Serieåret 2020: De nye thrillerseriene

Serieåret 2020: De nye thrillerseriene

-

SERIEÅRET 2020

Annonse

2020 sparkes igang med to nye norske thrillerserier. Det er bare starten på en lang rekke av nye innslag i sjangeren i løpet av året.

Thrillerserier er populært og det er ikke overraskende at 2020 blir et år fylt med en rekke nye serier.

Oppdateres fortløpende

Oversikten i denne artikkelen oppdateres fortløpende og viser alle nye serier i actionsjangeren.


 • Det er lenke til seriesiden hvor du finner trailer, premieredato og øvrig informasjon hvis dette er blitt tilgjengelig.
 • Oversikten viser om serien blir/er tilgjengelig på en strømmetjeneste i Norge.
 • Bilder og beskrivelse oppdateres så fort ny informasjon er kjent.
 • Vær obs på at endringer forekommer hyppig og at en serie kan bli flyttet til et senere år.
 • Nye serier legges til jevnlig.
 • Noen serier kan også bli fjernet i sin helhet, om produksjonen havarerer.

Oversikt: Hvilke nye thrillerserier kommer i 2020?

Strømmetjeneste

Strømmetjeneste
 • Alle
 • Allente (18)
 • Apple TV+ (1)
 • C More (7)
 • Disney+ (1)
 • HBO Max (8)
 • Netflix (24)
 • NRK TV (1)
 • Prime Video (2)
 • Strim (24)
 • TV 2 Play (10)

Hamilton

Allente, C More, Strim, TV 2 Play
Drama, Thriller, Spionthriller
6.4
Serien forteller historien om en ung Carl Hamilton som rekrutteres til agentlivet. Karakteren er blitt ikonisk gjennom 13 bøker av Jan Guillou, ofte beskrevet som en "svensk James Bond".

Maskineriet

Allente, Strim, Viaplay
Action, Drama, Spenning, Thriller
6.2
Olle våkner opp på bilfergen mellom Sandefjord og Strømstad, uten å huske hvordan han endte opp der. Ved siden av seg er en sekk med kontanter, en pistol og en finlandshette.

Outlier

HBO Max, Strim
Drama, Krim, Thriller
5.9
I London forsker Maja Angell på seriedrapsmenn, da hun får høre om drapssaken i hjemtraktene. Hun trosser alle råd og reiser hjem med en beskjed til det lokale politiet: Dere har siktet feil mann for drapet.

We Hunt Together

Allente, NRK TV, Strim, TV 2 Play
Drama, Krim, Spenning, Thriller
6.5
En sexarbeider reddes av en tidligere barnesoldat. Sammen søker de hevn, men blir jaget av politiet.

Alfa

Allente, Strim, TV 2 Play
Drama, Spenning, Thriller
7.4
Når den nyutdannede aksjemegleren Adam får en stressdiagnose og samtidig mister faren, oppsøker han sin fortid og farens aktiviteter i rockersamfunnet. Adam er raskt nedsenket i en verden med rask anerkjennelse og høye adrenalinnivåer, og det tar ikke lang tid før hans ellers strukturerte liv er blandet med personlige ambisjoner og sult etter makt. Han får hjelp fra barndomsvennene Simon og Oliver, og før de vet ordet av det, møter de innvandrergjeng, rockere, politi og til slutt Adams egen bror.

30 Coins

HBO Max, Strim
Drama, Spenning, Thriller
7.4
Pater Vergara er en eksorsist, bokser og tidligere domfelt som har blitt eksilert av kirken til å være prest for en avsidesliggende by i Spania. Han ønsker å glemme og å bli glemt, men fiendene hans glemmer ikke.

