Michael DiMartino og Bryan Konietzko forlater Avatar: The Last Airbender-prosjektet til Netflix. De oppgir manglende kreativ støtte som årsak.

Live-action av populær tegneserier

Live-action serien til Netflix er en nyversjon som er forventet å komme i 2021 eller 2022. Emmy-vinnende Avatar: The Last Airbender er en av de mest populære og suksessfulle tegneseriene fra det siste tiår. Serien fra 2005 ble avsluttet i 2008 og ble sendt i flere land, deriblant Norge hvor den gikk under tittelen Avatar: Legenden om Aang på Nickelodeon. Den har fått et oppsving i popilaritet i USA etter at den ble tilgjengelig på Netflix.

Forventningene er store også i Norge. I vår oversikt over kommende serier er det ingen serie som er mer søkt på enn Avatar: The Last Airbender.

I serien følger vi eventyreren Aang som sammen med sine venner må redde verden fra ildherskeren Ozai og en ødeleggende krig med ildnasjonen.

Aang har overmenneskelige krefter som brukes i kamp mot ildherskeren Ozai. Foto: Nickelodeon

– Netflix fulgte ikke opp

Nyheten ble først kjent nå i august, men avgjørelsen ble tatt av serieskaperne i juni.

Annonse

– I en felles uttalelse om serien, sa Netflix at de var forpliktet til å følge vår visjon i gjenfortellingen og å støtte oss i å skape serien. Vi uttrykte hvor spent vi var for muligheten til å være sjefprodusenter. Beklageligvis, det gikk ikke slik vi hadde håpet, sa Michael DiMartino i en uttalelse på sin egen nettside.

Hans kollega Konietzko uttalte seg også på Instagram.

– Den generelle håndteringen av prosjektet skapte det jeg opplevde som en negativ og lite støttende miljø, skriver han blant annet og skrev videre at Netflix ikke fulgte opp.

– Vi har stor respekt og beundring for Michael og Bryan og historien som de har skapt i Avatar-tegneserien. Selv om de har valgt å forlate vårt prosjekt, er vi trygge på vårt kreative team og deres adapsjon, svarer Netflix i en uttalelse.

Ikke uvanlig at sjefprodusenter takker for seg

Det er ikke uvanlig at sjefprodusenter kommer i en uløselig konflikt med produksjonsselskap, dette var blant annet tilfelle med American Gods-serien til Starz hvor Bryan Fuller og Michael Green forlot skuten.

The Walking Dead-skaper Frank Darabonts konflikt med AMC er kanskje det største eksempelet, det er et tilfelle som ble et juridisk mareritt med flere år i rettslig tvist etter at AMC så det nødvendig å fjerne Darabont.

Det er heller ikke alle tegneserieskapere som ser blidt på adapsjoner av sine verk, hvor Watchmen-skaper Alan Moore er et godt eksempel. Han har ingenting til overs for at hans tegneserie er blitt både filmatisert og laget TV-serie av, selv om fjorårets Watchmen-serie ble hyllet av kritikere og seere.

HBO-serien Watchmen var en av fjorråets største suksesser. Tegneserieskaperen Alan Moore har lite til overs for filmer og serier basert på hans verk.

Fortsatt entusiasme?

For Netflix medfører dette trolig større utfordringer med å markedsføre og skape fortsatt positive forventninger til serien. Hollywood-filmen The Last Airbender fra 2010 ble ikke godt mottatt. M. Night Shyamalan-filmen ble slaktet av kritikere og fans. Det var en film uten skapernes medvirkning, som de i 2014 også avslørte de aldri ønsket skulle bli laget.

Entusiasmen var derfor stor da Netflix i 2018 avslørte at de to skaperne ville bli sjefprodusenter for den nye serien, med produksjonsstart i 2019. Nå må Netflix fullføre prosjektet uten de to skapernes videre medvirkning.

– Hvem vet? Netflix’ nyversjon av Avatar har potensialet til å bli god. Det kan ende opp som en serie mange av dere vil like. Det jeg med sikkerhet kan si er at versjonen dere får se, det er ikke den visjonen som Bryan og jeg hadde planlagt å lage, er DiMartinos avskjedsord om prosjektet.

Om serien ender opp som filmen eller overkommer de kreative utfordringene og lever videre slik som The Walking Dead og American Gods gjenstår å se. Fantasyserien er avhengig av all den entusiasme den kan få i en sjanger som blir tettpakket av storserier fremover.

The Witcher. Foto: Netflix
The Witcher-skaperen var heldigvis mer fornøyd med Netlix-utgaven, her avbildet med Henry Cavill, enn hva som var tilfellet med Avatar-skaperne. Ny sesong av The Withcer er på vei. Foto: Netflix

Det siste året har Netflix satstet friskt på fantasyserier, med blant annet Cursed og The Witcher. Netflix har også en Narnia og The Sandman på vei av fantasyprosjekter, mens Amazon Prime Video satser på Ringenes Herre og The Wheel of Time. HBO setter sin lit til en ny Game of Thrones-serie.

Fantasyguiden

Få full oversikt over hva som er populært, hva som anbefales, hva som er nytt og hva som kommer innen fantasysjangeren.

The Witcher-hovedpersonen Geralt. Foto: Netflix
Kommende serier

Hvilke TV-serier kommer på TV og strømming? Serienytt gir deg den komplette oversikt over hundrevis av serier som er på vei.

Annonse
Abonner
Varsle om
guest
0 Comments
Innebygde tilbakemeldinger
Vis alle kommentarer