Månedens serietips februar 2021

-

Tre serier om strandede romvesen, to om en dystopisk fremtid og en Breaking Bad-wannabe. Månedens tips kan indikere manglende variasjon, men her er det likevel noe for enhver smak. Velkommen til månedens serietips!

«Månedens Serietips» er våre anbefalinger av serier som har sesongpremière på TV eller strømming i Norge hvor en i Serienytt-teamet finner frem tips for enhver smak.

Det blir ikke bare Disney+…

Med en ellevill utvidelse som teller nærmere 60 serier og 230 filmer er det åpenbart at Disney+ kaprer mye fokus i februar. Det er likevel nok av nye godbiter fra andre tjenester også, en håndfull av de er funnet plass til her (vi skal komme tilbake med egne serietips blant de mange klassikerne som kommer på Disney+).

Superman og Lois Lane Foto: The CW
Kan denne duoen håpe på å matche superheltseriene fra Disney? I februar får vi svaret når Superman & Lois kommer på HBO Nordic. Foto: The CW

Med pandemien og tilhørende restriksjoner fortsatt hengende over oss er det mye virkelighetsflukt å velge mellom. To av de hadde premiere på tampen av januar, men er tatt med her siden episodene kommer ukentlig.

  • Få full oversikt. Våre abonnenter kan selv sjekke ut seriekalenderen, hvor alle nye serier og sesonger legges til fortløpende.

La oss sjekke ut månedens tips for februar 2021:


TV 2 Sumo

Resident Alien sesong 1

28. januar 2021

«Romvesenet Harry krasjlander på jorden. Han utgir seg for å være en småbylege i Colorado, mens han kjemper en intern moralsk kamp om oppdraget han egentlig kom for å utføre.»

Det er lenge siden jeg har ledd så mye og så hardt som av Resident Alien. Er dette årets store overraskelse? Godt mulig!

Serieskaper Christopher Sheridan var en av de første manusforfatterne på Family Guy og det merkes. Dette er en serie som tar humorgrep vi normalt ser i animasjonsserier og anvender dem til stor glede i dette helsprøe eventyret om et romvesen som må gjemme seg i en amerikansk småby.

Altså, her serveres det scener hvor han febrilsk forsøker å ta livet av en guttunge som er den eneste i byen som klarer å se ham for den han er. Det går ikke bra og gir noen svært legendariske scener. Dette er akkurat hva mange av oss trenger, i en tid fylt med karantener, kjekling på sosiale medier og generell mørketid. Dette er serien som vil gi deg noe å smile over.

Det er også et kjærkomment gjensyn med Firefly-skuespiller Alan Tudyk, som her har hovedrollen. Han er omringet av særegne skuespillere i minst like spesielle roller – som gjør dette til en av seriene jeg gleder meg mest til hver uke.

Resident Alien var knapt nok på radaren min før februar intraff, for komiserie er ikke akkurat hva jeg forbinder med Syfy. Men jeg spår at dette kommer til å bli en av årets snakkiser.

2021tor28jan09:00PremiereResident Alien sesong 1TV 2 Sumo 3 Til Strim


Netflix

Snowpiercer sesong 2

1. janaur 2021

«Syv år etter at verden er blitt en frossen ødemark, finner vi det siste av menneskeheten på et gigantisk tog som ikke kan stoppe.»

Snowpiercer er tilbake og nå er også Game of Thrones-stjernen Sean Bean med i en skurkerolle. Det gir serien ekstra boost i en sesong som merkelig nok blir mer interessant på grunn av pandemien vi opplever.

Jeg var skeptisk til serien før første sesong og hadde ikke sett filmen den var basert på. Det hele virket litt for sært. Et gigantisk tog i en fremtid hvor jorden er nedfryst? Men serien fungerer og konseptet med klasseskille på et tog gjør det til en god serie å bruke som referanse når pandemien viser hvem som blir prioritert. Det gjør det hele neste litt uhyggelig.

I tilfelle du ikke har sett første sesong, så skal jeg ikke avsløre hva som skjer. Men utgangspunktet er at de som er plassert bakerst i toget gjør opprør fordi de blir presentert med smuler i forhold til de øvrige klassene, i en fremtid hvor verden er gått under. Det er verdt å reflektere over i dagens samfunn, hvor viktig det er at belastningen pandemien medfører ikke blir lagt på dem som fra før av er «bakerst i toget». For da blir dette ikke nødvendigvis et pent skue.

Med det har vi et fartsfylt sci-fi drama, som er en fin miks av virkelighetsflukt og refleksjoner.

2021tir26jan09:00PremiereSnowpiercer sesong 2Netflix 4


Netflix

Tribes of Europe sesong 1

19. februar 2021

«I året 2074 trer 3 søsken ut på et eventyr i en global katastrofe.»

Jeg har ikke fått sjekket ut serien, men traileren vitner om noe lovende for alle som er glad i eventyr og sci-fi. Med produksjon satt til Tyskland er det også håp om at den kan skille seg ut fra andre post-apokalyptiske serier. Spennende er det også at det her er mange nye skuespillere og produsenter å forholde seg til.

