Serieåret 2020: De nye krimseriene

Serieåret 2020: De nye krimseriene

-

SERIEÅRET 2020

Annonse

Blir det nok serie-suksess for David Tennant, og kan HBO innfri forventningene til The Outsider? 2020 byr på mye spennende for krimfrelste.

Krimsjangeren er nok den mest populære blant seriefrelste og det er ikke overraskende at det blir mange nye serier også i 2020. Her satser de tunge internasjonale aktørene friskt og det kommer nok også en håndfull norske innslag utover året.

Oppdateres fortløpende

Oversikten i denne artikkelen oppdateres fortløpende og viser alle nye serier i krimsjangeren.


 • Det er lenke til seriesiden hvor du finner trailer, premièredato og øvrig informasjon hvis dette er blitt tilgjengelig.
 • Oversikten viser om serien blir/er tilgjengelig på en strømmetjeneste i Norge.
 • Bilder og beskrivelse oppdateres så fort ny informasjon er kjent.
 • Vær obs på at endringer forekommer hyppig og at en serie kan bli flyttet til et senere år.
 • Nye serier legges til jevnlig.
 • Noen serier kan også bli fjernet i sin helhet, om produksjonen havarerer.

Hvilke nye krimserier kommer i 2020?

Strømmetjeneste

Strømmetjeneste
 • Alle
 • Allente (17)
 • Apple TV+ (2)
 • Britbox (2)
 • C More (4)
 • Disney+ (2)
 • HBO Max (4)
 • Netflix (11)
 • NRK TV (9)
 • SkyShowtime (2)
 • Starzplay (2)
Fornyet

Lykkevika

Allente, Strim, Viaplay
Drama, Krim
3.6
Politibetjenten Johanna vender tilbake til hjembyen Hammarvik for å delta i morens begravelse. Samtidig blir liket av en savnet jente funnet i den idylliske byen, hvor alle har noe å skjule.

Sommerdahl-mordene

Allente, Strim, TV 2 Play
Drama, Krim
6.1
Dan Sommerdahl er en vel ansett etterforsker, lidenskapelig engasjert i sitt arbeid. Han deler arbeidsplass med sin kone, Marianne, som er sjef for kriminalteknikerne. Det nærmer seg 25 års bryllupsdag, men Marianne vil skilles.

Outlier

HBO Max, Strim
Drama, Krim, Thriller
5.9
I London forsker Maja Angell på seriedrapsmenn, da hun får høre om drapssaken i hjemtraktene. Hun trosser alle råd og reiser hjem med en beskjed til det lokale politiet: Dere har siktet feil mann for drapet.

We Hunt Together

Allente, NRK TV, Strim, TV 2 Play
Drama, Krim, Spenning, Thriller
6.5
En sexarbeider reddes av en tidligere barnesoldat. Sammen søker de hevn, men blir jaget av politiet.

Livstid

NRK TV
Drama, Krim
6.4
Victoria Woll og hennes lille etterforskningsgruppe andre kolleger omtaler som B-laget.

Box 21

Allente, Strim, Viaplay
Drama, Krim
7.0
To unge jenter fra Øst-Europa blir lovet et bedre liv i Sverige, men drømmen viser seg fort å bli til et mareritt når jentene blir tvunget inn i sexslaveri. Detektiv Ewert Grens står overfor flere utfordringer når han møter den grusomme realiteten innen menneskehandel.

Bäckström

Allente, C More, Strim, TV 2 Play
Drama, Krim
6.9
Speideren Edvin henvender seg til naboen sin, kriminalkommisær Evert Bäckström, når han finner et kvinnekranium i skjærgården. Ifølge den første analysen ble kvinnen skutt for fem år siden, men saken tar en uventet vending når DNA-resultatet tyder på en fysisk umulighet.

Ulven kommer

Drama, Krim, Spenning
7.8
Kan du alltid stole på barn? Hvor mye press kan en familie tåle? Sosialarbeider Lars Madsen har kun få uker på seg til å finne ut hvem som snakker sant i en familie som kanskje gjennomgår vold i hjemmet.
Fornyet

Gangs of London

Allente, SkyShowtime, Strim, TV 2 Play
Action, Drama, Krim
8.1
Kampene mellom rivaliserende gjenger i nåtidens London skaper drama, problemer for lokale myndigheter og setter mange liv i fare i denne britisk-amerikanske serien fra Sky og Cinemax.

