Slik blir høsten 2021 på discovery+ og TVNorge

Del nyheten

Det blir dobbelt opp med Jon Almaas på discovery-nettverket i høst, det er også tid for en ny runde Espen Eckbo-satire med Nissene i bingen. Her er hva du kan vente deg på discovery+ og TVNorge, høsten 2021.

Espen Eckbo er klar for mer nissehumor

Det er gått ti år siden Nissene over skog og hei, en serie som på nytt ble aktuell i fjor på grunn av blackface-kritikk. Det endte med at Espen Eckbo beklaget og slo fast at karakteren Ernst Øyvind er gitt sin «endelige hvile».

Dermed er det tvilsomt at Ernst Øyvind dukker opp i oppfølgerserien Nissene i bingen, som blir årets julekalender på TVNorge. Dette er den tredje serien med reality-satire, den første var Nissene på låven i 2001. Humorsprellene til Espen Eckbo er med det også en historisk (og humørfylt) kommentar til realitysjangeren.

Nissene i bingen.
Nissene i bingen. Foto: discovery+

Det blir mange kjente karakterer fra tidligere, i tillegg til en rekke nye. Jakob Schøyen er ny i programlederrollen, mens rollegalleriet består av Torjus Tveiten, Fridtjof Josefsen Stenseth, Caroline Glomnæs, Caroline Johansen, Andrea Berntzen, Hina Zahidi, Natalie Bjerke Roland, Henrik Fladseth, Jon Øigarden, Atle Antonsen, Trond Fausa Aurvåg, Mariann Saastad Ottesen, Henrik Elvestad, Siw Anita Andersen, Eivind Sander, Line Verndal og Nikis Theophilakis.

Det er den eneste nye egenproduserte serien discovery-nettverket har annonsert. Det blir også nye sesonger av Sigurd fåkke pult, Neste sommer, Hvite gutter og Aldri voksen.

Dobbelt opp med Jon Almaas

Alle mot alle sesong 3. Foto: Discovery
Alle mot alle sesong 3. Foto: discovery

På programfronten domineres starten ikke overraskende av OL-sendinger, som pågår frem til starten av august. Når det er unnagjort blir det fire nye programmer som skal underholde utover høsten, ved siden av kjente TVNorge-programmer som 71° nord – Norges tøffeste kjendis, Kongen befaler, Ex on the Beach Norge og Første date.

Jon Almaas er og forblir kanalens store trekkplaster, som i høst både blir å finne i en ny sesong av Alle mot alle og det nye programmet Folle og Almaas bygger hus. I det nye programmet får trebarnsfamilien Bjørnstad huset sitt totalrenovert av det kjeklende kompisparet som underholdt nordmenn i 71° nord – Norges tøffeste kjendis.

Almaas skal få slippe å reise over Atlanteren. Det må derimot skuespiller Jon Øigarden, musiker Lars-Lillo Stenberg, kokk Lise Finckenhagen, komiker og skuespiller Emilie Skolmen, musiker Amanda Delara og skuespiller Trond Fausa Aurvåg i den nye storsatsingen Over Atlanteren.

Over Atlanteren. Foto: Discovery
Over Atlanteren. Foto: Discovery

To andre nye programmer er Eva – bak sperringene og Spøkelsesjegerne. Mens det i førstnevnte program er kriminalsaker som gås i sømmene er det, som navnet indikerer, ønsket om å bevise spøkelsers eksistens i sistnevnte.

Spøkelsesjegerne. Foto: Discovery
Spøkelsesjegerne. Foto: Discovery

Programbeskrivelser

Her kan du lese mer om seriene og programmene. Programbeskrivelse er hentet fra discovery-nettverket.

Serier

Nissene i bingen (NY!)

I desember telles det ned til jul med en ny og dampende het reality-julekalender. 24 single mennesker samles på en nedlagt grisefarm, for å leve parvis som Nissefar og Nissemor i 24 dager. Men adventstiden er full av utfordringer, og hver kveld må én nisse dumpes. På julaften kåres det sterkeste nisseparet, som får fylle nissesekken med én million kroner.

