Perry Mason
Perry Mason. Foto: HBO
Annonse

Perry Mason har kommet for å bli. Sommerens nye krimthriller, satt til 30-tallet, er blitt fornyet av HBO.

Det kommer ikke som noen stor overraskelse at serien, som har The Americans-stjernen Matthew Rhys i hovedrollen, er fornyet. Serien samlet flere seere til premieren enn noen annen ny HBO-serie har klart de siste to årene. Rundt 8 millioner så premieren i USA.

Kanskje litt mer overraskende er det at krimthrilleren ikke har sanket like mange lovord fra kritikere og seere som slike periodedrama har for vane hos HBO. Lenge lå serien med en 7.1-karakter på IMDb, men karakteren er nå på vei oppover. På Rottentomatoes.com, som samler sammen en oversikt over kritikernes dom, ligger den foreløpig med 78 prosent «tommel opp»-dommer. Seerne gir den en mer beskjeden godkjent-dom på 69 prosent.

Serien, som er en nyversjon av en eldre amerikansk klassiker, følger privatetterforskeren Perry Masons vei til å bli en av de mest beryktede forsvarsadvokatene i USA. Den første saken er en grusom en som involverer drapet på en baby.

Tatiana Maslany, Juliet Rylance og John Lithgow har også fremtredende roller i serien. I Norge sendes den ukentlig på HBO Nordic, premieren var 22. juni.

Annonse

Oversikt: Seriene som avsluttes i 2020

Si farvel til Criminal Minds, Vikings og en rekke andre serier.

Hvert år kanselleres over 100 serier. Her er Serienytts løpende oppdaterte oversikt over alt som forsvinner.

Annonse