The Outsider

HBO Max, Strim
Drama, Krim, Spenning, Thriller
7.8
En trener blir arrestert for drapet på en 11 år gammel gutt. Men etterforskningen leder til jakten på det virkelige monsteret, som frister mennesker til å drepe for han. Jason Bateman og Ben Mendelsohn har hovedrollene i miniserien som er basert på en Stephen King-bok.
Fornyet

The Flight Attendant

HBO Max, Strim
Drama, Spenning, Thriller
7.1
Serien er basert på bestselgerboken ved samme navn. Thrilleren handler om Cassandra Bowden, en flyvertinne som våkner opp i et hotellrom i Dubai med en bakrus og en død person ved siden av seg. Hun husker selv ikke hva som har skjedd. Er du hun som har begått drapet?

The Stranger

Netflix
Drama, Spenning, Thriller
7.4
En fremmed forteller en hemmelighet til en mann som lever det perfekte liv. Det ødelegger alt. Basert på boken ved samme navn av Harlan Coben.

Top Dog

Allente, C More, Strim, TV 2 Play
Drama, Spenning, Thriller
7.4
Juristen Emily og prøveløslatte Teddy har helt ulike mål i livet. Hun vil opp. Han vil ut. For at Emily skal nå målet sitt, må hun finne den kidnappede Philip, sønnen til advokatkontorets viktigste klient. For at Teddy skal kunne legge sin kriminelle fortid bak seg, må han finne Philips kidnapper. Når deres veier møtes, oppstår et uvanlig vennskap og et samarbeid som endrer alt.

Your Honor

Allente, HBO Max, Strim
Drama, Miniserie, Spenning, Thriller
7.6
En anerkjent dommer, spilt av Bryan Cranston, blir involvert i en bilulykke. Det blir starten på et spill av løgner, bedrag og umulige valg.
Fornyet

Hunters

Amazon Prime Video
Drama, Spenning, Thriller, Spionthriller
7.1
I 1973 gjemmer flere hundre tidligere nazi-offiserer seg i New York og konspirerer for å skape et fjerde rike i USA. En gruppe kjent som The Hunters setter igang en jakt for å finne og stoppe de.
Fornyet

The Defeated

Allente, Netflix, Strim, Viaplay
Drama, Thriller, Spionthriller
6.4
En amerikansk politimann er i Berlin like etter 2. verdenskrig på oppdrag av US Occupation Force, men hans egentlige mål er å finne broren sin.

Devils

Drama, Thriller
6.8
Massimo Ruggero er tradingsjef i London og blir snytt for en etterlengtet forfremmelse etter en uventet skandale. Når han like etterpå blir hovedmistenkt i en mordetterforskning, begynner han å samarbeide med en ung journalist i håp om å avsløre en konspirasjon og renvaske seg.

Devs

Disney+
Drama, Miniserie, Science Fiction, Thriller
7.7
Lily Chan oppdager at det kan være en tilknytting mellom hennes arbeidsgiver, som er et teknologiselskap, og drapet på hennes kjæreste.

Messiah

Netflix
Drama, Thriller, Spionthriller
7.7
CIA-agenten Eva Geller etterforsker en mann som får stadig flere tilhengere som hevder han kan utføre mirakler. Hun må finne ut om han virkelig har overnaturlige evner eller bare er en eksepsjonelt dyktig svindler.

Freud

Netflix
Drama, Krim, Spenning, Thriller
6.7
En ung Sigmund Freud ivrer etter å skape seg et navn i 1800-tallets Wien, og samarbeider med en synsk person og en politiinspektør for å løse en rekke blodige mysterier

Spy City

Allente, Strim, TV 2 Play
Drama, Miniserie, Thriller, Spionthriller, Periodedrama
6.9
En engelsk spion blir sendt til Berlin i 1961, like før byggingen av Berlinmuren. Hans oppdrag er å finne en forræder i den britiske ambassaden eller blant de allierte.

Unorthodox

Netflix
Drama, Spenning, Thriller
8.0
Serien er basert på bestselgerboken Unorthodox av Deborah Feldman. En kvinne avviser sin radikaliserte oppvekst og setter ut på spennende eventyr og et nytt liv i Berlin. Ferden leder også til avdekking av mørke familiehemmeligheter.

Baghdad Central

Drama, Krim, Thriller
7.2
Krimthriller som viser Irak fra perspektivet til en tidligere irakiske politimann, i perioden etter Saddam Husseins fall. Serien er basert på boken skrevet av Elliot Colla.

Blodtur

Netflix
Antalogiserie, Komedie, Skrekk, Thriller
6.3
En antalogiserie som blander skrekk og skandinavisk humor.

Utopia

Amazon Prime Video
Drama, Eventyr, Spenning, Thriller
6.7
En gruppe unge voksne som møtes online blir nådeløst jaktet på av en skjult statlig organisasjon etter at de kommer i besittelse av et tegneserieblad.Dette er en amerikansk versjon av den britiske originalen fra 2013.

The Nest

Allente, C More, Strim, TV 2 Play
Drama, Spenning, Thriller
7.2
Det fremgangsrike paret Dan og Emily bor i Glasgow og har alt de drømmer om, bortsett fra et eget barn. En mulig løsning åpenbarer seg når de møter 18-årige Kaya, som tilbyr seg å bli surrogatmor i bytte mot et bedre liv. Men hvem er hun egentlig, og kan de stole på henne?

Get Even

Netflix
Drama, Thriller
6.8
Fire kvinner ved en privatskole utgjør en gruppe som spesialiserer seg på å avsløre bøller.

Dei utvalda

Spenning, Thriller
4.1
Tolv unge jenter våkner opp på en avsidesliggende herregård. Ingen vet hvordan de kom dit.

Kissing Game

Netflix
Spenning, Thriller
6.4
Et virus som smittes via kyss skaper panikk i en brasiliansk by.

Cryptid

Allente, Strim, Viaplay
Skrekk, Spenning, Thriller
5.5
Legenden vil ha det til at ondskap lurer under innsjøen ved den lille byen Mörkstad i form av en skapning som lever på unge menneskers angst.

Sløborn

HBO Max, Strim
Drama, Science Fiction, Thriller
6.9
Et lite lokalmiljø på en øy i Nordsjøen blir truffet av et dødelig virus.

Luna Nera

Netflix
Drama, Fantasy, Romanse, Spenning, Thriller
5.7
Vi er i Italia på 1600-tallet. En tenåring får vite at hun tilhører en familie av hekser. Samtidig starter kjærestens far en jakt på henne.

Run

Komedie, Spenning, Thriller
6.4
Ruby lever et ordinært liv når hun en dag blir utfordret til å oppfylle en pakt fra ungdomstiden, hvor hun loves ekte kjærlighet ved å dra på en reise med sin første kjærlighet. Domhnall Gleeson og Merrit Wever har hovedrollene.

neXt

Drama, Science Fiction, Spenning, Thriller
6.9
En global katastrofe er i emning når en kunstig intelligens går rebelsk. Programmets skaper (spilt av John Slattery) blir med i en gruppe satt til å sette en stopper for trusselen.

Trackers

HBO Max, Strim
Action, Drama, Krim, Spenning, Thriller
7.4
I Cape Town samles alle trådene i en konspirasjon som involverer organisert kriminalitet, smuglede diamanter, statssikkerhet, sorte neshorn, CIA, og internasjonal terrorisme.

Penance

Allente, C More, Strim, TV 2 Play
Drama, Spenning, Thriller
5.6
Rosalies ekteskap raser sammen når sønnen hennes plutselig går bort, samtidig som tenåringsdatteren Maddie blir stadig mer utagerende. Tilværelsen forandres når de møter unge Jed som raskt flytter inn. En gnist av håp tennes når Jed tar rollen som Maddies elsker og Rosalies surrogatsønn, men under overflaten bobler et dødelig trekantdrama.

