HjemFena: Pirate Pricess overrasker som kvalitetsanime

Fena: Pirate Pricess overrasker som kvalitetsanime

En jente driver i land på en øy, uten andre minner enn et navn: Fena. Og lukten av et brennende skip…

20 år senere står hun utenfor døren til han som har kjøpt ‘hennes første gang’, en påtvunget betaling for kost og losji av familien hun bor med. Alene i verden stritter hun imot en fremtid hun ikke ønsker, men ikke ser en vei utenom. Hvem er hun egentlig? Var faren på båten med henne? Hvem er gutten hun hører rope i minnene sine, som sier at han skal finne henne igjen? Spørsmål hun aldri vil få svar på om hun ikke kommer seg vekk. Nå.

Svaret blir å rømme ombord et sjørøverskip.

På 10 episoder seiler vi så mot Fenas svar. Vi møter pirater, briter, glassblåsere, søte smellfeite hunder, bueskyttere, samuraier, blafrende seil og stormende hav. Spørsmål blir til svar mens eventyret utfolder seg, blant sarkasme, spenning, nye vennskapsbånd og latterkuler.

Fena og Yukimaru (og hunden Brulé)

Dette er en anime slik som animeer skal være. Nydelige tegninger, flotte nyanser, et øye for små detaljer, enorme grotter og skoger og hav å utforske, karakterer som er så stilige og har slike særhetstrekk at de fascinerer like mye som Fena, en godhjertet og klumsete hovedperson, uten egne evner, som lærer å finne sin egen styrke gjennom en lang reise og hardt arbeid. Positivitet, sjarm og mye mye mye feilgrep gjør at Fena seiler inn i hjertene våre, men det som er så kjekt med denne serien er at vi kunne fulgt hvem det skulle være av dem vi møter i dette universet og fått en god serie. Men nå følger vi altså Fena, dit vinden blåser i piratskuten hennes, mot noe verken hun eller seerne kunne sett for seg.

Fena og tvillingene Enju og Kaede i Shangri-La

Det er en spennende verden å utforske sammen med dem alle. Full av skatter, utfordringer, langstrakte hav, glitrende stjernehimler og alle de andre tingene som gjør piratlivet så spennende. Undertegnede anbefaler serien på det sterkeste.

Du kan se episodene på HBO med engelsk tale eller eventuelt på japansk med engelsk undertekst (anbefales på det sterkeste) på Crunchyroll. Nye episoder kommer ut fortløpende, og Crunchyroll ligger 1-2 episoder foran HBO foreløpig.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her

Annonse
X
X