Viaplay: – Maskineriet er vår mest sette original

Viaplay melder i en pressemelding at den nye thrillerserien Maskineriet er strømmetjenestens mest sette premiere noensinne i Norden.

Ifølge strømmetjenesten slår den dermed serier som Wisting og Den som dreper. Ingen konkrete tall er nevnt i pressemeldingen, som ellers nevner Norden eksplisitt og ikke Norge isolert. Viaplay har de siste årene kommet med en rekke egenproduksjoner fra både Danmark og Sverige, som dermed må se seg slått av den actionfylte serien.

Stor interesse for Maskineriet

Selv om strømmetjenester gjør det mulig å måle seervaner mer eksplisitt er det vanskelig å sammenligne med hvordan serien gjør det målt opp mot serier fra andre kanaler og tjenester, fordi slik data normalt holdes hemmelig.

Våre egne målinger fra seriedatabasen og premierekalenderen kan gi en liten pekepinn på interessen. Dataene der vitner om at serien er soleklart mest populær siste uke, sammen med NRK-aktuelle Overløperen og A Place to Call Home.

Serien klatrer også raskt i seriedatabase-listen over de mest populære seriene på Viaplay (gjennom tidene), hvor Wisting lenge har toppet. Serien runder også av serievåren med å komme inn på topp ti-listen for nye serier, selv om den først hadde premiere i vårsesongens siste uke.

På IMDb har serien i skrivende stund en 7.2-snittkarakter, som har steget jevnt siden premieren. Anmeldelsene har stort sett vært gode for serien, anmelderne trekker spesielt frem Kristoffer Joners prestasjoner.

Gode tider for norske serier

For norske serier har det vært mange gode måneder, hvor vi måler rekordstor interesse for serier til tross for at konkurransen er blitt tøff. Det siste året er det kommet nærmere 30 nye norske serier. Netflix har blant annet slengt seg på og interessen har vært stor for spesielt Hjem til jul og Ragnarok.

Internasjonalt settes det også rekorder, med flere hundre nye serier. Koronapandemien har bremset denne effekten i år, med en rekke serieproduksjoner satt på vent på ubestemt tid. Samtidig har interessen for serier eksplodert som følge av at mange har holdt seg hjemme i tråd med råd fra myndighetene, i tillegg til at annen underholdning, som toppidrett, midlertidig har forsvunnet som konkurrent.

Actionfylt serie

Maskineriet sikter seg inn på publikum som liker fart og spenning, med et høyt tempo fra start til slutt. Første sesong består av 8 episoder, som sendes ukentlig på Viaplay. Ny episode kommer hver søndag.

Kristoffer Joner har hovedrollen i serien, som også kan skilte med skuespillere som Bjørn Sundquist og Julia Schacht. Joner spiller familiefaren Olle, som ender på flukt fra myndighetene.

– Jeg vil takke alle seerne for at de valgte å svette sammen med karakteren min Olle. Jeg er så glad og ydmyk for så mange har sett begge episodene som har blitt sluppet hittil. Fortsett å se nå for Guds skyld, sier skuespilleren ifølge pressemeldingen.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her

Følg oss

Pris for Viaplay

Viaplay (måned)

119,-
Film og serier
Serieoversikt | Bestill

Viaplay (måned)

329,-
Film, serier og sport
Serieoversikt | Bestill
AnnonseSe ny sesong av Lykkevika. Klikk her
Annonse
X
X
X