Det kan jo være serien ender opp som et antiklimaks, det begynner tross alt å bli litt vel mange post-apokalyptiske serier. Kanskje dette bare er et «algoritmeprodukt» rettet mot The 100-fans? Men jeg skal la tvilen ligge og heller omfavne optimisme og håp. Netflix har gjort det bra med sine tyske produksjoner (sjekk ut Dark) og her kan det være vi får nok en fulltreffer.

2021fre19feb19:11PremiereTribes of Europa sesong 1Netflix 1


HBO Nordic

Superman & Lois sesong 1

23. februar 2021

«Clark Kent og Lois Lane må balansere privatliv, karriere og Clarks rolle som Superman. Serien er satt til ‘Arrowverse’, en av flere serier fra samme univers.«

Kan mannen av stål blåse fornyet liv i Arrowverse? La oss være ærlig, WarnerMedia har en jobb å gjøre for å møte det Disney nå gjør med sitt superheltunivers. WandaVision og kommende The Falcon and The Winter Soldier og Loki ser ut til å operere på et litt annet nivå enn serier som The Flash og Supergirl.

Arrow er avsluttet og nevnte Supergirl går nå inn i sin siste sesong. En viss form for slitasje kan det nok sies å være i dette superheltuniverset, som har holdt det gående i et tiår, men nå er det endelig tid for at den største superhelten av dem alle igjen får egen serie. Sist det skjedde var på 90-tallet (Smallville teller ikke, da den handlet om en ung Clark Kent).

Spørsmålet blir om det blir mer av det samme, eller om WarnerMedia og deres heleide TV-kanal The CW gjør grep for å ta sine superheltserier til neste nivå. Traileren ser lovende ut og det har vært positive anmeldelser så langt – som forteller om nok nyvinning til å gi serien en sjanse.

2021tir23feb09:00PremiereSuperman & Lois sesong 1HBO Max 5 Til Strim


Disney+

Solar Opposites sesong 1

21. februar 2021

«En familie av romvesen flytter til USA, hvor de må finne ut om livet egentlig er bedre enn på sin egen hjemplanet.»

Serie nummer to på listen som jeg ikke har sett, men jeg drister meg likevel til en anbefaling da den kommer fra Justin Roiland, som er med-skaper bak mesterlige Rick and Morty. Med seg har han Mike McMahan og de skaper serien for det er for kvalitetsfokuserte Hulu.

Siden Disney+ er største eier i Hulu og snart overtar hele tjenesten, er det ikke uventet at denne dukker opp som en av de fire første nye seriene på Disney+ Star.

De tre andre (Big Sky, Helstrom og Love, Victor) er også fristende å sjekke ut, men jeg vil nok tro Solar Opposites blir den sterkeste og mest unike av de. Med solide 8.0 på IMDB og gode anmeldelser vil jeg tro denne faller i smak for fans av animasjonskomedie for voksne.

2021tir23feb09:00PremiereSolar Opposites sesong 1Disney+ 1 Til Disney+


Viaplay

Coyote sesong 1

21. februar 2021

«En dag før han skal pensjonere seg oppdager agent Ben Clemens en underjordisk smuglertunnel, som resulterer i at en kriminell mesterhjerne han har jaktet på i flere år sikter seg inn på ham.»

I januar hadde jeg den svært kule opplevelsen av å være med på intervjurunde med selveste Michael Chiklis. Anledningen var hans nye serie Coyote. Jeg har sjeldent opplevd en skuespiller så engasjert for egen serie som han var.

Coyote er en spennende ny serie som åpenbart retter seg mot fans av Breaking Bad og The Shield. Så var den også i sin tid først tiltenkt nettopp Breaking Bad-kanalen AMC før de planene ble endret.

De to første episodene er møysommelig utført, med et gjenkjennbart visuelt preg fra regissør Michelle MacLaren (Breaking Bad, The X-Files). Michael Chiklis er umulig å ikke like og her spiller han på alle strengene han kan. Serien tvinger et nyansert bilde på grenseproblematikken i USA, som jo har vært høyaktuell i mange år.

Det vil ta flere episoder å fastlå om den har mulighet til å nå opp til samme liga som nevnte serier. Dessverre er første sesong avkortet på grunn av produksjonsstans, det blir derfor kun seks episoder i første omgang. Som en kuriositet kan det nevnes at Breaking Bad opplevde en lignende start, som følge av en Hollywood-streik i 2008. Den pausen serien opplevde viste seg å bli godt anvendt. Det blir spennende å se om Coyote kan gjøre lignende, om Paramount+ velger å satse videre på serien.

I Norge dukker denne først opp på Viaplay, som har en eksisterende distribusjonsavtale med Sony Pictures Television.

2021søn21feb09:00PremiereCoyote sesong 1Viaplay 3 Til Strim

Har du noen gode tips? Fyr gjerne løs i kommentarfeltet.

Relevante nyheter

Tim Burton’s Wednesday er på Netflix! And it is goood!

Episoden "Wednesday's Child is full of Woe" kickstarter denne...

Serie- og sesongpremierer i november 2022

Høsten runder av med sesongstart for populære serier som Yellowstone, Dead to Me og The Crown.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her

SERIEÅRET 2021

Annonse

Nytt i 2021For de som jakter nye favoritter
Fra seriedatabasen

Allente, SkyShowtime, Strim
8.8
Allente, Strim, Viaplay
7.1