Mias 15 favoritt-animeer (for voksne) – Gjett den med 9.0 på IMDB

Annonse

Det er veldig mange gode serier og sjangrer i denne verden. Og hold på hatten, noen av dem er animerte. Sjokkerende, jeg vet! Det er så mange ting man kan tegne som man ikke kan få til med skuespillere, og humoren er på topp. Her er mine topp-favoritter, i ingen spesiell rekkefølge. Alle er tettpakket med humor, siden vitsene som får meg til å hyl-le er det som alltid har dratt meg mest mot animesjangeren.

Netflix er flink med anime, og HBO har litt også, men ellers kan du se det meste på Crunchyroll.

Jeg har en del light-novel serier på denne listen. La meg bare forklare raskt: Dette er en betegnelse for anime som har «lett» voksent innhold – MEN- i kontrast med Dorian Gray har guttene i Light-animeer vanligvis null idé om hva de skal gjøre, får neseblod om de kommer borti en jente og løper sin vei om hun ser strengt på ham. Det skaper mye komikk og jeg skratter godt av slik humor, så derfor har jeg mange slike på listen min.


How Not to Summon a Deamon Lord – 7.1 på IMDB

Takuma Sakamoto er helt oppslukt i favoritt videospillet sitt Cross Reverie, men når han en dag blir transportert inn i spillet på ekte blir ting litt vel….naturtro… Det viser seg at to jenter i spillet har prøvd å kalle frem en mektig demon for hjelpe dem med et quest, men istedenfor kaller de frem Diablo, Takuma sin avatar, med ham sittende fast inni. I tillegg har de selv blitt satt i lenker som hans slaver. Så dette er absolutt en lekse i «Hvordan å IKKE kalle frem en demon». Takuma tørr ikke fortelle at han er et ekte menneske, så sier seg heller enig i å hjelpe de to nye slavene sine, mens han prøver å finne ut hva han selv skal gjøre.

Dette er en såkalt «Light novel», noe som betyr at kvinnene ofte er en smule unaturlig proporsjonert, som du ser i klippet nedenfor, men hvis du kan se forbi dette så er den ganske spennende og veeeeldig morsom.

Kan sees her.


The Ancient Magus Bride – 7.8 på IMDB

The AMB er en historie om en foreldreløs, utmattet og fortvilet jente som ingen vil ha, som bestemmer seg i sin apatiske tilstand å selge seg selv på et slavemarked, så hun kan slippe å ta ansvar for sitt eget verdiløse liv lengre. Hun blir kjøpt av en høyt fryktet magiker, som enten kommer til å gi tilværelsen hennes nytt lys eller drukne henne enda dypere ned i de mørke skyggene som truer i sinnet hennes.

Kan sees her.


Maid Sama! – 8.0 på IMDB

Dette er den morsomste anime-serien jeg har sett. Kanskje den morsomste serien uansett sjanger. Jeg ler SÅ HØYT av den. Den er en perfekt måte å bruke en helg. Rigg deg opp med popcorn, smågodt og kanskje det hushjelp-kostymet du gjemmer bakerst i skapet.

Den har en tydelig «Team Rocket» fra Pokémon stil, med blafrende roseblader og karakterer som går fra å ett sekund være nydelig tegnet til å være små sinte blobber, med ropetegn over hodet og evnen til å kunne kaste noen «til evigheten og forbi».

Misaki er best i alle fag, klassepresident og enten høyt respektert eller dypt fryktet. Hun jobber hardt for at skolen hennes skal bli bedre tilrettelagt for jenter, da de er i overveldende undertall, og er blitt kjent som en «gutte-hatende demon diktator» blant guttene og skolens gylne håp blant lærere og de andre jentene på skolen.

Når den ultrapopulære Usai så oppdager at Misaki jobber på en «Cosplay Café», hvor alle ansatte må bruke søte kostymer og oppføre seg etter hva enn dagens tema er, for å underholde den mannstunge kundebasen sin (if you catch my drift), så bestemmer han deg for å nyte seieren over «guttehateren» til det fulle, før han avslører henne for skolen. (I klippet under er «søt lillesøster» tema på kafeen.)


