Atle Antonsen, festglade eks-kjærester og den nye serien Kongsvikfamiliene blir blant høstens store trekkplaster på Discovery-nettverket som kan friste med en håndfull serier, en ny True Crime-serie og nærmere 20 programmer. Her er oversikten.

TVNorge høstlansering 2019. Foto: TVNorge
Dette er gjengen som skal stå for underholdningen, her samlet i vår under nettverkets høstlansering. Foto: Discovery Networks

Ny runde Ex on the Beach

Det overrasker nok ingen at Ex on the Beach Norge er tilbake etter braksuksessen i fjor. Sesong 2 fortsetter den samme formelen med åtte deltagere som fester i vei før eks-kjærestene dukker opp en etter en. Nytt av i år er at en av deltagerne er homofil. Årets deltagere er mellom 21-33 år.

Andre reality-programmer som har fått fornyet tillit er 71° nord, Alt for Norge, Første date og Influenserne.

Tatovørene (FEM) og Camp 71 (Dplay) blir nye innslag. Det ventes også mye oppmerksomhet rundt Hotelleventyret, som viser arbeidsplassen på Peter Stodalen-hotellet Clarion Hotel The Hub.

Nye program med Anne Rimmen, Atle Antonsen og Jan Thomas

I Kongen befaler vil programleder Atle Antonsen utfordre kjentfolk som brødrene Ylvisåker, Maria Stavang og Calle Hellevang-Larsen til det som beskrives som «tant og fjas». Oppgaver skal løses på kreativt og morsomt vis.

Annonse

Anne Rimmen har også et nytt program, Kvelden er min, hvor hun tar oss med på nostalgiturer ved å invitere kjente og folkekjære personligheter til intervju og tilbakeblikk.

På Dplay skal podcast-glade fristes med Jan Thomas og Einar blir venner som nå overføres til skjermen. Podcasten til de to er blitt en solid hit og nå håper Discovery Networks at suksessen også blir et faktum på Dplay.

True Crime om dødsfall i Danmark

Døden til sivilingeniøren Wiborg i 1994 utforskes i True crime-formatet i Mannen som falt. Dødsfallet ble slått fast som selvmord, men det har ikke alle slått seg til ro med. Wiborgs aktive motstand mot plassering av ny hovedflyplass spekuleres i kan ha medført at han ble drept. Den teorien og andre spor blir utforsket i serien.

Det blir også tid for ren fiksjon, for komiseriene Det kunne vært verre, Hvite gutter og Jul i Blodfjell er tilbake med nye sesonger. I sistnevnte vil Trond Fausa Aurvåg, Ine Jansen, Kevin Vågenes, Espen Eckbo, Jon Øigarden, Atle Antonsen, Emilie Skolmen og Jakob Schøyen alle dukke opp.

Det blir også en ny serie fra Lene Kongsvik Johansen. Kongsvikfamiliene handler om seks ulike familier gjennom små og store utfordringer i hverdagen.

Programbeskrivelser

Her kan du lese Discovery-nettverkets offisielle beskrivelser for de seriene og programmene.

Serier

Det kunne vært verre sesong 2 (TVNorge/Dplay)
Espen Eckbo er tilbake i rollen som Trond Evensen, den kroniske ja-mannen som er deltidspappa til åtte barn med syv forskjellige mødre. Hans liv er blitt en kabal som aldri går opp, men Trond er ikke typen som lar seg knekke av daglige dobbelbookinger, logistiske kjempeutfordringer og stadig innkommende beskjeder fra ekser, barnehager, skoler og fritidsaktiviteter. Livet kunne tross alt vært verre, som han sier.

Hvite gutter sesong 3 (Dplay) 
Strømmesuksessen og Gullruten-nominerte Hvite gutter er tilbake med en ny sesong på Dplay til høsten. De fire kompisene Leo, Jens, Herman og Mathias bor fortsatt sammen på Oslos vestkant – som de har gjort i ti år. Livet er stort sett en lek, men deres ansvarsløse eksistens trues nå stadig oftere av det store, mørke voksenlivet. Trøsten finner de i deres ubrytelige brorskap, som er tuftet på dagfylla og store, urealistiske framtidsplaner. Idet de ytre kreftene truer med å splitte brorskapet, kjemper guttene en innbitt kamp for å beholde tingene som de alltid har vært.  

