Netflix og Nickelodeon inngår samarbeid

Del nyheten

Netflix og Nickelodeon har inngått et samarbeid som inkluderer eksisterende og kommende Nickelodeon-innhold.

Økt satsing på innhold for barn

Netflix har brutt med Disney og ser stadig flere etablerte aktører trekke innhold fra tjenesten. For å svare på utfordringen har Netflix de siste årene økt produksjonen av Netflix-originaler og har nå hundrevis av slike serier. En viktig del av satsingen er rettet mot barn, som ifølge seriedatabasen utgjør rundt en fjerdedel av strømmetjenestens serier (se oversikt).

For å fortsette satsingen på innhold for barn har Netflix inngått et samarbeid med Nickelodeon, som ifølge Deadline inneholder filmer og serier fra Nickelodeon-biblioteket i tillegg til nytt kommende innhold.

Nickelodeon har i en uttalelse beskrevet samarbeidet som et viktig ledd i å nå ut til det globale publikum som Netflix kan tilby. Netflix på sin side, ser frem til å kunne tilby innhold fra Nickelodeons rikholdige arkiv.

– Nickelodeon har generert en rekke karakterer som barn elsker, og vi ser frem til å fortelle helt originale historier som utvider verdene som de bebor, sier Netflix visepresident innen original anomasjon Melissa Cobbs i en uttalelse.

Mottrekk mot Disney

For begge selskapene er dette et grep for å møte den økende konkurransen fra Disney, som 12. november lanserte strømmetjenesten Disney+ i USA og enkelte utvalgte land. Tjenesten lanseres i det meste av verden i løpet av 2020 og 2021.

Nickelodeon så dagens lys i 1977 og var den første kabel-TV kanalen rettet mot barn i USA. TV-nettverket er eid av Viacom.

Netflix er verdens største strømmetjeneste, som huser over 150 millioner abonnenter. Selskapet ble lansert som postordrefirma i 1997, før selskapet utvidet til å tilby strømming i 2010.

Annonse
X
X