Batwoman. Foto: The CW
Batwoman. Foto: The CW

Batwoman-skuespiller Ruby Rose slutter i rollen som Batwoman. Hun oppgir ingen konkret årsak, annet enn at avgjørelsen har vært vanskelig å ta.

Ruby Rose begynte i rollen som Batwoman i 2018, da som gjesterolle i andre superheltserier fra TV-kanalen The CW. Den relativt uerfarne skuespilleren hadde lite på CVen før rollen, men ble kjent for millioner av seere gjennom en minnerik gjesterolle i Orange is the New Black. I 2019 fikk hun hovedrollen i en egen serie om rollefiguren.

Krevende innspillinger

– Jeg har tatt den veldig vanskelige avgjørelsen å ikke komme tilbake i rollen som Batwoman neste sesong, sier hun i en uttalelse som ikke går mer spesifikt inn på årsaken til valget.

Det har ikke vært en enkel jobb. Hun opplevde kritikk for å «ikke være lesbisk nok» til å spille en lesbisk superhelt og innspillingen var så krevende at hun måtte hasteopereres etter en ulykke på settet som i verste fall kunne gjort henne lam.

Batwoman. Foto: The CW
Ruby Rose opplevde mye merkelig kritikk da hun ble hyret inn til å spille en lesbisk rollefigur. Foto: The CW

Ifølge bransjenettstedet Deadlines kilder skal årsaken være at arbeidsmiljøet og de intensive og lange dagene passet dårlig for skuespilleren, som slet med å tilpasse seg. Dette skal ha skapt utfordringer for produksjonsmiljøet. Studioet og skuespilleren skal i fellesskap ha kommet frem til at det beste var å avslutte samarbeidet.

Annonse

Nå letes det etter en ny skuespiller til å innta rollen og produksjonsselskapet fastholder at de skal finne en skuespiller som er fra LHBT-miljøet.

Ingen god mottagelse for serien

Batwoman har gjort det ok i sin første sesong på The CW, hvor den skal være kanalens tredje mest sette serie. Serien er viktig for kanalen i forsøket på å erstatte tomrommet som oppstod etter at Arrow takket for seg i år.

Blant kritikere og seere har mottagelsen vært laber, serien har en uvanlig lav snittkarakter på 3.5 på IMDb – som er langt unna de øvrige superheltseriene Arrow, The Flash og Supergirl.

Serien måtte kutte sesongen med to episoder som følge av koronapandemien, men er ventet å komme tilbake igjen i januar 2021 om innspillingen kan starte igjen til høsten. Det er planlagt en crossover med den nye Supermann-serien Superman & Lois.

I Norge vises Batwoman eksklusivt på HBO Nordic.

Annonse
Abonner
Varsle om
guest
0 Comments
Innebygde tilbakemeldinger
Vis alle kommentarer