De nye seriene vi ser frem til høsten 2019

Annonse

Nye aktører som Apple og Disney står for mye av det vi er spente på i høst, men også gamle ringrever har nye serier vi har troen på. Dette er de 16 nye seriene vi ser mest fram til i høst. 

TV-høsten har alt fått en god start med The Righteous Gemstones, Our Boys, Beforeigners og dokuserien The Family, sammen med nye sesonger av The Terror, Lodge 49 og Mindhunter. Det er bare starten, for denne høsten vil se at nye aktører som Apple (Apple TV+) og Disney (Disney+) lanserer sine første TV-serier. 

Totalt forventer vi over 60 nye serier til høsten. Vi har har valgt ut 16 av seriene vi ser mest frem til.  

Denne høsten ser vi fram til serier Fra fra etablerte serieskapere som Jack Thorne (National Treasure), Damon Lindelof (The Leftovers), Raphael Bob-Waksberg (BoJack Horseman), og duoen Josh Schwartz og Stephanie Savage (The O.C.), til de første seriene til filmskapere som Jon Faverau (Iron Man, Løvenes Konge) og John Carney (Once, Sing Street), for å nevne noe.

Ytterligere anmeldelser og diskusjoner om nye serier vil komme både her på Serienytt, og podcasten Fjernsynt (via RadCrew) i nærmest framtid fra oss.

De nye seriene vi ser frem til


Watchmen

Watchmen. Foto: HBO Nordic

Watchmen er satt til et alternativ og moderne USA, hvor maskerte personer som tar loven i egne hender er blitt lovløse som følge av sin voldelige fremferd. Som et resultat er en revolusjon i anmarsj, noe det desperat forsøkes å forhindre. Spørsmålet er: Hvem passer på «The Watchmen»?

Satt til Tusla i Oklahoma i 2019, 34 år etter at tegneserien serien er basert på tok slutt, er Robert Redford presidenten som har innehatt embetet lengs i landet. En hvit-makt gruppe som kaller seg “The Seventh Cavalry” har med hjemmelagde Rorschah-masker angrepet politiet på hjemmefronten, slik at politiet har sett seg nødt til å anvende masker. 

Vi er spent på hva serierskaper Damon Lindelof får til. The Leftovers, som han stod bak, var et av det siste tiårets beste serier, Med Watchmen fremstår han fryktløs, for han er ikke redd for å ta tak i komplekse tema.

Serien beskrives hverken som en oppfølger eller direkte adapsjon, her blir det en ny originalhistorie med gamle og nye karakterer. Med Oscar-vinnerne Jeremy Irons, Louis Gossett Jr. og Regina King (The Leftovers, If Beale Street Could Talk), og øvrig rollegalleri bestående av Tim Blake Nelson (O Brother, Where Art Thou?), Adelaide Clemens (Rectify), Tom Mison (Sleepy Hollow), Don Johnson, og Jean Smart (Legion) har Lindelof hanket inn mange gode skuespillere vi gleder oss til å få seg utfolde seg i dette universet.

Watchmen kommer i oktober på HBO Nordic.


On Becoming a God in Central Florida

On Becoming A God In Central Florida. Foto: Showtime
On Becoming A God In Central Florida. Foto: Showtime

Satt til Florida på 90-tallet, følger vi Krystal Gill (Kirsten Dunst), en ansatt ved en vannpark som tjener minstelønn. Hun bestemmer seg for å lurer seg til topps i et pyramide-drevet firma i milliardklassen, som hevn for hvordan det la familien hennes i ruiner. 

Etter en solid rolle som Peggy i andre sesong av Fargo, som hun også vant Emmy for, er Dunst endelig tilbake på TV-skjermen i det som kan bli et smart, morsomt og satirisk blikk på USA på 90-tallet.

Serieskaperne Robert Funke og Matt Lutsky har fått med seg Esta Spalding (Masters of Sex) som sjefprodusent. Også George Clooney og Grant Heslov er tilknyttet prosjektet som produsenter. Serien fremstår som en kombinasjon av Fargo og filmen The Lobster med sin mørke komedie i solfylte Florida.