Nissene i bingen er skapt av Espen Eckbo, og følger opp forgjengerne Nissene på låven fra 2001 og Nissene over skog og hei fra 2011. Programlederrollen fylles denne gang av Jakob Schøyen Andersen. Flere nye nisseansikter dukker opp, fremstilt av bl.a. Torjus Tveiten, Fridtjof Josefsen Stenseth, Caroline Glomnæs, Caroline Johansen, Andrea Berntzen, Hina Zahidi, Natalie Bjerke Roland, Henrik Fladseth og Jon Øigarden. I tillegg blir det naturligvis gjensyn med gamle nisselegender og medvirkende som Atle Antonsen, Trond Fausa Aurvåg, Mariann Saastad Ottesen, Henrik Elvestad, Siw Anita Andersen, Eivind Sander, Line Verndal, Nikis Theophilakis og selvfølgelig Espen Eckbo.

Neste sommer (sesong 9)

En av TVNorges største humorsuksesser gjennom tidene er tilbake. Det er duket for en ny sommer – med rikelig av anledninger til å legge ferieidyllen i grus. 

Per Ivar (Trond Fausa Aurvåg) og Eva (Janne Formoe) flytter inn i sin nye drømmehytte ved sjøen og ser fram til solfylt sommer, men utfordringene står i kø i møte med nye regler, bråkete husdyr og et vell av sosialt tilkortkomne naboer. Eirin (Silje Torp) og Terje (Eivind Sander) skal ha sin første ferie sammen, noe som skal vise seg å være alt annet enn sommeridyll når de skal forene alle barn, ekser og besteforeldre til en stor moderne bonusfamilie, noe Terje er veldig langt ifra å være rustet til. I hytta til Siggen (Kristin Jess Rodin) og Egil (Arthur Berning) brygger det til konflikter når nye og gamle bekjentskaper setter forholdet på prøve og de plutselig står på terskelen til voksenlivet.

Humordramaserien Neste sommer handler om sommerferien på familiehytta, med sjø, sol og late dager – og en uendelig rekke av bittesmå problemer som på kort tid blir til mellommenneskelige katastrofer. Slik det ofte går når flere generasjoner er samlet i litt for intime omgivelser og alle skal leve ut sine individuelle sommerdrømmer.

Sigurd fåkke pult (sesong 3)

Sigurd fåkke pult sesong 3. Foto: Discovery
Sigurd fåkke pult sesong 3. Foto: Discovery

Sigurd fyller 26 år, og Tuva arrangerer overraskelsesfest for ham. Midt i festen får Sigurd en SMS hvor det står: «Du skal dø»! Det viser seg at det har vært en internasjonal Facebook-lekkasje og alle chatter er lekket. Lekkasjen danner både et humoristisk, men også realistisk bakteppe for hele sesongen. For hva skjer om alles private tanker og sleivspark blir offentliggjort?

I den tredje sesongen av Sigurd fåkke pult treffer Sigurd svenske Josefin som han, uerfaren som han er med relasjoner, raskt ramler inn i et altoppslukende kjæresteforhold med. Mens Sigurd sliter med å finne balansen mellom gamle vennskap og den nye intense relasjonen, føler Mats seg tilsidesatt og sliter dessuten med en nakkeskade han pådro seg i et heller patetisk forsøk på å redde sin beste venn. Armita forbarmer seg over ham og de «bonder» i sin forakt over Sigurd.  Tuva, som egentlig har bestemt seg for å være singel, begynner å ligge med sin nye kollega Ramiz. Han utstråler trygghet og en stoisk ro som Tuva trenger, men kjenner hun ham egentlig?  

Humordramaserien Sigurd fåkke pult skildrer utfordringer og tabuer særlig unge menn møter i det norske samfunnet i dag. Humordramaserien handler om jakten på identitet og ekte nærhet – og å havne utenfor i et samfunn som stadig forteller deg at du er overpriviligert. Hovedrollene spilles av Steinar Klouman Hallert, Erlend Mørch og Eline Grødal.

