The Simpsons. Foto: Disney
The Simpsons. Foto: Disney

Det er knyttet stor spenning til akkurat hva som kommer på Disney+ når tjenesten lanseres 15. september. Nå er det bekreftet at The Simpsons blir en av seriene.

Feirer 30 år i Norge

The Simpsons har holdt det gående i over 30 sesonger. Sesong 32 er ventet å ha premiere i USA i september. I Norge har serien om den sjarmerende arbeiderklassefamilien vært tilgjengelig på TV i 30 år, her ble den først sendt på TV3.

Det er de første 30 sesongene og filmen The Simpsons Movie som blir tilgjengelig på Disney+ ved lansering 15. september.

Sikret seg serien gjennom oppkjøp av Fox

Disney sikret seg rettighetene til blant annet The Simpsons gjennom oppkjøp av 21st Century Fox. Serien ble gjort tilgjengelig på Disney+ ved lansering i USA. Derfor var det ikke uventet at serien også dukker opp her i Norge, usikkerheten var tilknyttet distribusjonsrettigheter.

Det er, noe forenklet, flere filmer og serier Disney eier som kan være låst for en periode til tidligere inngåtte distribusjonsavtaler. Vi er lovet en komplett liste over hva som kommer på Disney+ før lansering.

Annonse

Tidligere har Disney også kjøpt opp blant annet Marvel Studios og Lucasfilm, som er forklaringen på hvorfor selskapet kan vise alt fra Star Wars til Marvel-superhelter.

Vi gir deg oversikt

For å hjelpe dere lesere har vi derfor en rekke oversikter for Disney+, slik vi også har for øvrige tjenester.

Mest relevant er:

Annonse
Abonner
Varsle om
guest
0 Comments
Innebygde tilbakemeldinger
Vis alle kommentarer