White Wall

NRK TV
Drama, Krim
6.3
Tre gruvearbeidere dør i en uforklarlig gruveeksplosjon, og snart går ryktene om et mystisk funn nede i gruven.

The Outsider

HBO Max, Strim
Drama, Krim, Spenning, Thriller
7.8
En trener blir arrestert for drapet på en 11 år gammel gutt. Men etterforskningen leder til jakten på det virkelige monsteret, som frister mennesker til å drepe for han. Jason Bateman og Ben Mendelsohn har hovedrollene i miniserien som er basert på en Stephen King-bok.

Miss Scarlet and the Duke

NRK TV
Drama, Krim, Periodedrama
7.4
Skarp, vittig og i siste viktorianske skrik. Eliza Scarlet hamler opp med kjeltringer og konkurrenter i Londons mørke gater.

McDonald & Dodds

BritBox, NRK TV
Drama, Krim
7.2
De høyst ulike etterforskerne McDonald og Dodds utgjør et uvanlig par. Sammen løser de vanskelige saker i Bath i England.
Ferske episoder ute

Partisan

Allente, Strim, Viaplay
Drama, Krim
7.2
En mann takker ja til en jobb i de idylliske omgivelsene i Jordnära, et inngjerdet samfunn som driver en vellykket økologisk gård. Men han innser raskt at deres regler og rutiner er noe uortodokse.
Ferske episoder uteFornyet

Big Sky

Disney+
Drama, Krim, Spenning
6.6
Privatetterforskerne Cassie Dewell og Cody Hoyt inngår et samarbeid med eks-politi Jenny Hoyt for å lete etter to søstre som har blitt kidnappet.Basert på bokserien til C.J. Box.

The Pale Horse

Drama, Krim, Miniserie
6.1
Agatha Christie-boken med samme navn fra 1963 danner grunnlaget for serien, som handler om Mark Easterbrook. Hans navn dukker opp på en liste funnet i skoen til en drept kvinne.

Flesh and Blood

Drama, Krim, Miniserie
7.0
Et nett av løgner, hemmeligheter, rivalisering og svik leder til mord når tre søsken får sine idylliske tilværelser forstyrret av morens nye kjæreste.

FBI: Most Wanted

Allente, Paramount+, Strim
Drama, Krim
6.7
En avdeling i FBI har som hovedoppgave å fange de mest ettersøkte kriminelle i USA. Julian McMahon (Nip/Tuck) har hovedrollen som Jess LaCroix. Serien er en spin-off av FBI.

Des

Allente, C More, Strim, TV 2 Play
Drama, Krim, Miniserie
7.8
Krimdrama om avhørene av seriemorderen Dennis "Des" Nilsen etter tilståelsen hans i 1983.

Deadwater Fell

BritBox, Strim, TV 2 Play
Drama, Krim
6.3
Familefaren Tom overlever en dødsbrann som man først tror tok livet av hans familie. Så viser det seg at familien var drept før brannen. Er Tom den skyldige?

White House Farm

Disney+, NRK TV
Drama, Krim, Miniserie
7.3
i 1985 ble fem familiemedlemmer myrdet i Essex. Miniserien forteller historien om hva som skjedde den grusomme dagen.

Etterforskningen

Allente, Strim, Viaplay
Drama, Krim, Miniserie
7.9
Jens Møller leder avdelingen ansvarlig for å etterforske en av moderne tids største skandinaviske drapssaker. For hva skjedde da journalisten Kim Wall ble drept?

The Sister

Allente, Strim, TV 2 Play
Drama, Krim
5.7
Nathan har en grusom hemmelighet som han i lang tid håpet ville forbli gravlagt og som han har jobbet hardt med å gjøre opp for. Et tiår senere lever han i et forpliktet liv som ektemann blir han satt ut når Bob, en kjenning fra fortiden, dukker opp med sjokkerende nyheter.Neil Cross, skaperen av Luther, står bak serien.
Fornyet

Perry Mason

HBO Max, Strim
Drama, Krim, Periodedrama
7.6
Perry Mason er basert på de klassiske bøkene fra Erle Stanley Garner, handlingen er satt til 1932. Matthew Rys spiller den uovervinnelige advokaten Perry Mason, John Lithgow spiller hans privatetterforsker og Tatiana Maslany inntar rollen som en mektig personlighet i L.A.

