MacGyver-stjernen hevder sjefprodusent gjorde han suicidal

I starten av juli sparket CBS en av sine mest suksessfulle sjefprodusenter på grunn av et usunt arbeidsmiljø. Nå har MacGyver-stjernen Lucas Till gått ut med en skremmende beskrivelse av sin hverdag på settet til MacGyver.

-Uakseptabelt

– Måten Peter behandler mennesker er uakseptabelt. Jeg var suicidal det første året på den serien, på grunn av hvordan han fikk meg til å føle. Måten han behandlet de rundt meg, det var dråpen, sa han til Vanity Fair tidligere denne uken.

Annonse

Till snakket om Peter Lenkov, 56-åringen som utviklet populære serier som MacGyver, Hawaii-Five-0 og Magnum P.I. for det amerikanske TV-nettverket CBS. De tre seriene er alle nyversjoner av populære serier fra 70-, 80- og 90-tallet.

Etter en intern grangsking sparket CBS han fra rollen som sjefprodusent for MacGyver og øvrige produsentroller, i tillegg til å avslutte en overordnet avtale mellom selskapet og Lenkov.

– Som å avvæpne en bombe uten manual

Vanity Fair rapporterer også at nærmere 30 kilder bekrefter at Lenkovs adferd og ledelse var høyst bekymringsverdig.

Till skal blant annet ha blitt «bodyshamet» av en bøllete Lenkov. Han var langt fra den eneste som skal ha fått gjennomgå.

– Jeg kastet opp nesten hver dag, jeg følte meg aldri rolig der. Det tok meg nærmere ett år å slutte å ha mareritt. Å være rundt Peter er som å forsøke å avvæpne en bombe uten en manual. Du vet aldri hvilken ledning du skal kutte. Du visste aldri når han var i ferd med å eksplodere, fortalte blant annet Justin Rettke som i fire år jobbet på serien Hawaii Five-0.

Også på settet til Hawaii Five-0 skal det ha vært et usunt arbeidsmiljø. Foto: CBS

Lover å lytte, men benekter Till-anklager

I en uttalelse etter sparkingen uttrykte Lenkov en viss grad av selvkritikk.

– Nå er det tid for å lytte og jeg lytter. Det er vanskelig å høre at arbeidsmiljøet jeg var ansvarlig for ikke er det arbeidsmiljøet kollegene mine fortjente, og for dette beklager jeg dypt. Jeg tar ansvar for det jeg hører og er innstilt på å gjøre jobben som kreves for å bli bedre og være bedre.

Like selvkritisk er han ikke til påstandene fra Till, som via advokaten Dale Kinsella bestrider de.

– Anklagene er ett hundre prosent falske og usanne, sier hun og hevder også at Lenkov kjempet for å gjøre Till til en stjerne.

SERIEÅRET 2022

Annonse

Relevante nyheter

Populære strømmetjenester: