HBO Max markedsføres med en Friends-gjenforening (som ikke er en ny episode)

Annonse

Friends-skuespillerne skal møtes til en prat, noe som ble en koordinert kunngjøring via sosiale medier på fredag. Dette er ikke snakk om en ny Friends-epsiode, det er snakk om å spille inn et møte mellom de seks skuespillerne.

En velorganisert markedsføringskamapanje

Tvetydige sosiale medier-innlegg fra seriens stjerner forvirret enkelte journalister, som derfor ikke nevnte i sine saker om gjenforeningen at det her var snakk om noe annet enn en ny episode. Det har i mange måneder vært planlagt (og skrevet om) at HBO Max ønsket å spille inn en spesial hvor skuespillerne møtes og snakker om serien, nå kom bekreftelsen.

Det forventes ikke at skuespillerne inntar rollene fra serien, bransjenettstedet Variety påpeker at dette er snakk om en spesial som ikke er manusbasert.

Noe som gikk mange hus forbi, for det var tilfeller i både norsk og internasjonal presse hvor gjenforeningen ble rapporter om uten at det ble påpekt at dette var snakk om en spesial hvor det er skuespillerne som møtes. Da ble det forståelig nok mange som antok at det her var snakk om en ny episode av serien.

Skuespillerne har en etter en ankommet Instagram, med Matthew Perry som sistemann. Gjennomslagskraften til skuespillerne ble for alvor illustrert da Jennifer Anniston fikk Instagram til å bryte sammen. Hun postet et bilde av de alle i det som da ble ansett som et ledd i å markedsføre hennes nye Apple TV+-serie The Morning Show.

Skuespillerne blir godt kompensert

Årsaken til gjenforeningen er den nye strømmetjenesten HBO Max, som har behov for tung markedsføring i håp om å skille seg ut i kampen mot Netflix, Disney+, Hulu og andre etablerte strømmetjenester.

For å få det til blar selskapet opp totalt over 120 millioner kroner til de seks skuespillerne, som da hver og en kan innkassere 20 millioner kroner for spesialen, som er ventet å vare under en time.

Mange fans håper nok på at det blir enda mer, og noen aviser hevder de har kilder på at det er ønskelig fra HBO Max å lage en ny sesong. Det er derimot ikke bekreftet av de seriøse nettavisene i USA. Fans får krysse fingrene.

Hvor vises Friends-spesialen?

Vi har alt fått flere henvendelser fra lesere som lurer på hvor spesialen vil bli vist. HBO Max er ikke planlagt lansert i Norge med det første, strømmetjenestens eier TimeWarner har sagt at de vil samarbeide med HBOs etablerte aktører i Europa (som i Norge er HBO Nordic).

Det betyr derimot ikke at episoden kommer på HBO Nordic, for selv om Friends skal vises på HBO Max i USA, har Netflix fortsatt rettighetene til serien i Norge. Vi må bare vente og se hva det blir til.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her

Annonse
X
X
X