Oversikt: Seriene du må ta farvel med i 2020

Oversikt: Seriene du må ta farvel med i 2020

Criminal Minds, Vikings og Modern Family takker av i 2020.

-

SERIEÅRET 2020

Annonse

Det nye tiåret starter med at du må ta farvel med en rekke av forrige tiårs populære serier. Serienytt gir deg en løpende oppdatert oversikt.

Criminal Minds og Vikings er blant de mest populære seriene som takker for seg i 2020. Det er ikke unormalt at over 100 serier tilgjengelig på TV og strømming i Norge takker for seg hvert år. Noen avsluttes fordi seertallene er for dårlig, andre serer er blitt for dyre å produsere, mens noen serier avrundes helt etter planen fordi historien er ferdig-fortalt eller de involverte ønsker å gå videre i karrièren.

Serienytt kartlegger serier som fornyes eller kanselleres og her finner du oversikten over de seriene som tar slutt i 2020. Vi tar forbehold om at serier kan bli reddet fra kansellering av andre kanaler/strømmetjenester, men det tilhører sjeldenheten. Listen vil også vokse kraftig i løpet av 2020.

Du finner for øvrig oversikt over seriene som avsluttes i 2019 her. Du kan også søke opp favorittseriene dine i seriesøket for å sjekke siste status.

Seriene som avsluttes i 2020:

Sjangerknapp
 • Alle
 • Drama (124)
 • Komedie (48)
 • Thriller (31)
 • Krim (28)
 • Spenning (26)
 • Action (22)
 • Miniserie (19)
 • Periodedrama (14)
 • Animasjon (13)
 • Science Fiction (12)
 • Fantasy (8)

Heksejakt

Allente, Strim, TV 2 Play, Viaplay
Drama
7.5
Som økonomisjef i et av landets ledende advokatselskaper, har Ida Waage (Bolsø Berdal) nådd langt i en mannsdominert og tøff bransje. Men når hun får en mistenkelig faktura på bordet, nekter hun å skrive under og tar saken videre til styret, en beslutning som skal komme til å få dramatiske konsekvenser.

Hjem til jul

Netflix
Drama, Komedie, Romanse
7.6
Johanne har nettopp har fylt 30 og innser at hun er den eneste blant venner og familie uten en partner. Hun starter derfor en 24 dagers jakt etter en partner hun kan ta med hjem til jul.

The Undoing

HBO Max, Strim
Drama
7.5
The Undoing er basert på boken You Should Have Known, skrevet av Jean Hanff Korelitz. Den vellykkede terapeuten Grace Sachs får livet snudd på hodet når et voldelig dødsfall, en savnet ektemann og en rekke skremmende avsløringer kommer til overflaten.

Schitt’s Creek

Allente, Strim, TV 2 Play
Komedie
8.2
Johnny Rose og familien gikk brått fra rikdom til fattigdom. De er tvunget til å flytte til Schitt's Creek.

The 100

Netflix
Action, Drama, Science Fiction, Spenning
7.8
I en post-apokalyptisk verden sendes 100 overlevende på en romfartsstasjon ned til overflaten for å undersøke om jorden er levedyktig.

Homeland

Disney+
Action, Drama, Spenning, Thriller, Spionthriller
8.3
Etter flere år i terroristenes fangenskap vender Nicholas Brody hjem som folkehelt. CIA-agent Carrie Matheson er derimot ikke overbevist om at alt er som det skal.

The Sinner

Netflix
Drama, Krim, Miniserie, Spenning
8.0
Jessica Biel spiller Cora Tannetti, en ung mor som plutselig går til angrep på en fremmed en dag på stranden. Hun aner ikke hvorfor hun begikk ugjerningen og en etterforsker forsøker å komme seg til bunns i mysteriet.

Outlier

HBO Max, Strim
Drama, Krim, Thriller
5.9
I London forsker Maja Angell på seriedrapsmenn, da hun får høre om drapssaken i hjemtraktene. Hun trosser alle råd og reiser hjem med en beskjed til det lokale politiet: Dere har siktet feil mann for drapet.

Supernatural

Allente, Amazon Prime Video, HBO Max, Strim, Viaplay
Drama, Fantasy, Skrekk, Spenning
8.5
To brødre reiser rundt i USA for å bekjempe overnaturlige skapninger.

Box 21

Allente, Strim, Viaplay
Drama, Krim
7.0
To unge jenter fra Øst-Europa blir lovet et bedre liv i Sverige, men drømmen viser seg fort å bli til et mareritt når jentene blir tvunget inn i sexslaveri. Detektiv Ewert Grens står overfor flere utfordringer når han møter den grusomme realiteten innen menneskehandel.