Det skader heller ikke at serien fått med seg en rollebesetning bestående av Emmy-vinneren Alexander Skarsgård, Mel Rodriguez (Last Man on Earth), Julie Benz (Dexter) og Ted Levine (The Bridge).


His Dark Materials

TV-serien His Dark Materials. Foto: BBC

Handlingen er satt til et parallelt univers hvor magi og vitenskap eksisterer side om side. I serien blir vi kjent med Lyra (Dafne Keene, Logan), som avslører en farlig hemmelighet som involverer både Lord Asriel (James McAvoy) og Marisa Coulter (Ruth Wilson). Barn blir bortført og en fellesnevner er det mystiske stoffet “dust”. 

Utviklingen av serien har i en årrekke vært fastlåst, det er godt å se at BBC endelig er klar til å vise His Dark Materials i høst. Seriens første sesong ble ferdig innspilt i fjor, i samarbeid med HBO. Noe som bidro til en tidlig fornyelse av serien.

Den britisk-amerikanske samproduksjonen har ikke bare sikret et imponerende rollegalleri bestående av Clarke Peters (The Wire), Helen McCrory (Peaky Blinders) og Lin-Manuel Miranda (Hamilton), for bak kamera er Oscar-vinner Tom Hopper med på regi og serien blir skrevet av dyktige Jack Thorne. Det gir nok av grunner til at dette kan bli høstens store fantasy-vinner. 

Serien kommer på HBO Nordic i høst.


Undone

Undone. Foto: Amazon

Alma (Rosa Salazar, Alita: Battle Angel) overlever så vidt en bilulykke. Hun oppdager at hun får et nytt forhold til tid, og bruker denne egenskapen til å finne ut sannheten bak farens dødsfall (Bob Odenkirk, Better Call Saul).

Med inspirasjon fra både Philip K. Dick og Pink Floyd, og animasjon som minner om Richard Linklater-filmen A Scanner Darkly, er forventningene store til denne voksne animasjonsserien fra BoJack Horseman-skaper Raphael Bob-Waksberg og Kate Purdy (som har skrevet noen av Netflix-seriens beste episoder). Med fem fenomenale sesonger av BoJack Horseman å vise til, vil det bli spennende å se hva han og Purdy får lekt med i en science fiction-historie. 

Undone kommer 13. September på Amazon Prime Video.


Looking For Alaska

Looking for Alaska. Foto: Hulu
Looking for Alaska. Foto: Hulu

Miles «Pudge» Halter (Charlie Plummer, Lean On Pete) er fascinert av de siste ordene til kjente personer – og lei av sitt trygge liv hjemme. Han drar på internat for å søke hva den døende poeten Francois Rabelais kalte “Det store kanskje.” Mye venter på Miles på Culver Creek, inkludert Alaska Young (Kristine Frøseth, Apostle).

Josh Schwartz og Stephanie Savage har med The O.C., og til en viss grad også Marvel’s The Runaways, vist at de takler tenåringsdrama. Potensialet for hva de kan gjøre med materialet fra Looking For Alaska, basert på John Green-boken med samme navn, er absolutt til stede. Rollebesetningen er lovende, fra de unge hovedrolleinnehaverne i Plummer og Frøseth, til birollene til Timothy Simons (Veep) og Emmy-vinner Ron Cephas Jones (This Is Us). Det gjør oss spente på å se mer av denne adapsjonen etter å ha vært forsøkt utviklet til film i mange år.

Looking For Alaska har premiere i oktober på amerikanske Hulu. Serien er i skrivende stund ikke klar for strømming eller TV i Norge.


The Morning Show

The Morning Show. Foto: Apple

Alex Levy (Jennifer Aniston) styrer The Morning Show, et populært nyhetsprogram som har både endret ansiktet til amerikansk TV og fått rekordstore seertall. Etter at hennes partner i 15 år, Mitch Kessler (Steve Carrell), får sparken i midten av skandale som involverer seksuelle trakassering ønsker Alex å fortsette jobben som hovedanker for programmet. Hun får en rival i Bradley Jackson (Reese Witherspoon), en ambisiøs journalist som sikter seg inn på jobben til Alex.  

