Tanker om Lupin sesong 1

Har du sett Lupin på Netflix? Sesong 1 kom i januar og sesong 2 rullet etter allerede i juni, men fremdels holder den en plass på listen over de 10 beste Netflix seriene i 2021 med sine 7.5 på IMDB.

Om du ikke har sett den så har du nå en plan for helgen! Lag popcorn, kjøp noe smågodt og slå av mobilen, for denne serien er gull og fortjener å nytes max. OBS! Netflix kan ha satt språket til engelsk, så anbefaler i så tilfelle å bytte tilbake til original fransk tale med engelsk undertekst. Ting er alltid best på originalspråket, og underteksten lar deg ikke gå glipp av humoren, som når hovedkarakteren bøyes utfor et rekkverk i 7. etg av en druglord og sier «Are you going to let me go or pull me up? Don’t leave me hanging.»

Hovedkarakteren vår er Assane Diop (Omar Sy, blant annet kjent som Bishop fra X-men), som etter farens død bygget opp livet sitt rundt den siste gaven han mottok fra sin far; en bok om mestertyven Arséne Lupin.

Arséne Lupin isn’t just a book. He’s my heritage. My method. My path.

Du kjenner Omar kanskje igjen fra filmen The Intouchables (og hvis ikke, så har du nå planer neste helg også!). Jeg nevner det fordi du trenger å vite om den filmen, som er en av de morsomste bromance-filmene jeg har sett, og fordi det er utrolig gøy å se Lupin først og så se The Intouchables etterpå og late som om begge er samme karakter, siden Omar også der spiller en tyv.

Lupin er morsom og spennende, og det er kjempe gøy å prøve å nøste opp hvordan han fikk til tingene. Man sitter fascinert og følger med, lage sine egne antagelser, og engasjert prøve å nøste opp både det han finner på i nåtid og det som har skjedd med ham og faren i fortid. Serien minner om Cumberbatch sin Sherlock Holmes, samtidig som den også er litt som filmen Da Vinci Code og serien Poirot (spesielt om Poirot hadde vært tyven i episodene og ikke fortalt noen andre enn seerne hvordan han lurte oss alle).

You underestimated me. You didn’t look at me. You saw me, but you didn’t really look.

Jeg har kun sett 3 episoder, så mer kan jeg ikke rapportere, men etter kun 3 minutter var det klart at dette var min nye favorittserie. Den passer for alle med humor og en hjerne som liker å jobbe litt, underholdene fra start til slutt. Det er 2 sesonger og sesong 3 kommer, så her er det nok å fylle kveldene med. Anbefales!

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her

Serietips

League of Legends vekkes til live i Netflixs nye serie Arcane

League of Legends: Arcane er nydelig, spennende og morsom. En serie om Runeterras vakre og voldelige verden av mysterier og intriger.

See er mystisk, kunstnerisk og forførende.

En venn gav meg inntrykk av at serien See, med Jason Momoa i hovedrollen, var...

Mias 15 favoritt-animeer (for voksne) – Gjett den med 9.0 på IMDB

Det er veldig mange gode serier og sjangrer i denne verden. Og hold på hatten, noen av dem er animerte.

Tanker om Lupin sesong 1

Har du sett Lupin på Netflix? Sesong 1 kom i januar og sesong 2 rullet...

Del kommentar

Flere kommentarer

Tanker om Lupin sesong 1

Har du sett Lupin på Netflix? Sesong 1 kom i januar og sesong 2 rullet...

– Superheltidyllen som brast

Disney holder ikke igjen når de forsvarer seg mot Scarlett Johanson-søksmålet. Med det er en årelang Marvel-idyll brutt.

– Britiske myndigheter er lei av Netflix-hemmelighold. Godt er det.

Britiske myndigheter har bedt Netflix om å avsløre hvor mange som har sett på britiske serier fra BBC, ITV, Channel 4 og Channel 5. Det er en velkommen innblanding.
X
X
X