Hvite gutter (sesong 6)

Hvite gutter sesong 6. Foto: Discovery
Hvite gutter sesong 6. Foto: Discovery

Den fire ganger Gullruten-nominerte humorserien Hvite gutter er tilbake med en ny sesong på discovery+. De fire bestekompisene Leo, Jens, Herman og Mathias har enda ikke flyttet fra hverandre selv om tiden for alvor begynner å renne ut for den festglade gjengen fra Oslo vest.  Mens deres jevngamle for lengst er ferdig utdannet og har sanket høystatusjobber, har de fire kompisene stått på stedet hvil siden videregående. Men selv om alle fire gutta føler på utilstrekkelighet, har de hvert fall hverandre.

Aldri før har guttas vennskap og bekymringsløse tilværelse hengt i en tynnere tråd. Herman (Torjus Tveiten) blir tvunget til å velge mellom familien og kjærligheten. Mathias (Jørgen Evensen) vil gjøre alt for å oppnå sine kunstneriske ambisjoner, selv om det innebærer å kaste gutta under bussen, mens Leo (Johannes Roaldsen Fürst) kommer ansikt til ansikt med en mørk avhengighet. Samtidig kommer det fram en hemmelighet om Jens (Eirik Hvattum Bjørnstad) som kaster fullstendig om på guttas univers.

Aldri voksen (sesong 3)

Aldri voksen sesong 3. Foto: Discovery
Aldri voksen sesong 3. Foto: Discovery

Aldri voksen følger en gruppe venner fra ungdomstiden som nå selv har fått tenåringer i huset. Som voksne har de alle flyttet hjem til nabolaget de vokste opp i, og med store barn i huset møter de sin egen ungdomstid i døra. Når hverdagen går på trynet, finner den gamle gjengen ofte trøst i hverandre og sitt gode vennskap. 

I sesong tre av Aldri voksen har barna blitt noe eldre og stemningen i familiene tilspisser seg, idet foreldrene får brynt seg på utfordringer som miljøengasjement, grensesprengende challenges og gryende seksualitet. Enkemannen Andreas (Christian Skolmen) fortsetter sin søken etter kjæreste, men livet som alenefar til tre jenter gjør det ikke enkelt. Ekteparet Tone (Ine Jansen) og Rakel (Laila Goody) jobber videre med å beholde nyvunnet raushet i forholdet, mens Janne (Andrea Bræin Hovig) og Hjalmar (Fredrik Hallgren) fortsatt slites mellom det ansvarlige voksenlivet og lengselen etter livet de en gang hadde. Oppi det hele forelsker endelig sosiallæreren Børre (Atle Antonsen) seg, og den utkårede, mat- og helselærer Vilde, virker faktisk noe interessert – men hvem skal trøste Børre om dette ikke går?

Aldri voksen er en humorserie om foreldreskap og dobbeltmoral. Det er også en serie om vennskap, og om at man ikke er eldre enn man føler seg. I rollene finner man blant andre Ine Jansen, Laila Goody, Christian Skolmen, Andrea Bræin Hovig, Fredrik Hallgren og Atle Antonsen. Serieskapere er Birgitte Wegener og Mathis Fürst.

Programmer

Folle og Almaas bygger hus (NY!)

Mens de kavet seg fra Lindesnes mot Nordkapp under tøffe forhold i 71° nord, utviklet det seg et nært og underholdende vennskap mellom Jon Almaas og Erik «Folle» Follestad, til tross for aldersforskjellen på 22 år. Nå skal de to kameratene sette vennskapsforholdet på den ultimate prøven, nemlig ekstrem oppussing.

Med Jons alltid praktiske tilnærming, og Folles bakgrunn som tømrer, har de fått for seg at de skal hjelpe noen i oppussingsnød. Et lite stykke utenfor Elverum har de funnet de riktige, nemlig trebarnsfamilien Bjørnstad. De har investert i den store boligdrømmen, et lite småbruk i idylliske omgivelser ute på landsbygda. Problemet er bare at stedet råtner og er totalt ubeboelig, det trengs en total renovering. Gjennom 10 intense uker skal Jon og Folle bruke all sin tid på å få småbruket i stand igjen. Hobbyfikseren Jon er overbevist om at det meste lar seg ordne, mens fagmannen Erik er hakket mer skeptisk til arbeidsmengden som ligger foran dem. Sammen skal de finne ut hvordan de løser den enorme oppgaven, og om vennskapet vil tåle belastningen.