At Jay Carson (House of Cards), som var ment å være sjefprodusent for serien, forlot prosjektet grunnet kreative uenigheter med Apple er ikke en lovende start, selv om Kerry Ehrin (Bates Motel, Parenthood) kom inn som ny sjefprodusent. Apple ønsker kanskje ikke at The Morning Show skal bli en slags utgave av «The Newsroom møter frokost-TV» som skaper overskrifter, men vi liker å tenke på seriens potensial.

Mark Duplass (Togetherness), Nestor Carbonell (Lost), Gugu Mbatha-Raw (“San Junipero”-episoden av Black Mirror) og Billy Cudrup (Watchmen) er alle med i biroller. 


The Morning Show kommer når Apple TV+ ruller ut i høst.


Les Savages

Les Savages. Foto: Canal+

På randen av en historisk valgseier, ser den fransk-arabiske presidentkandidaten Idder Chaouch (Roschdy Zem, Days of Glory) at hans ambisjoner trues av en perfekt storm av religiøse, kulturelle og familiære problemer. 

Etter å ha blitt utvalgt som en av de få TV-seriene på filmfestivalen i Toronto i høst, så er det bygget opp mye god hype rundt serien til Rebecca Zlotowski og Sabri Louatah. Canal+ har vært svært suksessfulle med både Le Bureau og Les Revenants tidligere, noe som gjør oss ekstra spente.

Les Savages har premiere i høst på Canal+ i Frankrike. Serien er i skrivende stund ikke klar for strømming eller TV i Norge.


The Mandalorian

The Mandalorian. Foto: Disney+
The Mandalorian. Foto: Disney+

Etter imperiets fall og før oppstandelsen av «First Order» følger vi en ensom dusørjeger (Pedro Pascal, Narcos) i de ytre kantene av galaksen, langt unna autoriteten til den nye republikken.

Serieskaper Jon Faverau (Iron Man, Løvenes Konge) har hanket inn litt av et team foran og bak kamera, som også inkluderer regissører som Taika Waititi (Thor: Ragnarock) og Rick Famuyiwa (Dope), skuespillere som Gina Carano (Haywire), Giancarlo Esposito (Better Call Saul), Carl Weathers (Rocky-filmene), Werner Herzog, komikeren Bill Burr og Nick Nolte. Alt vi har sett av Mandalorian så langt har vært lovende, og til en grad der vi nesten gleder oss mer til denne serien til Disney+ enn hva vi gjør Star Wars: The Rise of Skywalker. Mest av alt er vi kanskje spente på mer Star Wars-historier som ikke handler om Skywalkers og Soloer. 

The Mandalorian slippes ved lansering av Disney+ som skjer i november i USA. Norsk dato er ikke kjent, det kan bli serien først blir tilgjengelig neste år her til lands. 


Modern Love

Modern Love. Foto: Amazon
Modern Love. Foto: Amazon

Gjennom hver episode utforskes enkelthistorier om kjærlighet i en mengde former – inkludert seksuelt, romantisk, familiær, platonisk og egenkjærlighet – i moderne tid.

John Carney har med filmer som Once og fantastiske Sing Street levert musikalske filmer med mye hjerte, og med det blir det spennende å se hvordan han takler mer rene kjærlighetshistorier som Modern Love byr på med denne antologi-serien hvor hver episode sentrerer seg rundt forskjellige par og karakterer.

Carney har også hyret inn en haug med talent, som Oscar-nominerte Dev Patel (Lion), Anne Hathaway, John Slattery (Mad Men), Tina Fey, Shea Whigham (Homecoming), Andrew Scott (Fleabag), Sofia Boutella (Atomic Blonde), Olivia Cooke (Ready Player One), Gary Carr (The Deuce), John Gallagher Jr. (The Newsroom) og Julia Garner (Ozark).

Modern Love blir tilgjengelig på Amazon Prime Video 18. oktober.