Jul i Blodfjell sesong 2 (TVNorge/Dplay)
Denne julen står etterforskerne Svein og Nanna Soot overfor et nytt, blodig mysterium. En ung jente, Sofia Juul, forsvant plutselig under mistenkelige forhold for 20 år siden. Hun er arvingen til den kjente julefortellingen om «Blodnissene», en nasjonal juletradisjon og kommersiell gullgruve for Juul-familien. 24. desember vil hun offisielt bli erklært død, med mindre Svein og Nanna finner ut hva som egentlig skjedde den skjebnesvangre julekvelden.

Kongsvikfamiliene (TVNorge/Dplay) 
Familie er noe vi alle må forholde oss til, enten vi liker det eller ikke. I Lene Kongsvik Johansens nye komiserie, Kongsvikfamiliene, følges seks helt ulike familier gjennom små og store utfordringer i hverdagen. Lene spiller som vanlig de fleste karakterene selv, enten de er rare, søte, sjarmerende eller særdeles usjarmerende. Flere nye personligheter dukker opp, men det gjør også noen av Lenes mest populære skikkelser. Lene Kongsvik Johansens forrige serie om Kongsvik-universet, Kongsvik-klinikken, var i 2018 blant TVNorges mest sette humorprogrammer. 

Programmer

71° nord sesong 21 (TVNorge/Dplay)
Verdens lengstlevende realityserie returnerer til høsten, med to actionfylte programmer i uken. I 71° nord blir norsk natur servert på spektakulært vis når Tom Stiansen leder nye deltakere gjennom harde prøvelser i majestetiske kulisser. Denne gangen begynner ferden mot Nordkapp i Bergen, og den som klarer seg best, kan innkassere seieren og dra hjem med ny bil og 200 000 kroner i premiepenger. Med på årets ekspedisjon er blant andre en duracell-jurist som knapt trenger søvn, en tidligere Ex on the Beach-deltaker, en gladkristen bussjåfør, en tidligere Wallstreet-megler og en aktiv toppidrettsutøver.

Alt for Norge sesong 10 (TVNorge/Dplay)
Et av Norges mest godhjerta og populære reality-program, Alt for Norge, er tilbake med deltakere som snur opp-ned på både norske og amerikanske myter. Programleder Fridtjof Nilsen skal lose den sjarmerende gjengen gjennom en rekke urnorske utfordringer i konkurransen om å være den «norskeste» deltakeren. Vinneren får drømmen oppfylt: Et etterlengtet møte med sin norske slekt. Alt for Norge vant Gullruten for beste realityserie i 2018, og fortsetter å trekke mange seere til både TVNorge og Dplay. 

Brille sesong 10 (TVNorge/Dplay) 
Det blir nye dypdykk i vitenskapens forunderlige verden når programleder Harald Eia slipper løs sin indre nerd i en ny sesong med Brille. I det humorbaserte kunnskapsprogrammet får noen av landets beste komikere bryne seg på tilsynelatende umulige oppgaver og spørsmål, og svarene er ofte like uventede og morsomme som panelets tankerekker. Listen av gjester inkluderer folk som Steinar og Tore Sagen, Solveig Kloppen, Atle Antonsen, Else Kåss Furuseth, Henriette Steenstrup, Mikkel Niva, Jon Almaas og Egil Hegerberg. 

Camp 71 sesong 1 (Dplay) 
De er konger og dronninger på nettet, men vil de overleve ute i naturen? I Dplay-serien Camp 71kastes en gruppe unge digitale stjerner ut i noe av det fineste norsk natur har å by på. Der skal de samarbeide om å gjennomføre tøffe utfordringer, samtidig som de konkurrerer. Underveis må deltakerne blant annet prøve seg på krevende topptur og stupbratt klatresti, og de skal måle krefter både til fots, i kajakk og på sykkel. Vinneren er den som mestrer de nye omgivelsene best. Disse deltar i Camp 71: Amalie Olsen (19 år, YouTube og Instagram), Rikke Isaksen (23, Instagram og tidl. Ex on the Beach), Isabelle Eriksen (20, beautyblogger), Magnus Nordlund (18, YouTube), Jarl Andersen (21, YouTube) og Sander «Randulle» Austad Dale (20, YouTube). 

Else om: Barn (TVNorge/Dplay)
I sin nyttårstale oppfordret Erna nordmenn til å få flere barn. Men hva gjør man om man er barnløs og den biologiske klokka tikker ubønnhørlig i retning av «the point of no return»? Else (38) må ta et valg: Vil hun ha barn? Og i så fall, hvordan? Hvordan få barn hvis man ikke har noen partner? Og er det forresten sikkert at barn er meningen med livet?

Ex On the Beach Norge 2019 (Dplay)
Fjorårets største TV-snakkis og strømmekomet er endelig tilbake, når Dplay igjen sender åtte single og eventyrlystne unge mennesker til Mauritius for å bade, feste og elske (livet). Men som kjent er det en twist: Én etter én dukker ekskjærestene deres opp fra vannet, og det kan føre til skjær i den asurblå sjøen. Noen er ute etter hevn, andre søker ny gnist i gamle følelser – felles for alle på stranden er at de ikke går av veien for DRAMA. Det blir to ukentlige episoder der intriger og filosofiske fabuleringer kun betraktes som ren underholdning, når Ex on the Beach igjen inntar norske skjermer. 

Første date sesong 3 (TVNorge/Dplay)
Denne høsten blir TVNorge-seerne igjen invitert inn i restauranten hvor alle er på date, men ingen har sett hverandre før. Her er alle gjestene single, og de har vært modige nok til å la kameraene følge med på deres første stevnemøte med en helt fremmed person. Noen av parene vil klikke, andre vil ikke. Noen dater blir gøyale, noen sjarmerende, noen blir überkleine – og noen katastrofale. I hver episode møtes fire par, og etter endt date skal de bestemme seg for om de vil treffes igjen. Hva som skjer videre, er helt opp til dem. 

Herlige hjem sesong 5 (FEM/Dplay)
FEM-favoritten Herlige hjem er tilbake med en helt ny sesong. Programleder Birgitte Lund Nakken banker på dører hos mennesker som har et lidenskapelig forhold til den stilen de har skapt, løsningene de har gjennomført, og gjenstandene de har rundt seg. Det blir besøk i både spektakulære og mer folkelige hjem. Serien er en reise i Norge, spekket med gode historier, kreative tips, unik design og personlige innfallsvinkler til det som opptar stadig flere av oss: Hvordan bor vi? Herlige hjem er et litt annerledes interiørmagasin til inspirasjon for alle med interesse for hjem og innredning. 

Hotelleventyret sesong 1 (TVNorge/Dplay!) 
Serien Hotelleventyret tar seerne med på innsiden når Norges største hotell skal ferdigstilles og åpnes med brask og bram. Nærmere 250 nyansatte skal ta imot 1600 gjester, og ingen involverte, inkludert sjefen sjøl – Petter Stordalen – har erfaring med å drifte et så gigantisk og ambisiøst prosjekt. Clarion Hotel The Hub ligger midt i Oslo sentrum, har 810 rom, en egen åker på taket og er Stordalens nyeste spektakulære prestisjeprosjekt. Stordalens filosofi er å skape inkluderende arbeidsplasser, hvor ulike nasjonaliteter og kulturer møtes, og kameraene slippes tett på både de ansatte og Stordalen selv.

Influenserne sesong 2 (Dplay)
Dplay-suksessen Influenserne tar med seerne bak fancy filtre og catchy captions og viser hverdagen til noen av Norges mest populære internetttprofiler. Langt fra den tradisjonelle lineær-TV-ruta finnes en egen verden av norske underholdningskjendiser, en blomstrende flora av unge formidlingstalenter, historiefortellere og meningsbærere. De holder seg på plattformene de selv foretrekker, og de samler tusenvis av klikk, seere, lesere og følgere hver dag. Doku-serien Influenserne viser hvordan kampen om likes påvirker livene deres, og deler øyeblikkene de selv ikke tør å dele. I sesong to av Influenserne dukker disse profilene opp: Melina Johnsen, Markus «Murdrocks» Sannes, Nellie Krokstad, Henrik «Blodprinsen» Elvejord Borg, Halvor «Kong Halvor» Harsem, Maren Turmo, Stina Talling, Hanna-Martine Slåttland Baller, Magnus Nordlund og Sara Høydahl. 