Over Atlanteren (NY!)

Denne høsten sender discovery+ seks norske kjendiser ut på sitt livs eventyr, når de skal forsøke å krysse det enorme Atlanterhavet i seilbåt – uten å kunne seile. Om bord må de lære seg hvordan de skal håndtere båten, hvordan de kan jobbe best mulig sammen som et team – og hvordan de skal klare å kjempe mot de voldsomme kreftene havet har å by på. Med seg på ferden har de en erfaren kaptein, men de må jobbe sammen som mannskap og utføre alle oppgaver på skift. De har ingen følgebåt og nærmeste hjelp kan være så mye som flere tusen nautiske mil unna. I uke etter uke må deltakerne, som ikke kjenner hverandre fra før, lære seg å takle alle de utfordringene som kommer, enten det er sjøsyke, trengsel, hjemlengsel, ekstreme værforhold eller begrensningen på mat og drikke. Og det finnes ingen vei ut. Midt utpå Atlanterhavet kan alt skje, og deltakerne vil bli kjent med nye sider av både seg selv og sine reisefeller. Har de det som kreves?

De seks kjendisene som skal seile de 3200 nautiske milene fra Lanzarote til Sint Maarten, er skuespiller Jon Øigarden, musiker Lars-Lillo Stenberg, kokk Lise Finckenhagen, komiker og skuespiller Emilie Skolmen, musiker Amanda Delara og skuespiller Trond Fausa Aurvåg. Kapteinen som skal være deres nærmeste støtte, er Thomas Nilsson, en av Norges mest profilerte og meritterte storbåtseilere. Han har med seg sin høyre hånd, «watch captain» Christian Løken. 

Eva – bak sperringene (NY!)

Eva - bak sperringene. Foto: Discovery
Eva – bak sperringene. Foto: Discovery

Du ser dem på nyhetene idet de ankommer åstedet med tunge kofferter, eller de beveger seg langsomt rundt, innpakket i hvit kjeledress, med munnbind, lykter på hodet og små pensler i hendene. De er alltid i bakgrunnen. Det er ikke de som stiller opp og uttaler seg til pressen. Men uten kriminalteknikerne ville mange av Norges mest alvorlige forbrytelser aldri blitt oppklart. I den nye discovery+-serien Eva – bak sperringene åpner Norges kanskje aller mest kjente kriminaltekniker, Eva B. Ragde, opp dørene til sin helt spesielle jobbhverdag. 

Hun har blitt kalt «de dødes stemme». Gjennom nitid arbeid, nøyaktighet, kløkt og tålmodighet, drevet av en voldsom rettferdighetssans, har Eva B. Ragde markert seg som en av landets dyktigste kriminalteknikere. Hun har sett og opplevd saker som overgår fantasien. I sannkrim-serien Eva – bak sperringene gjennomgår hun sju kriminalsaker hun har jobbet med, hvor nettopp hennes jobb ble avgjørende for oppklaringen. Gjennom innsyn i retts- og politidokumenter, kommer serien tett på både ofre og gjerningspersoner, og forteller og dramatiserer hva som hendte både før, under og etter noen av Norges mest alvorlige forbrytelser. Gjennom usminkede fortellinger om sju ulike kriminalsaker vil denne serien gi et unikt innblikk i hvordan den mest alvorlige kriminaliteten i Norge blir etterforsket.

Serien er basert på den kritikerroste boken På åstedet – jakten på bevisene fra 2020, som Eva B. Ragde skreiv i samarbeid med Trude Teige.

Spøkelsesjegerne (NY!)

Denne høsten slår en usannsynlig trio seg sammen for å jakte bevis på at spøkelser faktisk finnes! De to youtuberne Victoria Skau og Robin «RobTheSir» Hofset har nemlig alliert seg med selveste Lilli Bendriss, og sammen skal de krysse grenser og oppsøke noen av de mest hjemsøkte stedene i Norge. Ingen av dem aner hvem eller hva som venter på andre siden av dørene de nå har tenkt å åpne.