The Split

Drama
7.5
Skilsmisseadvokaten Hannah forlater familiebedriften og går over til konkurrenten. Samtidig får hun igjen kontakt med faren sin, som stakk av for 30 år siden.

Belgravia

Drama, Miniserie, Periodedrama
7.5
To sosietetsfamilier flettes sammen som følge av en skjebnevanger romanse mellom kjøpmannsdatteren Sophia Trenchard og Edmund Bellasis.Miniserien kommer fra Downton Abbey-skaper Julian Fellowes.

Criminal Minds

Disney+
Drama, Krim, Spenning
8.1
Spenningsserie om en en avdeling i FBI med spesialister innen profilering.

Patria

HBO Max, Strim
Drama
8.2
Patria forteller en historie som spenner over tre tiår, om det spanske Baskerland som trues av ETAs separatistterrorisme. Serien følger to familier som befinner seg på motsatte sider av den voldelige konflikten. Bittoris liv faller i grus dagen ETA dreper mannen hennes, Txato, midt på åpen gate. Forholdet til hennes nære venn, Miren, hvis sønn er en del av ETA, tar brått slutt som et resultat av hendelsen. Begge familiene må håndtere sorg og moralske dilemmaer mens livet går sin gang. Vil de en dag kunne tilgi, legge forskjellene til side, og gå videre?

Advokaten

Allente, NRK TV, Strim, Viaplay
Drama, Spenning, Thriller
7.1
Serien handler om den begavede forsvarsadvokaten Frank Nordling som jobber i et av Sveriges fremste advokatfirmaer. I barndommen blir Frank og søsteren Sarah vitner til foreldrenes død, og når Frank får vite at morderen er en av lederne i Københavns underverden – og en av advokatfirmaets viktigste klienter – blir han besatt av å ta hevn.I jakten etter gjerningsmannen dras Frank dypere inn i et livsfarlig dobbeltspill. Hvor langt er han villig til å gå for å få rettferdighet?

Atlantic Crossing

NRK TV
Drama, Periodedrama
6.5
Norges kronprinsesse Märtha flykter til USA under 2. verdenskrig. Der blir hun godt kjent med USAs president Franklin D. Roosevelt, som hun forsøker å overtale til å la USA bli del av krigen mot nazistene.

The Third Day

HBO Max, Strim
Drama, Miniserie
6.5
Jude Law har hovedrollen som Sam som blir kastet inn i livene til de hemmelighetsfulle beboerne på en mystisk øy. Miniserien på seks episoder er regissert av Marc Munden.

Vikings

Allente, HBO Max, Netflix, Strim, TV 2 Play, Viaplay
Action, Drama, Spenning, Periodedrama
8.5
Serien følger Ragnar Lothbrok, en nysgjerrig og overbevisende mann som er alltid ute etter å bryte gjennom hindringer og oppdage nye steder å erobre. Den unge bonden og familiemannen er dypt frustrert over politikken hans lokale høvdingen Earl Haraldson driver, som fortsetter å sende sine vikinger øst hver sommer.Destinasjonen er de baltiske stater og Russland, hvor befolkningene er fattige på nødvendig materiell. Vikings er en serie som viser Ragnars ambisjoner om å oppdage sivilisasjoner over det store havet i vest så vel som hans uunngåelige konflikter underveis.

The Valhalla Murders

Netflix
Drama
7.1
En islandsk etterforsker samarbeider med en norsk politimann for å komme til bunns i hvem det er som begår en rekke mord.

Blindspot

Allente, HBO Max, Strim, Viaplay
Action, Drama, Krim, Spenning
7.5
En kvinne med hukommelsestap blir funnet naken på Time Square. Kroppen hennes er dekket med intrikate tatoveringer. Funnet blir sett på som et stort og komplekst mysterium, og dette fanger oppmerksomheten til FBI.De undersøker tatoveringen på kroppen hennes nærmere og ser at disse kan tolkes som et kart. Kartet fører dem inn i en større konspirasjon, samtidig som de nærmer seg en avsløring av hennes identitet. Informasjonen de avdekker kan til slutt forandre verden.

The Outsider

HBO Max, Strim
Drama, Krim, Spenning, Thriller
7.8
En trener blir arrestert for drapet på en 11 år gammel gutt. Men etterforskningen leder til jakten på det virkelige monsteret, som frister mennesker til å drepe for han. Jason Bateman og Ben Mendelsohn har hovedrollene i miniserien som er basert på en Stephen King-bok.

