Gillian Anderson, her i The Fall. Foto: BBC

Etter flere måneder med spekulasjoner har nå Netflix bekreftet at Gillian Anderson er klar for The Crown. Hun skal spille Margaret Thatcher i seriens fjerde sesong.

Stjernen fra The X-Files vil dermed være klar for sin andre Netflix-serie. Hun har fra før en fremtredende rolle i Sex Education, noe som ikke forhindrer henne fra å være høyst aktiv i andre prosjekter. Noen ny sesong av The X-Files blir det derimot ikke, det har hun tidligere slått fast.

Det kan bety at hun er med i to serier neste år, om The Crown mot formodning skulle rekke å bli klar med sesong 4. Det er mer sannsynlig at sesongen kommer i 2021, med tanke på den lange ventetiden før seriens tredje sesong som endelig kommer i høst.

I The Crown spiller Anderson den legendariske Margaret Thatcher, hun var en av de mest fremtredende politikerne i etterkrigstiden. Thatcher var Storbritannias statsminister fra 1979 til 1990 og ble kjent for å være en kompromissløs leder.

Anderson har det siste tiåret vært en aktiv skuespiller i seriene Hannibal, The Fall, American Gods, The X-Files og nevnte Sex Education.