Ouran High School Host Club – 8.2 på IMDB

Høyskole-jenten Haruhi liker ikke å pynte seg og mener fokus på utseende er bortkastet tid. Egentlig er hun også imot å si at hun er en jente. Hvem bryr seg? Hva rolle spiller kjønn? Når hun så knuser en utrolig dyr vase, tar hennes rolige, behagelige tilværelse en rask slutt. For å betale tilbake må hun jobbe for eierne, som driver skolens mest eksklusive klubb. En klubb for å nyte alle typer skjønnhet og fantasier. Snart er hun innblandet i denne sinnsyke boblen som eierne av klubben lever i, og selv om hun er imot alt snobberiet og illusjonene, kanskje hun kan lære seg å ha det litt gøy også. Kanskje.


Death note – 9.0 på IMDB

I motsetning til HBO så har Netflix lyttet og forstått at fans av anime-serier ikke ser dem på engelsk, så de har lagt ut blant annet Death Note på japansk. Takk Netflix!

Light finner en bok på bakken. Det står «Death Note» på forsiden, og inni «Menneskers navn som skrives i denne boken vil dø.» Hadde du skrevet noe? Dødsguden Ryuk, eieren av boken, følger etter for å finne ut hva som skjer når et menneske begynner å føle seg som en Gud. Om det er en serie som kan gjøre virkelighet av sitatet «Pennen er mektigere enn sverdet» så er det denne.

Du finner den på Netflix, men for Guds skyld ikke se spillefilmen. Den er skikkelig dårlig, kjempe skuffende.


My Little Monster – 7.3 på IMDB

Dette lille klippet forteller godt hva som gjør My Little Monster til en så artig liten anime. Den er rar og sjarmerende, om en jente som bare studerer og ikke har tid eller lyst til annet, og en gutt som alle er redde for, fordi han alltid ser så sur ut.

Haru tror han er forelsket i Shizuku, men han mangler de sosiale antennene til å vise henne det på rett måte. Så da må han bare vise henne det på sin egen måte heller…


The Familiar of Zero – 7.0 på IMDB

Innvielsen av nye hekser på hekseskolen «» innebærer å fremkalle sin egen «Familiar», skapningen som skal være en følgesvenn gjennom livet og en forlengelse av magien deres. På dagen samles alle på skolens gårdsplass og en etter en fremkaller de alt fra enorme muldvarper til drager. Så er det Louise sin tur, en elendig heks de andre har gitt kallenavnet «Zero», og hun fremkaller… Et helt vanlig ubrukelig ynkelig lite menneske…

Flau og sint tvinger Zero stakkars Saito til å oppføre seg som de andres ‘kjæledyr’, men egentlig mer som en slave. Og det er starten på denne ganske underholdene historien.


Ao Haru Ride – 7.5 på IMDB

Utrolig søt anime, med masse sjarm. Romantisk og morsom og full av misforståelser som drar historien videre.

Futaba har kun likt én gutt i hele sitt liv. Kou, som hun ikke har sett siden barneskolen. Når han plutselig begynner på samme ungdomsskole som henne er det ikke lenge før følelsene hennes blomstrer opp igjen. Men Kou nekter for at det er hans navn, han heter Mabushi sier han, og han er virkelig ikke som hun husket ham heller. Innesluttet og fjern. Er han den snille smilende gutten hun kjente, og hvis ja, hvorfor skjuler han det?


Hellsing + Hellsing Ultimate – 7.8 + 8.3 på IMDB

Da Van Hellsing beseiret verdens sterkeste vampyr for over 100 år siden, sverget vampyren sin lojalitet til Hellsing familien. Nå er Alucard det sterkeste kortet til Hellsings barnebarn, Integra Hellsing, i kampen mot golem, zombies, vampyrer og andre monster som truer England. Ganske tøff serie, gritty og ekkel men grådig kul.