Jan Thomas og Einar blir venner (Dplay)
Jan Thomas og Einar blir venner har på kort tid blitt en av Norges største og mest populære podcaster. I podcasten har moromann Einar Tørnquist og kjendisstylist Jan Thomas dokumentert sitt prosjekt – å bli venner – til tross for at de er veldig, veldig ulike. Sammen gjør de typiske ting som venner gjør, mens de stadig lærer nye og ofte sjokkerende ting om hverandre. Nå kommer deres usannsynlige, rare og vakre vennskap også på skjermen. Denne høsten sender Dplay en egen serie som viser alle morsomhetene som oppstår når Jan Thomas og Einar fortsetter å utforske vennskapet og hverandre. 

Kongen befaler sesong 1 (TVNorge/Dplay)
Kongen befaler er et humorspekket og energisk gameshow, hvor Atle Antonsen har med seg Bård og Vegard Ylvisåker, Siri Kristiansen, Maria Stavang, Calle Hellevang-Larsen og Olli Wermskog. Antonsen inntar rollen som den allmektige kongen, og i hvert program deler han ut absurde praktiske oppgaver og utfordringer som de andre humoristene må løse på mest mulig kreativt og effektivt vis. Skitne triks og bestikkelser er lov underveis, og når alt er sagt og gjort – og all verdighet er blåst bort – er det opp til Atle Antonsen å bestemme hvem som er ukens vinner. 

Kvelden er min sesong 1 (TVNorge/Dplay)
Denne høsten inviterer Anne Rimmen noen av Norges mest kjente og folkekjære til en kveld i studio, med intervjuer og tilbakeblikk på deres fantastiske liv og karrierer. De som inviteres har til felles at de har oppnådd noe helt ekstraordinært, enten det er i idretten, i arbeidslivet eller på andre måter. I salen sitter venner og familie, og hvert program vil være fylt med overraskelser. Kvelden er min er et bredt underholdningsprogram for hele familien – med en twist som det er litt for tidlig å avsløre nå …

Lunsj med Lilli (Dplay) 
Etter flere års innsats i Åndenes makt, har 73-åringen Lilli Bendriss, med sin karakteristiske stil og fargerike personlighet, blitt en av Norges største og mest folkekjære kjendiser. Nå får Lilli sitt eget program på Dplay, hvor hun i hver episode inviterer en kjent person til en god samtale om livet og dets mange mysterier. I Lunsj med Lilli får seerne bli med på et måltid ganske utenom det vanlige. Lilli serverer opplysninger som ikke bare overrasker gjestene, men som også får dem til å åpne opp om ting de aldri tidligere har snakket ut om på TV. Følgende kjendiser er invitert på lunsj: Katrine Moholt, Jan Thomas, Kristian Valen, Fabian Stang, Sophie Elise, Lasse Kjus, Linni Meister, Henning Solberg, Hanne Kristin Rohde, Ida Fladen, Erlend Elias og Tore Petterson. 

Mannen som falt (TVNorge/Dplay!) 
Norsk true crime. I juni 1994 døde sivilingeniøren Wiborg etter å ha falt naken fra et hotellvindu i København. Dansk politi slo kjapt fast at det var et selvmord, men ikke alle har slått seg til ro med den konklusjonen. Wiborg hadde vært involvert i en av de mest dramatiske politiske maktkampene på 80- og 90-tallet, striden om valg av plassering av ny hovedflyplass. Han var kritisk til tåkemålingene som gjorde at det endelige valget falt på Gardermoen istedenfor Hurum, og mente målingene ikke kunne stemme. Han ga seg aldri, selv ikke etter at den endelige beslutningen var tatt. I etterkant har flere hevdet at hans innbitte motstand kan ha ført til at han ble drept. Hva skjedde egentlig denne dagen inne på rom 307? Mannen som falt forfølger gamle og nye spor i jakten på sannheten, og forteller historien om hva som kan skje i møtet mellom et enkeltmenneske og storpolitikken. 