Freud

Netflix
Drama, Krim, Spenning, Thriller
6.7
En ung Sigmund Freud ivrer etter å skape seg et navn i 1800-tallets Wien, og samarbeider med en synsk person og en politiinspektør for å løse en rekke blodige mysterier

Van der Valk

NRK TV
Drama, Krim
6.3
Britisk krimserie om en etterforsker i Amsterdam. Karismatiske Piet Van der Valk er den skarpeste etterforskeren i den magiske byen. Nyversjon av den klassiske serien med samme navn.

Baghdad Central

Drama, Krim, Thriller
7.2
Krimthriller som viser Irak fra perspektivet til en tidligere irakiske politimann, i perioden etter Saddam Husseins fall. Serien er basert på boken skrevet av Elliot Colla.

Cobra

Allente, C More, Strim, TV 2 Play
Drama, Krim
5.9
Når en naturkatastrofe truer med å stoppe strømforsyningen til hele Storbritannia, samles spesialgruppen COBRA rundt statsminister Robert Sutherland og stabssjef Anna Marshall for å håndtere krisen.Ekspertene i gruppen må både planlegge praktiske tiltak og håndtere politiske intriger og anstrengte privatliv i kjølvannet av katastrofen.
Fornyet

Hightown

Allente, C More, Starzplay, Strim, TV 2 Play, Viaplay
Drama, Krim
5.8
Lesbiske Jackie Quinones er glad i en god fest og bruker skilt og våpen til å forføre turister. Når hun oppdager et lik endres alt.
Fornyet

Young Wallander

Netflix
Drama, Krim, Spenning
6.7
Henning Kankells ikoniske detektiv Kurt Wallander er her i 20-årene og må ta fatt på sin første sak som nyutdannet politimann.
Ferske episoder ute

Honour

NRK TV
Drama, Krim
7.0
Caroline Goode etterforsker et æresdrap. True Crime-serie basert på en sann historie.

Trackers

HBO Max, Strim
Action, Drama, Krim, Spenning, Thriller
7.4
I Cape Town samles alle trådene i en konspirasjon som involverer organisert kriminalitet, smuglede diamanter, statssikkerhet, sorte neshorn, CIA, og internasjonal terrorisme.

Defending Jacob

Apple TV+
Drama, Krim, Spenning, Thriller
8.0
Miniserien handler om to foreldre som opplever at sønnen blir arrestert og siktet for mord. Det er starten på en intens kamp for å renvaske sønnen sin, som driver foreldrene til kanten av stupet.

Interrogation

Krim, Thriller
7.4
Serien sikter på å gjøre seerne til etterforskere ved å bygge hver episode på avhør fra reelle saksfiler. Episodene kan sees i vilkårlig rekkefølge før siste avslørende episode avslører mysteriet.

The Fugitive

Action, Drama, Krim, Spenning, Thriller
5.4
Etter at en bombe går av i Los Angeles blir Mike Ferro jaktet på som antatt skyldig. Det er et problem: Han er uskyldig.Serien er basert på den prisvinnende 1963-serien ved samme navn, som også ble filmatisert i 1963.
Ferske episoder ute

Red Light

NRK TV
Drama, Krim
7.3
Et drap fører tre kvinner inn i en underverden av prostitusjon og menneskesmugling. Hvem kan de stole på?

Manngarden

Netflix
Drama, Krim, Miniserie
5.4
Et barn forsvinner fra et finere strøk i Mexico by, og letingen hindres av de personlige ambisjonene til noen av de involverte i saken. Basert på en sann historie
Kommer på SkyShowtime

Tuff Money

Drama, Komedie, Krim
7.8
To håpløse, men sympatiske karer morer seg med å planlegge det teoretisk perfekte ran. Moroa slutter når de blir misforstått og plutselig tvinges til å gjennomføre ranet.

