HjemSerietipsSee er mystisk, kunstnerisk og forførende.

See er mystisk, kunstnerisk og forførende.

Når en venn fortalte meg at serien See, med Jason Momoa i hovedrollen, var en bortgjemt perle, ble jeg giret. For jeg elsker bortgjemte perler! Så jeg satte meg ned for å se sesong 1. Problemet er at nå har jeg sett absolutt alt av sesong 1 og 2, og jeg trenger mer!

#den følelsen når det ikke er flere episoder. Queen Kane i See, spilt av Sylvia Hoeks. Foto: Apple TV+

See er satt til en dystopisk postapokalyptisk fremtid, hvor menneskene har mistet evnen til å se. Overbevist om at synet en gang var det som ødela verden, er synet blitt et tegn på djevelsk ondskap og sakte men sikkert forsvunnet. Barn blir ikke lenger født med syn.

Det er fascinerende å se hvordan de klarer seg uten. Spesielt stilig er politiske intriger og slåsskamper. Hvordan lyder leder to menn mot hverandre i en kamp fo eksmepel, til den ene kan få tak i offeret sitt og synke en kniv inn i øret hans… (Det er en del forstyrrende scener i denne serien, ikke for de mest svakhjertede). Det hele er nydelig utført av skuespillerne. Jeg liker disse litt forstyrrende scenene som serien har, råskapen og det psykotiske aspektet av å for eksempel ta hørselen vekk fra en som allerede ikke kan se. Det er litt spennende. Kanskje jeg har en mørk sjel…

See Baba Voss
Baba Voss (Jason Momoa) i en av mange tøffe kampscener i See.

Serien har tenkt frem utrolig mange stilige måter å vise oss hvordan en verden og et samfunn ville utviklet seg, når man lever uten syn. Den er verdt å se bare for det aspektet. I tillegg er den både spennende, morsom og nydelig laget, med en klype overtro og myter som skaper mystikk og undring.

Serien virker kunstnerisk utført, på alt fra scener, bygninger, klær og konsepter.

See Shadow
En ‘skygge’. Spilt av Foto: Apple TV+

See starter når det kommer Dronning Kane for øret at det er født et tvillingpar med evnen til å se. Omtalt som «de to slangene i Edens hage som tror de er eplet», må de stoppes. Hun sender derfor sin største og beste militærstyrke, kalt Witch Hunters, for å jakte dem ned og drepe dem, ledet av hennes kjære Tamacti Jun (Christian Camargo, kanskje best kjent som «The Ice Truck Killer» fra Dexter). I Guds navn og for den hellige krigen mot ‘lyset’, som ikke må få returnere og igjen ødelegge verden.

Mellom dem og tvillingene står imidlertid deres far, Baba Voss (Jason Momoa). La oss si det slik at ‘ham så ingen komme’. Han er en sterk og illsint bjørn, uten sidestykke, når det kommer til å forsvare barna sine. En fantastisk godt utført rolle. Det er for så vidt lite negativt å si på noen av de mange karakterene i denne. Ypperlig casting og ypperlig utført serie. Alle deler av teamet bringer See til live på mesterlig vis.

Ikke la denne gå forbi deg usett. Anbefales på det sterkeste!

Se den på Apple TV+. Sesong 3 er rett rundt neste sving, så kjør på.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her

Annonse