Hellsing er den skumleste og blodigste anime-seriene jeg har sett (som ikke er mange, men likevel). Den er full av gore, spennende monster og stilige kampscener. Spesielt fra Alucard selv, som er utrolig stilig animert. Bare se på dette:


Vampire Knight – 7.4 på IMDB

Såkalt «shōjo» serie. Ordet står for «jente» og betyr innhold rettet mot spesielt unge jenter (kjekke gutter, litt skummel og tung i romanse). Ja, konseptet er utrolig gammeldags, som at alle jenter liker rosa og leker med dukker, men det er nå likevel det ordet betyr så there-you-go. Trenger du mer unyttig fakta er det bare å sende meg en melding.

Yuki og bestevennen Zero har ansvar for å holde elevene som går på Cross Academy avskilt, mellom dem som hører til klassene på dagen og dem som hører til kvelden. Det ingen andre vet er at kveldsstudentene er vampyrer. Zero hater vampyrer, men Yuki ble reddet av en av dem som barn, så hun har en varmere tilnærming til dem. Når både Zero og hennes reddende (fallen) engel viser følelser for henne begynner ting å bli forvirrende.

Dette var en av de første anime seriene jeg kan huske å ha sett, derfor er den ganske høyt på listen over kjære barn. Den er også tegneserie og laget om til et teaterstykke, så jeg tror det snakker for det at den er populær og godt likt.

Se på Netflix.


Sword Art Online 7.6 på IMDB

Vi er kommet så langt i verdenshistorien at VR er helt vanlig, faktisk har et IT-geni funnet opp en måte å koble hele bevisstheten din på nett, via sitt nettverk og et hodeapparat som heter Nervegear (om du ikke har sett Gamer med Gerard Butler eller Spielberg’s Ready Player One, er dette tiden). Om du kobler på kan du ikke koble ut igjen før du vinner spillet. Og taper du… da vil Nervegear samtidig ødelegge hjernen din, så du ligger igjen som en grønnsak. Dø i spillet, dø på ekte. Finnes det noe mer fristende for de alle mest hardcore gamerne, som ikke uansett har kontakt med eller interesse for den virkelige verden?

Kommer på Netflix


Fena: Pirate Princess

10 år tidligere ble Fena forlatt av familien sin på en liten øy midt i havet. Nå har hun bestemt seg for å rømme og drar ut på et episk eventyr for å finne svar hvorfor de forlot henne og hvorfor de aldri kom tilbake. Hun får hjelp av en merkelig blanding pirater, som hun snart oppdager faren har sendt hennes vei.

Kan sees på HBO på engelsk, men det er dessverre helt bortkastet tid, vanlisgte måten å ødelegge en hel serie på. Se den heller på Crunchyroll med japansk tale + engelsk undertekst. Første episode kan du også se på Youtube her.


Edens Zero

Hele livet sitt har Shiki vært omgitt av roboter, og kun roboter, på planeten Granbell. Inn i livet hans ramler Rebecca og Happy, som filmer til nettsiden sin. De blir fort venner, men det viser seg raskt at Granbell ikke er et trygt sted for mennesker og de reiser videre for å vise Shiki alt han har gått glipp av i universet.

Se den på Netflix.


Good Morning Call – 7.5 på IMDB

Super søt serie som er laget i anime-stil. Det er skikkelig gøy å se en serie som denne. Ville sett et par animeer først for å få omstilt hjernen for den type serie, så du virkelig kan nyte alle de fine små anime-detaljene i denne.

Den mest populære gutten og den mest upopulære jenten på skolen har ikke råd til å finne seg leilighet, så de bestemmer seg for å leie sammen. De blir enige om å skjule det for skolen og familien sin, for å unngå snakk og skandaler. Romantisk, morsom og super sjarmerende.

Nok en takk til Netflix. De har virkelig fått inn mye bra, ting jeg slet med å finne når jeg så disse for noen år siden. Se den her.


Kakegurui – 7.2 på IMDB

En skole for bortskjemte rikmannsungdommer, hvor hierarki og karakterer er bestemt utfra kun hvor god man er på å gamle. Det åpner for en god del syke veddemål bland spillegale fanatikere. Veddemål som ingen burde si ja til.

Se den på Netflix.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her

Annonse
X
X
X