Defending Jacob

Apple TV+
Drama, Krim, Spenning, Thriller
8.0
Miniserien handler om to foreldre som opplever at sønnen blir arrestert og siktet for mord. Det er starten på en intens kamp for å renvaske sønnen sin, som driver foreldrene til kanten av stupet.

The Haunting of Bly Manor

Netflix
Drama, Skrekk, Spenning, Thriller
7.4
Skrekkserien er oppfølger til The Haunting of Hill House, men handlingen er ikke relatert til den serien. Det blir en ny historie, hvor flere av de samme skuespillerne kommer tilbake i nye roller.Serien er løst basert på 1898-boken The Turn of the Screw av Henry James.
Fornyet

The Head

Allente, Strim, Viaplay
Drama, Spenning, Thriller
6.7
Vintersesongen har kommet til Sydpolen, noe som innebærer at solen ikke vil dukke opp over horisonten de nærmeste månedene. Et team med biologen Arthur Wilde i spissen blir værende på forskningsstasjonen for å forske på klimaendringer.

The Secrets She Keeps

Allente, C More, Strim, TV 2 Play
Drama, Spenning, Thriller
6.6
To kvinner møtes ved en tilfeldighet i en matbutikk i en velstående forstad til Sydney. De har en totalt forskjellig bakgrunn, men har en ting til felles – de har begge hemmeligheter som kan ødelegge livene deres.

Ratched

Netflix
Drama, Skrekk, Spenning, Thriller
7.3
Serien forteller opprinnelses-historien til sykepleieren Ratched, skurken i klassiker-filmen One Flew Over the Cuckoo's Nest.
Ferske episoder ute

Paradise Lost

Allente, C More, HBO Max, Strim, TV 2 Play
Drama, Spenning, Thriller
7.1
En kunstnerisk serie om psykologen Frances som flytter tilbake til hjembyen, men overgangen blir vanskeligere enn ventet, og han står ovenfor valget mellom sin fremtid og fortid.

Interrogation

Krim, Thriller
7.4
Serien sikter på å gjøre seerne til etterforskere ved å bygge hver episode på avhør fra reelle saksfiler. Episodene kan sees i vilkårlig rekkefølge før siste avslørende episode avslører mysteriet.

The Fugitive

Action, Drama, Krim, Spenning, Thriller
5.4
Etter at en bombe går av i Los Angeles blir Mike Ferro jaktet på som antatt skyldig. Det er et problem: Han er uskyldig.Serien er basert på den prisvinnende 1963-serien ved samme navn, som også ble filmatisert i 1963.

Tiny Pretty Things

Netflix
Drama, Spenning, Thriller
5.7
Ved et eliteakademi for ballettdansere følger vi unge voksne som lever langt vekke fra eget hjem, alle balanserer et liv på grensen til enten storhet eller fiasko.Basert på boken skrevet av Sona Charaipotra og Dhonielle Clayton.

Equinox

Netflix
Drama, Spenning, Thriller
6.1
I 1999 så den unge Astrid en buss full av studenter forsvinne. I 2020 prøver Astrid å løse dette mysteriet, bare for å oppdage at hun ender opp med å endre fortiden.

Curon

Netflix
Skrekk, Spenning, Thriller
5.7
Etter 17 år kommer en kvinne tilbake til hjembyen med tenåringstvillingene sine. når hun forsvinner på mystisk vis, må barna ta et oppgjør med familiens dystre fotid.

Alex Rider

Allente, Strim, Viaplay
Action, Drama, Thriller, Spionthriller
7.1
The Department er en underavdeling til britiske MI6, hvor den unge agenten Alex Rider er en av deres viktigste og beste.

Onisciente

Netflix
Drama, Krim, Science Fiction, Spenning, Thriller
6.3
I en ikke alt for fjern fremtid overvåkes alle av en egen drone. En kvinne avdekker et mord som ikke er fanget opp av overvåkingssystemet.

