måter å vise oss hvordan en verden og et samfunn ville utviklet seg, når man lever uten syn. Den er verdt å se bare for det aspektet. I tillegg er den både spennende, morsom og nydelig laget, med en klype overtro og myter som skaper mystikk og undring.

Serien virker kunstnerisk utført, på alt fra scener, bygninger, klær og konsepter.

See Shadow
En ‘skygge’. Foto: Apple TV+

See starter når det kommer Dronning Kane for øret at det er født et tvillingpar med evnen til å se. Omtalt som de to slangene i Edens hage som tror de er eplet, må de stoppes. Hun sender sin største militærstyrke, kalt WhitchHunters, ledet av Tamacti Jun (Christian Camargo, kanskje best kjent som «The Ice Truck Killer» fra Dexter), for å jakte dem ned og drepe dem. I Guds navn og for den hellige krigen mot ‘lyset’, som ikke må få returnere og igjen ødelegge verden.

Mellom dem og tvillingene står imidlertid deres far, Baba Voss (Jason Momoa). La oss si det slik at ham så ingen komme. En fantastisk godt utført rolle. Det er forsåvidt lite negativt å si på noen av de mange karakterene i denne serien. Ypperlig casting og ypperlig utført serie. Alle deler av teamet bringer See til live på mesterlig vis.

Ikke la denne gå forbi usett. Anbefales på det sterkeste.

Se den på Apple TV+. Sesong 3 er rett rundt neste sving, så kjør på.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her

Annonse
X
X
X