Pretty Little Liars: The Perfectionists

HBO Max, Strim
Drama
7.4
Serien er basert på boken The Perfectionists av Sara Shepard og er en spin-off av Pretty Little Liars.Handlingen tar til i Beacon Heights hvor alt tilsynelatende er perfekt. Men stresset for å bli perfekt leder til byens første mord.

The Stranger

Netflix
Drama, Spenning, Thriller
7.4
En fremmed forteller en hemmelighet til en mann som lever det perfekte liv. Det ødelegger alt. Basert på boken ved samme navn av Harlan Coben.

Le Bureau

NRK TV
Spenning, Thriller, Spionthriller
8.7
En fransk etterretningsagent med kodenavn Malotru blir tilbakekalt fra Syria etter seks år. Hjemme starter Guillaume «Malotru» Debailly opplæringen av en ny agent, Marina Loiseau. I mellomtiden mister byrået kontakten med agent Cyclone når han blir arrestert for fyllekjøring i Algerie.

16

NRK TV
Drama
0
Etter at storebror Emrah blir arrestert, står 16 år gamle Ibo igjen alene i verden. Med en familie i ruiner, blir han revet vekk fra alt han kjenner, og kastet inn i et nytt miljø der «bussgjengen» betyr alt, og der det kun er plass til vinnere.

Arrow

Netflix
Action, Drama, Superhelt
7.7
Oliver Queen vender tilbake til hjembyen fem år etter hans antatte død. Han inntar rollen som superhelten Arrow.

The New Pope

HBO Max, Strim
Drama
8.1
Serie fra The Young Pope-skaper Paolo Sorrentino. Miniserien er satt til moderne tid, med John Malkovich i hovedrollen. Jude Law, som hadde hovedrollen i The Young Pope, er også med.

Stumptown

Allente, Disney+, Strim, TV 2 Play
Action, Drama, Krim
7.5
Dex Parios er en sterk, smart og selvsikker militærveteran, med et komplisert kjærlighetsliv, spillegjeld og en bror å ta vare på i Portland. Hun lider av posttraumatisk stresslidelse fra tiden som militær i Afghanistan, der hun jobbet med etterretning frem til hun ble skadd i en eksplosjon.

Anne With An E

Netflix
Drama, Periodedrama
8.7
Anne Shirley (Amybeth McNulty) er en ung foreldreløs jente som ved en feil blir sendt for å leve med to søsken som trodde de ville få fosteransvaret for en gutt. Med en uendelige strøm av fantasi og et sylskarp intellekt forandrer den ungen jenten Anne livet til de rundt henne.

Agents Of S.H.I.E.L.D.

Disney+
Action, Spenning
7.5
Mens superheltene i The Avengers tror at Agent Coulson er død, er sannheten en helt annen. I skyggene leder han en gruppe med hemmelige agenter.

Tell Me A Story

Allente, HBO Max, Paramount+, Strim
Drama, Thriller
7.1
En eventyrserie som tar en mørk vri på klassiske eventyr. Satt til moderne tid i New York vil kjente historier danne grunnlag for en historie om kjærlighet, tap, grådighet, hevn og mord.

Åre Akutten

Allente, Strim, Viaplay
Drama
0
I et relasjonsorientert sykehus- og redningsdrama møter vi virkelighetens helter som må legge personlige følelser til side når de må ut på farefulle redningsoppdrag.

Siren

Allente, Disney+, Strim, TV 2 Play
Drama, Fantasy, Spenning, Thriller
7.0
En mystisk kvinne ankommer en amerikansk kystby. Det viser seg at hun er en havfrue, og ikke nødvendigvis av den vennlige sorten.

Dark

Netflix
Drama, Krim, Spenning, Thriller
8.7
Barn forsvinner på mystisk vis i den tyske byen Winden. Et gammelt mysterium avdekkes sakte men sikkert i søken etter svar på hva som har skjedd.

Project Blue Book

Drama, Krim, Periodedrama
7.7
Dr. J. Allen Hynek er en briliant professor som hyres inn av militæret til å etterforske saker som involverer UFO-mysterier på 50- og 60-tallet.

The Pale Horse

Drama, Krim, Miniserie
6.1
Agatha Christie-boken med samme navn fra 1963 danner grunnlaget for serien, som handler om Mark Easterbrook. Hans navn dukker opp på en liste funnet i skoen til en drept kvinne.