Spøkelser finnes. Det er de tre helt sikre på. Nå vil de møte dem ansikt til ansikt, og bevise for hele Norge at de har rett. Lilli Bendriss, hele Norges klarsyntdiva, har vært ute mange spøkelsesvinternetter før, og mener hun sitter på de sanselige nøklene som trengs for å låse opp stengslene mellom våre parallelle dimensjoner. Victoria har jaktet paranormale opplevelser siden hun var 14 år gammel og har for lengst etablert seg som en garvet spøkelsesjeger på YouTube. I tillegg bistår Robin «RobTheSir» Hofset – også kalt «mannen med maskinene» – en gamer og nerd utstyrt med det siste og mest pålitelige måleverktøyet for paranormal aktivitet. Sammen skal trioen oppsøke gamle forsamlingshus, forlatte hoteller, nedlagte klinikker, forhatte fengsler, dystre festningsanlegg og mørke kråkeslott. Kort sagt Norges mest ugjestmilde steder. Hva de kommer til å komme i kontakt med, er det ingen som vet. Svaret kommer i Spøkelsesjegerne denne høsten på discovery+.

Kongen befaler (sesong 4)

Kongen befaler sesong 4. Foto: Discovery
Kongen befaler sesong 4. Foto: Discovery

Kongen befaler er et humorspekket og energisk gameshow med Atle Antonsen i rollen som den allmektige og o’store programleder. Vårens underdanige paneldeltakere er Solveig Kloppen, Steinar Sagen, Amir Asgharnejad, Ida Fladen og Einar Tørnquist, mens Olli Wermskog fortsatt er Atles trofaste assistent. I hvert program deler kongen ut absurde praktiske utfordringer som deltakerne må løse på mest mulig kreativt og effektivt vis. De må utføre oppgavene helt på egenhånd, og aner ikke hvordan de selv, eller deres motstandere, har klart seg før de samles i studio for å bevitne resultatet. Skitne triks og bestikkelser er lov underveis, og når alt er sagt og gjort – og all verdighet er blåst bort – er det opp til Atle Antonsen å bestemme hvem som er ukens vinner. Kongen befaler vant i fjor Gullruten for «Årets beste underholdningsprogram».

71° nord – Norges tøffeste kjendis (sesong 13)

71 grader nord
71 grader nord

Til høsten skal TVNorge og discovery+ igjen teste hvilken kjendis som best takler overgangen fra rød løper til svart løype. I årets utgave av 71° nord – Norges tøffeste kjendis får følgende ti deltakere testet sine grenser: Thomas Numme (programleder), Tshawe Baqwa (artist), Petter Schjerven (programleder), Birk Ruud (freestyle-kjører), Rasmus Wold (komiker), Cecilia Brækhus (bokser), Silya Nymoen (artist), Agnete «Agnetesh» Husebye (youtuber), Mona Berntsen (danser) og Aurora Gude (TV-personlighet og influenser).

Kjendisene må ta farvel med hverdagens bekvemmeligheter, flytte inn i telt og ta imot det naturen byr på av opplevelser og utfordringer. Årets ekspedisjon starter ved at deltakerne slippes fra helikopter rett ned i friskt fjellvann i vakre Aurlandsdalen, og derfra skal de kjempe både som lag og på egenhånd hele veien opp til Nordkapp. Underveis må de både klatre opp bratte fjelltopper og stå på randonee ned, og de må padle, svømme, gå på ski og sykle seg gjennom spektakulær norsk natur. Med en gruppe bestående av mange sterke personligheter med høyst variabel turerfaring og vinnermentalitet, er det duket for både humor, mestring, feiling og sterke følelser blant deltakerne.

Alle mot alle (sesong 3)

Denne høsten er Jon Almaas og Henriette Steenstrup klare for å lede en ny runde med Alle mot alle, et humoristisk spørreprogram der kjente nordmenn barker sammen i en beinhard og underholdende hjernekamp. Fordelt på lag på to og to skal kjendisene bevise hvem som vet mest om det meste. I hvert program møtes lagene til en humorfylt, men prestisjetung, kunnskapskrig der hvert poeng kan bli avgjørende. Spørsmålene er ikke nødvendigvis som i andre gameshow, og i løpet av våren møter alle de sju lagene hverandre. De fire beste går videre til semifinaler – før finalerunden til slutt vil avsløre hvem som er de to mest kunnskapsrike kjendisene Norge har å by på. 

