New Amsterdam. Foto: NBC
New Amsterdam. Foto: NBC

En kommende episode av New Amsterdam tar for seg et virusutbrudd i New York. Det ble fiksjon litt for nær virkeligheten for TV-selskapet NBC, som har valgt å utsette episoden.

Lost-stjernen Daniel Dae Kim blir introdusert i episoden «Pandemic», som viser et influensautbrudd som overbelaster det fiktive sykehuset New Amsterdam. Den samme skuespilleren har siden testet positivt for koronaviruset, som har rammet New York hardt i virkeligheten.

Dae Kim skal være på bedringens vei, dessverre er situasjonen for New York langt mer prekær. Byen er blitt episenteret i USA for viruspandemien og sykehus rapporterer nå om at de mangler kapasitet til å behandle alle de syke.

– Verden trenger fakta

Episoden, som ble skrevet i 2019, var ment å fokusere på hvor mange som dør av influensa hvert år i USA.

– Verden trenger mye mindre fiksjon, og langt mer fakta akkurat nå, uttalte serieskaper David Schulner i et brev til bransjenettstedet Deadline. Han støtter avgjørelsen og lover at episoden vil bli vist ved et senere tidspunkt.

Annonse

New Amsterdam har vært en kjempesuksess for NBC etter premieren i 2018. Serien er fornyet med hele tre sesonger. I Norge sendes serien på Viaplay, hvor den aktuelle episoden opprinnelig var ment å bli sendt 8. april.

Annonse
Abonner
Varsle om
guest
0 Comments
Innebygde tilbakemeldinger
Vis alle kommentarer