Hawaii Five-0

Allente, Amazon Prime Video, Strim, TV 2 Play, Viaplay
Action, Krim
7.3
Et etterforskningsteam som har frie tøyler, skal tørke ut all kriminalitet som bølger opp på Hawaiis vakre strender.

Flesh and Blood

Drama, Krim, Miniserie
7.0
Et nett av løgner, hemmeligheter, rivalisering og svik leder til mord når tre søsken får sine idylliske tilværelser forstyrret av morens nye kjæreste.

Karppi

Netflix
Drama, Krim, Thriller
7.2
Etterforsker Sofia Karppi bearbeider sorgen etter ektemannens død. Når et lik dukker opp på en byggeplass starter det en kjede av hendelser som kan ødelegge hennes liv.

How To Get Away With Murder

Netflix
Drama, Krim, Spenning
8.1
Kritikerfavoritten Viola Davis spiller her en forsvarsadvokat og professor, som sammen med sine studenter utforsker mystiske drap.

Roadkill

HBO Max, Strim
Drama, Miniserie
6.8
Peter Laurence er en karismatisk og fremtredende politiker som får hele livet satt under lupen av sine politiske fiender. Laurence angrer ingenting i det han balanserer livet sitt mellom suksess og katastrofe.

Bad Banks

HBO Max, Strim
Drama, Spenning, Thriller
8.0
Den talentfulle investoren Jana Liekam befinner seg i midten av en giftig maktkamp basert på utpressing og manipulasjon.

Treadstone

Amazon Prime Video
Action, Drama, Thriller, Spionthriller
7.1
Spin-off av Bourne-filmene. Vi følger en rekke agenter verden over som blir aktivert av organisasjonen Treadstone, som også skapte agenten Jason Bourne.Heroes-skaper Tim Kring står bak serien.

Des

Allente, C More, Strim, TV 2 Play
Drama, Krim, Miniserie
7.8
Krimdrama om avhørene av seriemorderen Dennis "Des" Nilsen etter tilståelsen hans i 1983.

Normal People

HBO Max, Strim
Drama, Romanse
8.5
Connell og Marianne komplisert forhold, vi følger de to gjennom skolegang og starten på karrieren.Serien er basert på Sally Rooneys bok ved samme navn.

The Good Place

Netflix
Komedie
8.2
På grunn av en feil havner selvopptatte Eleanor Shellstrop på Det gode stedet når hun dør. Hun er fast bestemt på å bli værende, og prøver å bli et bedre menneske.

Mrs. America

HBO Max, Strim
Drama, Miniserie, Periodedrama
7.5
Kulturkrig, 70-tallet og kampen for likestilling i USA forandret for alltid samfunnet. Forkjemperne for like rettigheter møter overraskende motstand hos den konservative Phyllis Schlafly.

The Rain

Netflix
Drama, Science Fiction, Spenning, Thriller
6.3
Ti år etter at et brutalt virus har utslettet mesteparten av Skandinavias befolkning legger to unge søsken ut på en søken etter sikkerhet.

Riviera

Allente, C More, Discovery+, Strim, TV 2 Play
Drama, Spenning, Thriller
6.6
En kvinne oppdager at hennes livsstil er betalt med blodpenger, nå blir hun nødt til å beskytte seg selv og sine nærmeste.

Devs

Disney+, HBO Max, Strim
Drama, Miniserie, Science Fiction, Thriller
7.7
Lily Chan oppdager at det kan være en tilknytting mellom hennes arbeidsgiver, som er et teknologiselskap, og drapet på hennes kjæreste.

22. juli

NRK TV
Drama
8.0
Historien om terrorangrepet 22. juli fortelles gjennom de mange som på ulike måter ble berørt i sitt arbeid: Helsearbeidere, politifolk, lærere og journalister som gjennomgikk en nasjonal tragedie.

The Queen’s Gambit

Netflix
Drama, Miniserie, Periodedrama
8.6
Det foreldreløse sjakkgeniet Beth Harmon vokser opp under den kalde krigen, hvor han kjemper en hard kamp for å bli verdens beste sjakkspiller.Serien er basert på boken med samme navn fra 1983, skrevet av Walter Tevis.

ZeroZeroZero

Allente, C More, HBO Max, Strim, TV 2 Play
Drama, Krim
8.2
Vi følger ferden til en kokainforsendelse fra det øyeblikket en mektig italiensk mafiagjeng bestemmer seg for å kjøpe den, gjennom pakkingen i Mexico, skipingen over Atlanterhavet, og til lasten er levert og betalt for.