Norske rednecks sesong 4 (MAX/Dplay)
Norske rednecks portretterer en verden der rikdom måles i strips, ståltråd, gaffatape, hestekrefter og øl. Et haglskudds avstand fra A4-livet lever en gjeng livsglade originaler som virkelig kan kunsten å nyte livet til fulle. Serien er en varm dokusåpe om et annerledes liv og miljø, og TV-seeren får være flue på veggen blant ekte norske rednecks fulle av livsglede og kreativitet. Rednecks omgås ikke «normale» folk og driter langt i politikk, fordommer og konvensjoner. Denne sesongen dukker noen nye friske bekjentskaper opp, men det blir også gjensyn med flere av favorittene fra sist, deriblant «sjefsredneck» Väinö og kona hans Gunn Berit, Daniel – den selutnevnte sjefen av Ulvåa, og proto-redneck og evigoptimist Jarle og kona hans Rita. 

Oppussing på en dag sesong 1 (TVNorge/Dplay)
Denne høsten rykker TVNorge ut for å bistå med boligfiksing der det virkelig trengs – uten at eieren selv har noen som helst aning. Deltakerne er blitt plukket ut etter tips fra publikum, og når vedkommende forlater boligen sin, rykker en gjeng med håndverkere inn for å pusse opp det de klarer innen den intetanende boligeieren kommer tilbake for sitt livs oppussingssjokk. Programmet ledes av Rune Haraldsen, en av Norges mest kjente influensere innen oppussing og interiør. Oppussing på en dag er programmet for dem som ønsker inspirasjon og gode tips til hvordan de kjapt og enkelt kan gjøre noe med alt det de ikke har fått gjort noe med på årevis. 

Tatovørene sesong 1 (FEM/Dplay)
Tatovørene er en workplace-reality som viser livet på et av Norges travleste og mest anerkjente tatoveringsstudioer, Attitude Tattoo i Oslo. Der jobber noen av de mest populære tatovørene i Norge, deriblant Electric Linda, som med sine over 50 internasjonale priser er en av bransjens mest meritterte kunstnere og største profiler. Attitude Tattoo er et lyst og åpent high-end-studio i en blomstrende bransje, med mange måneders ventetid og flust med kjendiser på kundelisten. I Tatovørene på FEM og Dplay møter seerne både de mange fargerike kunstnerne som jobber på Attitude, samt mange av gjestene i studioet, enten de er kjendiser eller helt vanlige folk på jakt etter sin personlige tatovering. 

Åndenes makt sesong 14 (TVNorge/Dplay) 
En av TVNorges aller største seersuksesser, og av folket kåret til Norges nest beste underholdningsprogram gjennom tidene, returnerer til høsten med nye grøssende mysterier. For det slutter ikke å strømme inn med henvendelser til Åndenes makt og programleder Tom Strømnæss. Folk fra hele landet ber om hjelp: hjelp til å forstå merkelige fenomener og hendelser som tilsynelatende ikke lar seg forklare verken logisk eller vitenskapelig. Denne sesongen har programleder Tom Strømnæss styrket laget med den 34 år gamle Andreas Österlund fra Sverige. Sammen med Lilli Bendriss, Lena Ranehag og Michael Winger skal Österlund sørge for mange mystiske og fascinerende TV-øyeblikk gjennom høsten. 

Fra premierekalender

Når premieredato blir klar vil de vises her.

Oversikt: Nye serier som kommer høsten 2019
Oversikt: Nye serier som kommer høsten 2019

Nærmere 100 nye serier er ventet å ha premiere høsten 2019. Serienytt gir deg den beste oversikten.

Strømmetjenestene vi anbefaler høsten 2019
Strømmetjenestene vi anbefaler høsten 2019

Apple TV+ er her, som gjør konkurransen enda tøffere! Her er Serienytts topp 5-valg av strømmetjenester for høsten.


Annonse
Abonner
Varsle om
guest
1 Comment
Innebygde tilbakemeldinger
Vis alle kommentarer
Inger Anne Ulriksen
Inger Anne Ulriksen
1 år siden

Hei. Kommer det ny sesong med Ullared på TV Norge?