Someone Has to Die

Netflix
Drama, Krim, Miniserie, Thriller
6.3
I Spania på 1950-tallet ber et par sønnen sin om å komme hjem fra Mexico for å møte sin forlovede, men de får sjokk når han har med seg en mannlig ballettdanser.

Dérapages

Netflix
Drama, Krim, Thriller
7.3
Alain Delambre er 57 år og arbeidsløs. Han lar seg lokke av et attraktivt jobbtilbud. Men ting tar en brå vending når han skjønner at han bare er en brikke i et nådeløst spill.

Into the Night

Netflix
Drama, Spenning, Thriller
7.3
Når solen brått begynner å ødelegge alt liv må sender det passasjerene ombord i et fly på en desperat flukt mot nattens trygghet.

The Deceived

Allente, C More, Strim, TV 2 Play
Drama, Spenning, Thriller
5.8
Ophelia faller for en gift mann. Når han forsvinner på mystisk vis sporer hun ham opp og oppdager at hans kone har dødd i en brann.

The Minions of Midas

Netflix
Drama, Krim, Miniserie, Spenning, Thriller
6.6
Forretningsmannen Victor blir offer for en uvanlig form for utpressing av en mystisk organisasjon.

Reality Z

Netflix
Komedie, Skrekk, Spenning, Thriller
5.3
Et deltagerhus i et realityshow blir tilfluktsstedet for beboere i Rio de Janeiro når en zombieapokalypse inntreffer. Nyversjon av britiske Dead Set.

Fortunate Son

Drama, Thriller, Spionthriller, Periodedrama
5.1
Ruby Howard flykter på 60-tallet til Canada. Der hjelper hun amerikanske desertører under Vietnam-krigen til å flykte over grensen. Konsekvensene blir store i en tid preget av politisk kaos.

Don’t Look Deeper

Drama, Science Fiction, Spenning, Thriller
6.0
En tenåring opplever så mye underlig at hun begynner å sette spørsmålstegn ved om hun er menneske eller maskin.

La Unidad

Allente, Strim, Viaplay
Drama, Thriller
7.3
Når en politiaksjon ender med en tilfeldig arrestasjon av Al Salah Garheeb, den mest ettersøkte jihadistlederen i verden, blir Spania målet for truslene fra Al Salahs tilhengere.

Lies and Deceit

Netflix
Drama, Thriller
6.4
En lærer mener hun er blitt voldtatt av en kirurg noe han avviser på alle punkter.

Spectros

Netflix
Drama, Fantasy, Thriller
4.7
En gruppe tenåringer blir involvert i en konflikt mellom japanske Shinto-spøkelser og brasiliansk heksekunst.

Extracurricular

Netflix
Drama, Spenning, Thriller
7.4
Jisoo er en tilsynelatende beskjeden student. Men i all hemmelighet er han mesterhjernen bak en kriminell aktivitet som er vanskelig å fatte omfanget av.

Cold Courage

Allente, Strim, Viaplay
Drama, Krim, Thriller
7.3
To vidt forskjellige kvinner og et team av spesialister, risikerer alt for å stoppe de som tror at de er hevet over loven

Control Z

Netflix
Drama, Thriller
6.9
Når en hacker begynner å frigi elevenes hemmeligheter til hele videregående, jobber den sosialt isolerte, men observante Sofia for å avdekke identiteten hans/hennes.
Annonse

Relevante nyheter

Intervju: Let the Right One In-stjernen Demián Bichir om farsrollen og serien han mener vil endre ditt liv

Hvor langt er en far villig til å gå for å beskytte sin datter? Vi snakket med Oscar-nominerte Demián Bichir om det han beskriver som karrierens mest utmattende rolle.

Skjer i Bergen nå: Festning Norge

Festning Norge, den nye storsatsningen til Viaplay, spilles i...

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her

SERIEÅRET 2020

Andres topplister

Annonse

Populært i 2020Seriene som definerte året
Fra seriedatabasen

Allente, SkyShowtime, Strim, TV 2 Play
8.7