Seriedatabasen: De ti mest populære seriene i august 2019

Del nyheten

Nordiske serier dominerer topp ti-listen i august, blant annet er to norske serier inne på topp tre.

Vår seriedatabase er populær og søkes flittig i. Den fanger også opp mye av hva som søkes på ute på nettet. Her er oversikten over de ti mest populære seriene i august 2019 ifølge våre tall.

Vi gjør oppmerksom på at denne listen ikke må forveksles med seertall/visningstall. Listen viser hvilke serieside som er mest besøkt i vår database i august måned.

Det er nok en god måned for TV 2-aktuelle serier, i tillegg er nok HBO Nordic godt fornøyd med populariteten til nykommer Beforeigners.

Litt mer alarmerende er det at NRK har hatt en svak måned på seriefronten, skal vi tro tall fra seriedatabasen. For Netflix er månedens liste trist lesing: Ikke en eneste serie er inne på listen, selv om The Witcher var nære på å snike seg inn.

De mest populære seriene i august 2019 ifølge Seriedatabasen

Sykepleieskolen (1)

«Året er 1952. Danmark opplever stor mangel på sykepleiere, og derfor har bestyrerinnen på Fredenlunds sygehus, Margrethe, satt i gang et kontroversielt forsøk. For første gang skal sykehuset utdanne menn. Vi følger Erik og Anna som begge bestemmer seg for å gå mot sammfunnets normer, for å følge egen drøm.»

Sommerens store vinner var tilbake med sesong 2 i august, etter at første sesong skapte mye interesse i starten av sommeren. Førsteplassen er ganske så suveren, til tross for at vi også har registrert meget høy interesse for de to seriene som følger på listen. Det er rett og slett en meget populær serie!

Serieside

Beforeigners (4)

Beforeigners. Foto: HBO Nordic
Beforeigners. Foto: HBO Nordic

«Et ukjent fenomen begynner å inntreffe verden over. Kraftige lysglimt viser seg i havet, og mennesker fra fortiden ankommer vår tid. De er fra tre ulike tidsperioder: steinalderen, vikingtiden og sent 1800-tall. Ingen forstår hvordan dette er mulig, og menneskene fra fortiden, kalt «beforeigners», har heller ingen minner om hendelsene. Bare én ting er sikkert: de fortsetter å komme, og det er ingen vei tilbake.»

Serien kom seg inn på juli-listen, selv om serien enda ikke hadde hatt premiere. I august eksploderte interessen og det er noe overraskende at den ikke gikk helt til topps. Kritikerne elsker den nye norske serien, som har gått sin seiersgang på HBO Nordic.

Serieside

Hjerteslag (NY)

TV 2-serien Hjerteslag. Foto: TV 2
TV 2-serien Hjerteslag. Foto: TV 2

«To unge mennesker forelsker seg. Etter et one night stand finner Mio og Anders ut at de er gravide, og i løpet av tolv uker må de sammen finne ut av hvordan resten av livet skal være.»

Månedens andre norske premiere var nær å ta andreplassen. TV 2-serien har ikke hatt all verdens omtale i forkant av premieren, men tallene tyder på at interessen er god for den norske serien.

Serieside

Grand Hotel (2)

«Santiago Mendoza lever med sin andre kone og voksne barn i hotellet han selv eier. Den luksuriøse fasaden skjuler flere hemmeligheter og intriger blant hotellets beboere og ansatte.»

Grand Hotel holder seg inne på listen, selv om interessen er noe dalende. Sommerens såpeserie dette, som viser at TV 2 Sumo er å regne med i sommermånedene.

Serieside

Fartsblind (NY)

Fartsblind. Foto: C More
Fartsblind. Foto: C More

«Serien er basert på boken ved samme navn skrevet av Carolina Neurath. Spenningsdramaet handler om økonomijournalisten Bea (Julia Ragnarsson) som har en affære med en banksjef. Saken blir komplisert når hun mottar et anonymt tips om uregelmessigheter.»

Månedens overraskelse er C More og TV 2 Sumo-aktuelle Fartsblind. Skandinavisk drama står sterkt her til lands og den nye serien tok knepent plassen bak topp fire – hvor det har vært særdeles jevnt og tøff kamp om plassene.

Serieside

SEAL Team (NY)

SEAL Team. Foto: CBS
SEAL Team. Foto: CBS

«Elitesoldatene i Navy S.E.A.L. trener iherdig for å utføre noen av de mest farlige og vågale militæroperasjonene.»

Actionserien med David Boreanaz, Max Thieriot og Jessica Paré meldte sin ankomst på Viaplay og Viasat Series i sommer og beviser at det fortsatt er mulig å oppnå suksess selv om premieren kom over et år etter amerikansk førstegangsvisning. Norske seere er ikke kresne på det, i hvert fall om sommeren.

Serieside

Wisting (7)

Wisting sesong 1. Foto: Dag Nordsveen/Viaplay

«I dramaserien om Wisting er barna blitt voksne og kona har gått bort, mens julefeiringen trues av norgeshistoriens største seriemordersak. Samtidig begynner datterens reportasje om en ensom avdød nabo å krysse politietterforskningen.»

Holdt seg inne på topp-ti listen også i august. Sven Nordin-serien er en av årets største seriesuksesser i Norge.

Serieside

Poldark (9)

Poldark. Foto: NRK
Poldark. Foto: NRK

«Ross Poldark vender tilbake fra den amerikanske uavhengighetskrigen på slutten av 1700-tallet. Der venter nok av nye utfordringer.»

Siste sesong er ble sendt i juli og august, med det er det over og ut for den britiske serien. NRK er svakt representert på topplisten for august, etter å ha dominert i starten av sommeren. Det holder ikke for statskanalen, som nok kommer sterkere tilbake i høstmånedene.

Serieside

The Son (8)

The Son. Foto: AMC
The Son. Foto: AMC

«Pierce Brosnan spiller Eli McCullough i denne westernserien fra AMC. Født på samme dag som Texas ble en selvstendig stat, noe som ga patriarken kallenavnet «Den første sønnen av Texas».»

Andre og siste sesong ble sendt i juli og august, den amerikanske westernsjangeren beviser at den fortsatt står sterkt her til lands. Noe som også bekreftes av neste serie på listen.

Serieside

Yellowstone (NY)

Yellowstone

«I serien følger vi ranch-eieren John Dutton (Kevin Costner), som kontrollerer USAs største ranch som til stadighet angripes av «vanskelige» naboer som består av landutviklere, et indianerreservat og landets første nasjonalpark.»

Bykser inn på listen, selv om sesong 2 enda ikke er sendt i Norge. Seriens andre sesong har gått sin seiersgang på amerikansk fjernsyn i sommer og norske seere venter spent på når Paramount+ viser den her til lands.

Serieside

[arm_setup id=»1″ hide_title=»true» popup=»true» link_type=»link» link_title=»Klikk her for å bli abonnent» overlay=»0.6″ modal_bgcolor=»#000000″ popup_height=»auto» popup_width=»800″ link_css=»» link_hover_css=»»]

Annonse