Netflix-serien The Crown avsluttes med femte sesong

Del nyheten

The Crown-skaper Peter Morgan har gått vekk fra planene om seks sesonger av den prisvinnende serien. I dag ble det kunngjort at femte sesong blir seriens siste. Imelda Staunton vil spille dronning Elizabeth i den avsluttende sesongen.

I fjor kom tredje sesong, hvor Olivia Colman overtok rollen som dronning Elizabeth etter at Claire Foy spilte henne i de to første sesongene. Colman vil også inneha rollen i fjerde sesong.

I en uttalelse påpeker Peter Morgan at avjørelsen om å avslutte serien var hans, med støtte fra Netflix. Tidligere har han uttalt at målet var seks sesonger, men arbeidet med femte sesongs manus skal ha gjort det klart at det var her det var best å avslutte historien.

Harry Potter-skuespiller som dronning

I den nye sesongen blir det en ny skuespiller som inntar hovedrollen. Det er ingen hvem som helst. Imelda Staunton er for mange nok mest kjent for rollen som Dolores Umbridge i Harry Potter-filmene, før det vant hun en rekke priser for sine mange roller siden debuten på 70-tallet.

Også øvrig rollegalleri vil bli byttet ut med nye skuespillere, slik serien har for vane å gjøre etter to sesonger. Årsaken er at Peter Morgen ikke ønsker å anvende effekter og sminke for å få skuespillerne til å fremstå som eldre enn de er, han hevder det vil gi mer autentisitet å la de bli spilt av skuespillere som er nærmere rollefigurenes alder.

I femte sesong vil handlingen nå vårt eget årtusen, men er ikke ventet å ta for seg hendelsene fra det siste turbulente tiåret.

Annonse