White House Farm

Disney+, NRK TV
Drama, Krim, Miniserie
7.3
i 1985 ble fem familiemedlemmer myrdet i Essex. Miniserien forteller historien om hva som skjedde den grusomme dagen.

Messiah

Netflix
Drama, Thriller, Spionthriller
7.7
CIA-agenten Eva Geller etterforsker en mann som får stadig flere tilhengere som hevder han kan utføre mirakler. Hun må finne ut om han virkelig har overnaturlige evner eller bare er en eksepsjonelt dyktig svindler.

The Spanish Princess

Allente, C More, HBO Max, NRK TV, Starzplay, Strim, TV 2 Play, Viaplay
Drama, Miniserie, Romanse, Periodedrama
6.7
The Spanish Princess er et drama som, i likhet med søsterseriene The White Queen og The White Princess, skildrer makt, politikk, kjærlighet og svik fra historiske kvinners perspektiv.

Filthy Rich

Allente, Disney+, Strim, TV 2 Play
Drama
5.9
Når patriarken og pastoren i en rik sørstatsfamilie dør blir enken (spilt av Kim Cattrall) sittende med en skandale å håndtere, samt et nytt uønsket familiemedlem.

Stjernestøv

NRK TV
Barn, Eventyr
5.6
Vi møter Jo som flytter til et nytt sted etter at foreldrene skiller seg. Far til Jo, Steinar, er astronom, og sammen ser de to ofte på stjernehimmelen.

The Sister

Allente, Strim, TV 2 Play
Drama, Krim
5.7
Nathan har en grusom hemmelighet som han i lang tid håpet ville forbli gravlagt og som han har jobbet hardt med å gjøre opp for. Et tiår senere lever han i et forpliktet liv som ektemann blir han satt ut når Bob, en kjenning fra fortiden, dukker opp med sjokkerende nyheter.Neil Cross, skaperen av Luther, står bak serien.

Etterforskningen

Allente, Strim, Viaplay
Drama, Krim, Miniserie
7.9
Jens Møller leder avdelingen ansvarlig for å etterforske en av moderne tids største skandinaviske drapssaker. For hva skjedde da journalisten Kim Wall ble drept?

Ray Donovan

Allente, Amazon Prime Video, Paramount+, Strim, Viaplay
Drama
8.3
Fikseren Ray Donovan får nye utfordringer når faren slipper ut av fengsel. Mannen som er en mester i å løse andres problemer har ikke samme hell og dyktighet når det gjelder egen familie.

Lovecraft Country

HBO Max, Strim
Drama, Skrekk, Spenning
7.1
Atticus Black blir med sin venn Letita og onkelen George på en biltur for å finne sin savnede far i 1950-tallets USA.

Vikingane

Netflix, NRK TV
Komedie
7.8
Stjernespekket humorserie fra NRK. Vikingane er en humoristisk dramaserie satt i vikingtiden. Året er 790 og vi følger beboerne i landsbyen Norheim, hvor den største krigeren Arvid er på vei hjem fra tokt.

High Fidelity

Disney+
Drama, Komedie, Romanse
7.6
Serien er basert på Nick Hornby-boken ved samme navn.I serieutgaven endres det til å gi en kvinnes perspektiv. Zoe Kravitz har hovdrollen. Hun inntar rollen som den ultimate musikkfan i en serie som utforsker musikk, romanse og samvittighetsnag.

Penny Dreadfull: City of Angels

Allente, HBO Max, Paramount+, Strim
Drama, Fantasy, Thriller
6.0
Penny Dreadful: City of Angels er oppfølgerserien til Penny Dreadful. Serien er satt til 1930-tallets Los Angeles.

Strike Back

HBO Max, Strim
Action
8.2
Actionserie om spesialsoldater som løser tilsynelatende umulige oppdrag. Her er det fartsfylt action, spiondrama og tidvis det rene vanvidd av noen scener.

The English Game

Netflix
Drama, Miniserie, Periodedrama
7.6
Downton Abbey-skaper Julian Fellowes' nye serie er et peridodedrama om kampen mellom aristokrater og arbeiderklassen, både på og utenfor banen.

Altered Carbon

Netflix
Action, Drama, Krim, Science Fiction, Spenning, Thriller
8.1
Altered Carbon finner sted i fremtiden, hvor det menneskelige sinn kan digitaliseres. Å dø er nå ikke mer enn en ubeleilighet, da sinnet er lagret på en "hjernebark", som enkelt kan plasseres i en ny kropp, kalt "sleeves".Serien følger Envoy-soldaten Takeshi Kovacs (Joel Kinnaman, The Killing), som gjenopplives flere århundre etter sin død, for å etterforske et mordforsøk på Laurens Bancrof (James Purefoy, Hap and Leonard), verdens rikeste mann. Etterhvert som etterforskningen utvikler seg, blir det klart for Kovacs at hans fortid ikke er så glemt som han først antok.

