Alex Rider
Alex Rider. Foto: Sony Pictures Television

Viaplay har snappet opp rettighetene til å vise TV-serien Alex Rider i Skandinavia.

Alex Rider er basert på den populære bokserien til Anthony Horowitz. Sony Pictures Television og Eleventh Hour Films har produsert serien uten at den var tilknyttet en TV-kanal eller strømmetjeneste. Dette har lenge vært en uvanlig fremgangsmåte, men utviklingen i bransjen gjør at flere satser på å sikre seg distribusjonsavtaler på utradisjonelt vis.

Opprinnelig var det den britiske kanalen ITV, som blant annet stod bak Downton Abbey, som utviklet serien. I 2018 tok Sony Pictures Television over som distributør og finansiell partner for Eleventh Hour Films.

Mens det er Amazon Prime Video som viser serien i Storbritannia har Starzplay sikret seg rettighetene i Midtøsten og Kinopoisk HD i Russland.

Ungdom som spion

Otto Farrant, Stephen Dillane og Vicky McClure har fremtredende roller i den ungdommelige spionthrilleren. Totalt 13 bøker er utgitt om ungdommen Alex Rider, som i en alder av 14 år ender opp som spion. I 2006 kom filmen Stormbreaker, som ble en finansiell fiasko for studioet.

Annonse

I Storbritannia har serien premiere 4. juni. Vi vil oppdatere vår premierekalender så fort vi får bekreftet norsk premieredato av Viaplay. Du kan sjekke ut seriesiden for siste status på det.

Serier som kommer på Viaplay

NENT Group-eide Viaplay satser tungt på både egenproduserte serier og innkjøpte serier fra USA. Her er oversikten over alt vi vet er på vei.

Annonse
Abonner
Varsle om
guest
0 Comments
Innebygde tilbakemeldinger
Vis alle kommentarer