The Crown sesong 5 kommer ikke før i 2022

Del nyheten

Netflix må klare seg uten populære The Crown i 2021. Sesong 5 kommer ikke før i 2022.

Koronapandemi ikke årsaken

Netflix ble ikke umiddelbart rammet av koronapandemien, selv om nesten alle produksjoner ble satt på vent. Årsaken er at Netflix-modellen bygger på at hele sesonger slippes på en gang, noe som gjorde at de fleste planlagte premierene for 2020 var ferdig innspilt. Derfor har strømmetjenesten rullet ut rekordmange premierer også i 2020, mens konkurrenter har måtte utsette mer og mer.

Selv om flere Netflix-produksjoner er i gang igjen, begynner nå også strømmegiganten å merke utfordringer med planlagte premierer. Det er likevel ikke dette som er årsaken til The Crown-pausen.

Deadline melder at innspillingen ikke vil starte før juni 2021 og at dette hele tiden har vært planen. Den omfattende produksjonen betyr at sesongen nok tidligst vil ankomme Netflix høsten 2022.

Siste sesong i 2023?

Det blir også en sjette sesong av The Crown, selv om det tidligere ble meldt at femte sesong ville bli seriens siste. Her har serieskaper og sjefprodusent Peter Morgan vinglet fra å først planlegge seks sesonger, før han kom frem til at det ville være best å avslutte etter fem sesonger.

Under arbeidet med femte sesong ble det klart at det var nødvendig å gå tilbake til opprinnelige plan med seks sesonger.

Innspillingen av sjette sesong er ventet å starte i 2022, som betyr at serien da trolig avsluttes i 2023.

I femte sesong overtar Imelda Staunton som dronning Elisabeth. Lesley Manville spiller prinsesse Margaret, Gillian Anderson spiller Margaret Thatcher, Emma Corrin spiller prinsesse Diana og Josh O’Connor spiller prins Charles.

Annonse