Ambassadøren

Allente, Strim, Viaplay
Komedie
7.6
Serien handler om livet i en tilsynelatende ærverdig norsk ambassade i Mexico, der hverdagen byr på alt fra diplomatisk kaos til norske turister i nød.Serien spilles inn i tre ulike utgaver. En norsk, en dansk og en svensk.

The Nest

Allente, C More, Strim, TV 2 Play
Drama, Spenning, Thriller
7.2
Det fremgangsrike paret Dan og Emily bor i Glasgow og har alt de drømmer om, bortsett fra et eget barn. En mulig løsning åpenbarer seg når de møter 18-årige Kaya, som tilbyr seg å bli surrogatmor i bytte mot et bedre liv. Men hvem er hun egentlig, og kan de stole på henne?

3%

Netflix
Action, Drama, Science Fiction, Thriller
7.5
3% er satt til en framtid hvor folk får en sjanse til å gå til den andre siden av verden, en «bedre side» av en verden delt mellom fremskritt og ødeleggelse. Bare 3% av kandidatene lykkes med å bli valgt til den «bedre siden».

Unorthodox

Netflix
Drama, Spenning, Thriller
8.0
Serien er basert på bestselgerboken Unorthodox av Deborah Feldman. En kvinne avviser sin radikaliserte oppvekst og setter ut på spennende eventyr og et nytt liv i Berlin. Ferden leder også til avdekking av mørke familiehemmeligheter.

Star Wars: The Clone Wars

Disney+
Action, Animasjon, Familie, Science Fiction
8.4
Animasjonsserien satt til perioden mellom Star Wars episode II og episode III. Serien ble opprinnelig avsluttet i 2014, men Disney kunngjorde i 2018 at en syvende og siste sesong vil komme på strømmetjenesten Disney+.

The Pier

HBO Max, Strim
Drama, Krim, Thriller
7.3
Arkitekten Alexandre opplever sitt livs verste mareritt da hun bes om å komme for å identifisere liket til sin mann Oscar. Har han begått selvmord, eller ligger noe annet bak?

13 Reasons Why

Netflix
Drama
8.0
Clay (Dylan Minnette, Awake) må gjennom en emosjonell natt når han får en skoeske fylt med kassetter fra Hannah (Katherine Langford), jenta han var forelsket i, etter at hun tar selvmord. På kassettene har Hannah gitt instrukser. De 12 kassettene skal fordeles mellom 12 andre studenter, hvor hun forklarer hvordan de spilte en rolle i hennes selvmord.

The Good Lord Bird

HBO Max, Strim
Drama, Miniserie
7.1
En miniserie basert på boken ved samme navn, om John Brown og hans forsøk på å igangsette et slaveopprør.

Kidding

HBO Max, Strim
Drama, Komedie
7.9
Jeff, kjent som Mr. Pickles, er et ikon på barne-TV. Han utstråler godhet og visdom for det amerikanske publikum. Når hans liv begynner å implodere oppdager Jeff at livet ikke er et eventyr. Han er en snill mann i en slem verden, resultatet blir både hysterisk morsomt og hjerteskjærende.

Cryptid

Allente, Strim, Viaplay
Skrekk, Spenning, Thriller
5.5
Legenden vil ha det til at ondskap lurer under innsjøen ved den lille byen Mörkstad i form av en skapning som lever på unge menneskers angst.

It’s Okay to Not Be Okay

Netflix
Drama, Komedie, Romanse
8.6
En asosial barnebokforfatter legger ut på en usedvanlig emosjonell reise sammen med en oppofrende helsearbeider i psykiatrien.

L.A.’s Finest

Allente, Netflix, Strim, Viaplay
Action, Drama, Krim, Spenning
5.6
Jessica Alba og Gabrielle Union har hovedrollene i denne spin-off serien til Bad Boys-filmene.

The Magicians

Amazon Prime Video
Drama, Fantasy
7.6
Fantasyserie basert på Lev Grossmans bestselgende bokserie. Serien følger Quentin Coldwater, en intelligent mann i tjueårene som i hemmelighet er besatt av en fantasyserie han leste som barn, om det magiske landet Fillory.