For All Mankind

For All Mankind. Foto: Apple
For All Mankind. Foto: Apple

Handlingen satt til en ambisiøs verden hvordan romfartsprogrammet forble en prioritet og et viktig punkt for våre håp og drømmer. Fortalt gjennom livene til NASA astronauter, ingeniører, deres familier og andre som står dem nær etter at USSR vant kappløpet om den første nasjonen med mennesker på månen.


Ledet av skuespillere som Joel Kinnaman, Sarah Jones (The Path) og Michael Dorman (Patriot) er kanskje For All Mankind den mest lovende serien til AppleTV+ så langt. Skapt og skrevet av trioen Ronald D. Moore (Battlestar Galactica, Outlander), og duoen Matt Wolpert og Ben Nedivi (Fargo, Umbrella Academy) har miniserien et interessant konsept som kan være interessant å se utfolde seg.

At den er foreløpig ment som en miniserie kan være en bra, og det er nok her som gjør den til en av de Apple TV+ seriene det neste året vi ser mest fram til.

For All Mankind kommer når Apple TV+ ruller ut i høst.


The Dark Crystal: Age of Resistance

I Thra blir vi kjent med tre Geflfings med hver sin bakgrunn; Deet (Nathalie Emmanuel, Game of Thrones) som tilhører geflingene som bor i huler, bokormen Brea (Anya Taylor-Joy, Glass) som er lei av livet som en prinsesse, og vakten Rian (Taron Egerton). De tre  avdekker hemmeligheten bak kreftene til Skeksis som sitter med makten i Thra og starter et opprør for å redde verden.

The Dark Crystal: Age of Resistance er en av de visuelt mest lovende seriene i høst er en forløper til filmen The Dark Crystal, som ser rett og slett fenomenalt lagd. Samtidig som det er ganske tro til originalverket lagd med til og med noe av de samme teknikkene som var til stede og brukt av avdøde Jim Henson i sin kultklassiker fra 1982.

Forhåpentligvis vil manuset gjøre dette til et spennende eventyr å følge, som også har kjente navn som Eddie Izzard, Jason Issacs (Star Trek: Discovery), Mark Hamill, Lena Headey (Game of Thrones), Benedict Wong (Avengers: Endgame), Awkwafina, Sigourney Weaver, Oscar-vinner Alicia Vikander, Caitriona Balfe (Outlander), Helena Bonham Carter og Simon Pegg blant de mange andre som låner bort stemmen til serien. 


Mystic Quest

Et spillstudio og dets kreative regissør Ian Grimm (Rob McElhenney, Always Sunny in Philadelphia) står sentralt når spillbransjen utforskes i den første TV-serien produsert av spillselskapet Ubisoft, for Apple TV+-

Den har mest fått vår oppmerksomhet på grunn av det faktum at serien kommer fra McElhenney og Charlie Day, som blir deres første serie skapt sammen etter deres samarbeid siden starten av It’s Always Sunny in Philadelphia

Skuespillere som Danny Pudi (Community), Russell Hornsby (It’s Always Sunny in Philadelphia) og F. Murrah Abraham (Homeland) står på rollelisten, noe som styrker vår tro i prosjektet. Kanskje setter vi lista høyt, men med Silicon Valley tilbake med sin siste sesong, så kan Mystic Quest bli potensiell god erstatter for humoren og satiren til Mike Judge-serien om den spiller det riktig.  

Mystic Quest slippes når Apple TV+ ruller ut i høst.


Living With Yourself

Living With Yourself. Foto: Netflix
Living With Yourself. Foto: Netflix

Miles (Paul Rudd), er en mann som har sine problemer i livet. Når han en dag går på spa, hvor det loves at han vil bli en bedre person, ender han opp med å finne ut at han er blitt byttet ut med en ny og bedre utgave av seg selv. Mens han håndterer de uforutsette konsekvensene av sine handlinger, så må han finne en måte å sloss for sin kone Kate (Aisling Bea, Hard Sun), hans karrière, og hans egen identitet.