I høstens Alle mot alle møtes følgende sju lag til kunnskapsdyst: Birgit Skarstein og Helene Spilling, Magnus Devold og Maria Stavang, Abu Hussain og Sandeep Singh, Niklas Baarli og Benjamin Silseth, Svein Østvik og Sofie Frøysaa, Sigurd Sollien og Bjørn-Henning Ødegaard, Anniken Huitfeldt og Anette Trettebergstuen, Iben Akerlie og Alex Rosén, Ronny Brede Aase og Tuva Fellman.

Synnøve rydder opp – kjendis (sesong 2)

Synnøve Skarbø elsker å rydde, og i TV-serien Synnøve rydder opp – kjendis vil hun vise norske kjendiser at veien til et ryddig sinn går gjennom et ryddig rom. Sammen med interiørstylist John André Hanøy drar hun dør til dør for å hjelpe kjente nordmenn med å få orden i kaoset, selvsagt med ryddehjelp av beboerne selv. Blant dem som åpner opp både sinn og roterom for Synnøve denne gangen er Einar Tørnquist, Lilli Bendriss, Birgit Skarstein, Iselin Guttormsen, Emilie Skolmen, Truls Svendsen og Charlotte Smith, Kaveh Rashidi, Kristin Gjelsvik og Linn Skåber.

Synnøve Skarbø har tidligere laget TV-programmet Norske rotehjem, og hun har skrevet ryddeboken Synnøves System. Hennes misjon er å inspirere folk til å få en ryddigere hverdag – som igjen gir mer tid til de små, men viktige, øyeblikkene i livet. Med Synnøves enkle, smarte og inspirerende tips skal både kjendiser og TV-seere lære seg å ta kontroll over eget rot.  

Ex on the Beach Norge (sesong 5)

Norges mest omtalte strandreality er tilbake når discovery+ igjen sender åtte single og eventyrlystne unge mennesker til en drømmestrand for å bade, feste og elske (livet). Men som kjent er det en twist: Én etter én dukker ekskjærestene deres opp fra vannet, og det kan føre til skjær i den asurblå sjøen. Noen er ute etter hevn, andre søker ny gnist i gamle følelser – felles for alle på stranden er at de ikke går av veien for litt drama. Denne sesongen spilles inn i luksuriøse omgivelser i vakre Hellas, med nye deltakere som er klare for alt. 

Brille (sesong 14)

Einar Tørnquist er tilbake med en ny runde Brille på discovery+ og TVNorge denne høsten. I det humorbaserte kunnskapsprogrammet får noen av landets beste komikere bryne seg på tilsynelatende umulige oppgaver og spørsmål, og svarene er ofte like uventede og morsomme som panelets tankerekker. Listen av gjester inkluderer Egil Hegerberg, Live Nelvik, Mikkel Niva, Solveig Kloppen, Steinar og Tore Sagen, Jakob Schøyen Andersen, Ine Jansen, Andreas Wahl, Martin Beyer-Olsen, Helén Vikstvedt, Steinar Klouman Hallert og Kristin Skogheim.

Første date (sesong 6)

Denne høsten åpnes igjen dørene til restauranten der alle er på date, men ingen har sett hverandre før. Her er alle gjestene single, og de har vært modige nok til å la kameraene følge med på deres første stevnemøte med en helt fremmed person. Noen ganger oppstår det kjærlighet ved første blikk. Andre ganger tar det litt tid før gnisten tennes – og innimellom, dessverre, gjør det bare fryktelig, fryktelig vondt. I hver episode av Første date møtes fire par, og etter endt date skal de bestemme seg for om de vil treffes igjen. Hva som skjer videre, er helt opp til dem. 

Premieredatoer

Her kan du se premieredatoene for høsten på discovery+. Premieredatoer legges til fortløpende. De fleste datoene blir kunngjort rundt fire uker før premieren.

Logg inn/bli abonnent for å se premieredatoer.
Bli abonnent
 

Annonse
X
X