The Plot Against America

HBO Max, Strim
Drama, Periodedrama
7.3
Seriens handling er satt til en alternativ virkelighet hvor Franklin D. Roosevelt ble bekjempet av Charles Lindbergh i presidentvalget i 1940.

Quiz

Allente, Strim, TV 2 Play
Drama, Miniserie
7.4
Virkelighetsbasert miniserie om Charles Ingram, kjent for å ha jukset seg gjennom den britiske utgaven av "Vil du bli millionær?". Etter seieren i 2001 fatter produksjonen mistanke, og det viser seg at Ingram har hatt medhjelpere blant publikum.

Operation Buffalo

NRK TV
Drama, Komedie, Periodedrama
6.3
Britene prøvesprenger i den australske ørkenen på 1950-tallet. Svik, kjærlighet og paranoia er en del av hverdagen til de involverte.

I Know This Much is True

HBO Max, Strim
Drama, Miniserie
8.2
Derek Cianfrance står for regi av miniserien basert på 1998-boken ved samme navn. Mark Ruffalo spiller hovedrollene som identiske tvillinger.

Moonbase 8

Allente, HBO Max, Paramount+, Strim
Komedie
5.6
En gjeng med astronauter ved NASAa Moon Base Simulator forsøker å gjøre det som skal til for å kunne reise til verdensrommet.

You Me Her

Netflix
Komedie, Romanse
7.0
Kanskje den første serien som tar for seg polyamori, som er en samlivsform hvor tre mennesker inngår et kjærlighetsforhold.Komedien forteller historien om hvordan en eskortepike ender opp i livet til et ektepar. Resultatet er en uortodoks romanse. Serien har Greg Poehler, Rachel Blanchard, Priscilla Faia og Melnie Papalia i hovedrollene.

Spinning Out

Netflix
Drama
7.7
Kat Baker er en talentfull kunstløper som er nær ved å gi seg etter et stygt fall. Hun velger en ny retning sammen med en talentfull "bad-boy" partner som risikerer å avsløre en av hennes hemmeligheter som kan rasere livet hennes.

Chilling Adventures of Sabrina

Netflix
Drama, Fantasy, Skrekk, Spenning
7.8
Tenåringsheksen Sabrina må balansere livet som halvt heks og halvt dødelig - samtidig som hun kjemper mot onde krefter som truer henne, familien og andre mennesker.

The Ranch

Netflix
Komedie
7.6
Etter at Two And A Half Men tok slutt sikret Netflix seg stjernen Ashton Kutcher til komiserien om en hjemvendt fotballhelt.

Van Helsing

Netflix
Action, Drama, Fantasy, Skrekk, Spenning
6.2
Vanessa Helsing, en fjern slektning av den berømte vampyrjegeren Abraham Van Helsing, gjenoppstår fra de døde bare for å oppdage at vampyrer har tatt over verden. Hun er menneskehetens siste håp til å ta tilbake det som er tapt.

Cursed

Netflix
Action, Drama, Fantasy, Eventyr
5.9
En ny vri på legenden om kong Arthur, basert på en kommende bok. Hovedpersonen er tenåringen Nimue, som er knyttet til en tragisk skjebne. For det er hun som blir Lady of the Lake. Hun møter på den unge Arthur, som er på et et eventyr for å levere et eldgammelt sverd til trollmannen Merlin.

Run

HBO Max, Strim
Komedie, Spenning, Thriller
6.4
Ruby lever et ordinært liv når hun en dag blir utfordret til å oppfylle en pakt fra ungdomstiden, hvor hun loves ekte kjærlighet ved å dra på en reise med sin første kjærlighet. Domhnall Gleeson og Merrit Wever har hovedrollene.

Kongen av Gulset

NRK TV
Drama
7.5
Hvordan er det å vokse opp som muslim i en norsk drabantby? Komiker Jonis Josef tar oss tilbake til hans egen ungdomstid i 2005, da han var 13 år og startet på Gulset ungdomsskole.

The Order

Netflix
Spenning, Thriller
7.0
Studenten Jack morton blir med i et hemmelig samfunn omgitt av magi og overnaturlige farer. Det sender han inn i en mørk underverden der varulver kjemper mot de som mestrer svart magi.

Hoops

Netflix
Animasjon, Komedie
6.0
En hissig og vulgær basketballtrener tror at hans forferdelige lag er nøkkelen til å nå den store ligaen.

Man With A Plan

Komedie
6.8
Når konen begynner i jobb må husets far (spilt av Matt LeBlanc) trå til og bruke mer tid på ungene. Det blir litt av en boblesprekker.