Emmy og Peabody-vinner Timothy Greenberg (The Daily Show With Jon Stewart) står i spissen for serien som blir den første hovedrollen til Rudd i en TV-serie etter morsomme roller i Wet Hot American Summer og Parks And Recreation de siste årene på TV-skjermen. Med spørsmål som “vil vi virkelig bli bedre?” kan Living With Yourself bli både morsom og smart komedie, som forhåpentligvis overrasker oss litt og. 

Living With Yourself slippes 18. Oktober på Netflix.


The Spy

The Spy
The Spy. Foto: Netflix

Mossad-agenten Eli Cohen (Sacha Baron Cohen) står sentralt i miniserien Cohen i det han suksessfull går under dekke tidlig på 60-tallet i Syria og klarer å infiltrere omgangskretsen til ambisiøse militære ledere og deres rike venner. Det gir han tilliten til noen av Syria sine største anti-israelske hemmelige planer.

Fra en karrière innen komedie-sjangeren er Sacha Baron Cohen, som også er klar for Aaron Sorkin-filmen The Trail of The Chicago 7, klar for å utvide sitt repertoar med spionserien The Spy. Med Emmy-vinner Gideon Raff (Prisoners of War, som ga liv til Homeland) i spissen som serieskaper kan det være interessant å se hvordan både Cohen og Raff gir liv til den sanne historien om Eli Cohen. Alexander Siddig (Game of Thrones) og Noah Emmerich (The Americans) har også roller i thrilleren.

The Spy slippes 6. September i sin helhet på Netflix.


Exit

Exit. Foto: NRK
Exit. Foto: NRK

Satt til den moderne norske finansverden, følger Exit historien om de fire mennene Henrik (Tobias Santelmann), Jeppe (Jon Øigarden), Adam (Simon Berger) og William (Pål Sverre Hagen) i finansbransjen som kjeder seg og jakter på spenning i hverdagen med både dop og vold som noen av stikkordene. 

NRK-serien fra Øystein Karlsen (Dag og En natt) har alt opparbeidet seg god hype etter at den vant pris under Series Mania tidligere i år. Karlsen har tidligere vist seg å være en manusforfatter som graver seg dypt inn i karakterene, og samtidig kan belyse deres humoristiske sider. Det gjør oss spente på å se hva resultatet av en serie som dette far Karlsen.

Kan det bli et slags norsk svar på Billions? Teamet har også hyret inn kjente skuespillere som Rolf Lassgård, Anders Bassmo Christiansen, Frank Kjosås og Agnes Kittelsen til rollene, noe som gjør oss enda mer spente på prosjektet.


Exit har premiere på NRK i september. 


A Christmas Carol

A Christmas Carol
A Christmas Carol

Basert på historien med samme navn fra Charles Dickens, forteller A Christmas Carol historien om Ebenezer Scrooge (Guy Pearce), en bitter gammel mann, som avskyr jula. Over kvelden på julaften blir han besøkt av tre forskjellige spøkelser for å vise hans fortid, nåtid og framtid.

En potensiell original vri på Dickens-historien fra Steven Knight (Peaky Blinders) kan bli spennende å se resultatet av i det den får premiere rett ved juletider i år. Miniserien som er et nytt samarbeidsprosjekt mellom Knight og Tom Hardy i påvente av mer deres forrige miniserie sammen, nemlig Taboo. Hardy, som er produsent, spiller også en birolle, hvor han har selskap av dyktige skuespillere som Andy Serkis, Kayan Novak (What We Do In The Shadows), Charlotte Riley (Peaky Blinders), Joe Alwyn (The Favourite) og Stephen Graham (Boardwalk Empire og Taboo). 

A Christmas Carol får etter planen premiere i desember på amerikansk FX og britiske BBC1. Serien er i skrivende stund ikke klar for strømming eller TV i Norge.

Andre serier verdt å nevne

Høsten har rekordmange nye serier, det er derfor vanskelig å gå i dybden på alt som ser spennende ut. Men vi vil anbefale å sjekke ut seriesidene til serier som Reprisial, The Witcher, Raising Dion, The Politician og miniserien Mrs. Fletcher. Det samme gjelder også australske Black Bitch, danske Fred til Lands, og norske Twin.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her

Annonse
X
X
X