The Woods

Netflix
Drama, Krim, Miniserie, Spenning
6.6
Håpet stiger for en aktor fra Warszawa når det blir funnet et lik som kan knyttes til hans søsters forsvinning 25 år tidligere. Basert på boken av Harlan Coben.

Bom Dia, Veronica

Drama, Krim, Spenning
7.6
En beskjeden politifunksjonær blir vitne til et selvmord og bestemmer seg på egen hånd for å etterforske to tilsidesatte saker med kvinnelige ofre.

Onisciente

Netflix
Drama, Krim, Science Fiction, Spenning, Thriller
6.3
I en ikke alt for fjern fremtid overvåkes alle av en egen drone. En kvinne avdekker et mord som ikke er fanget opp av overvåkingssystemet.

Someone Has to Die

Netflix
Drama, Krim, Miniserie, Thriller
6.3
I Spania på 1950-tallet ber et par sønnen sin om å komme hjem fra Mexico for å møte sin forlovede, men de får sjokk når han har med seg en mannlig ballettdanser.

We Got This

Allente, Strim, Viaplay
Komedie, Krim
7.1
En sliten og avdanket britisk etterforsker forsøker å oppklare mordet på Olof Palme.

Dérapages

Netflix
Drama, Krim, Thriller
7.3
Alain Delambre er 57 år og arbeidsløs. Han lar seg lokke av et attraktivt jobbtilbud. Men ting tar en brå vending når han skjønner at han bare er en brikke i et nådeløst spill.

White Lines

Netflix
Drama, Krim
6.6
Zoe Walker legger et rolig liv bak seg for å etterforske brorens forsvinning på Ibiza, men havner raskt i en hedonistisk og livsfarlig malstrøm.

The Minions of Midas

Netflix
Drama, Krim, Miniserie, Spenning, Thriller
6.6
Forretningsmannen Victor blir offer for en uvanlig form for utpressing av en mystisk organisasjon.

Briarpatch

Drama, Antalogiserie, Krim
6.4
Serien er basert på boken Briarpatch av Ross Thomas. Vi følger etterforsker Allegra Dill som vender hjem til Texas for å etterforske drapet på søsteren.

Blood and Water

Netflix
Drama, Krim, Spenning
6.2
16 år gamle Puleng Khumalo etterforsker kidnappingen av sin søster, som ble tatt rett etter fødselen.

Happily Married

Allente, Strim, Viaplay
Komedie, Krim
8.5
Etter å ha avlevert barna sine på en sommerleir, står to par ovenfor sannheten om deres ødelagte forhold.
Fornyet

Power Book II: Ghost

Allente, Starzplay, Strim, Viaplay
Drama, Krim
7.1
Tariq må balansere mellom narkotikasalg, karakterer, kjærlighetsliv og familie. For å unngå samme skjebne som faren må han bli som ham - bare bedre.
Ferske episoder ute

Dream Raider

Krim, Science Fiction
6.1
I nær fremtid hvor kriminelle kan hacke seg inn i tankene dine for å begå forbrytelser, er de eneste som kan stoppe dem Dream Raiders.

Cold Courage

Allente, Strim, Viaplay
Drama, Krim, Thriller
7.3
To vidt forskjellige kvinner og et team av spesialister, risikerer alt for å stoppe de som tror at de er hevet over loven
Annonse

Relevante nyheter

Krim, rasisme og politikritikk i BritBox’ nye serie DI Ray

DI Ray er påskekrimserien som kommer et halvår for tidlig. Krimfrelste som liker en disruptiv og undervurdert hovedperson kan trygt sette av helgen og fortære en litt for kort første sesong.

De beste seriene på Viaplay ifølge IMDb-brukerne (2022)

Hvilke serier er verdt å få med seg på Viaplay? Vi har samlet en løpende oppdatert oversikt over tilgjengelige serier som har fått høyest gjennomsnittlig karakter på nettstedet IMDb.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her

SERIEÅRET 2020

Andres topplister

Annonse

Populært i 2020Seriene som definerte året
Fra seriedatabasen

Allente, Strim, TV 2 Play, Viaplay
7.6
Fornyet

SEAL Team