Emergence

Allente, Strim, Viaplay
Drama, Science Fiction
7.2
En ung jente finnes ved et flyvrak. Men noe er ikke som det skal og uforklarlige ting skjer.

Trackers

HBO Max, Strim
Action, Drama, Krim, Spenning, Thriller
7.4
I Cape Town samles alle trådene i en konspirasjon som involverer organisert kriminalitet, smuglede diamanter, statssikkerhet, sorte neshorn, CIA, og internasjonal terrorisme.

Penance

Allente, C More, Strim, TV 2 Play
Drama, Spenning, Thriller
5.6
Rosalies ekteskap raser sammen når sønnen hennes plutselig går bort, samtidig som tenåringsdatteren Maddie blir stadig mer utagerende. Tilværelsen forandres når de møter unge Jed som raskt flytter inn. En gnist av håp tennes når Jed tar rollen som Maddies elsker og Rosalies surrogatsønn, men under overflaten bobler et dødelig trekantdrama.

The Luminaries

HBO Max, Strim
Drama, Eventyr
6.2
Gullrushet i New Zealand på 1860-tallet utløste begjær, grådighet og kriminalitet. Miniserien er basert på boken ved samme navn av Eleanor Catton.

Empire

Disney+
Drama
7.4
Når artisten og selskapssjefen Lucious Lyon får dårlige nyheter hos legen må han finne familieselskapets arvtager. Det er ikke en harmløs prosess når kampen om musikk-tronen starter.Terrence Howard er seriens store stjerne, men det mangler ikke på kjente ansikter i ulike gjesteroller. Snoop Dogg, Cuba Gooding Jr., Gladys Knight og Mary J. Blige stikker alle innom.

Bojack Horseman

Netflix
Animasjon, Komedie
8.7
Hesten BoJack Horseman er fortapt i et hav av selvstendighet og sprit. Den en gang så kjente skuespilleren bestemmer seg for å gjøre comeback.

Single Parents

Komedie
6.9
En gruppe enslige foreldre støtter hverandre i jobben med å oppdra sine 7 år gamle barn samtidig som de holder fast ved et privatliv ved siden av foreldrerollen.

El sabor de las margaritas

Netflix
Drama, Thriller
7.1
En fullmektig i sivilgarden etterforsker forsvinningen av en tenåringsjente i en sammensveiset galisisk by og avdekker hemmeligheter tilknyttet et personlig tap.

Defending Jacob

Apple TV+
Drama, Krim, Spenning, Thriller
8.0
Miniserien handler om to foreldre som opplever at sønnen blir arrestert og siktet for mord. Det er starten på en intens kamp for å renvaske sønnen sin, som driver foreldrene til kanten av stupet.

Vida

Allente, Starzplay, Strim, Viaplay
Drama
6.9
Vida er en dramaserie om to vidt forskjellige meksikansk-amerikanske søstre som har glidd fra hverandre etter oppveksten øst i Los Angeles. Et oppgjør med fortiden og en sjokkerende sannhet om morens identitet venter når de gjenforenes i sitt gamle nabolag.

Room 104

HBO Max, Strim
Drama, Spenning
6.1
Antalogiserie fra Duplass-brødrene. Historien tar utganspunkt i besøkende på et rom på et amerikansk hotel.

Interrogation

Allente, Paramount+, Strim, TV 2 Play
Krim, Thriller
7.4
Serien sikter på å gjøre seerne til etterforskere ved å bygge hver episode på avhør fra reelle saksfiler. Episodene kan sees i vilkårlig rekkefølge før siste avslørende episode avslører mysteriet.

GLOW

Netflix
Komedie
8.1
Komiserien GLOW er inspirert av den ekte historien om den kvinnelige wrestlingligaen på 80-tallet. Satt i Los Angeles viser serien de store frisyrene og de store slagene.Serien forteller en fiksjonell historie om skuespilleren Ruth (Allison Brie, Community), som uten arbeid finner et siste forsøk på å leve hennes drøm i form av en ukentlig tv-serie om kvinnelige wrestlere.

The Fugitive

Action, Drama, Krim, Spenning, Thriller
5.4
Etter at en bombe går av i Los Angeles blir Mike Ferro jaktet på som antatt skyldig. Det er et problem: Han er uskyldig.Serien er basert på den prisvinnende 1963-serien ved samme navn, som også ble filmatisert i 1963.

68 Whiskey

Allente, Strim, Viaplay
Drama, Komedie
5.4
Serien er en adapsjon av israelske Charlie Golf One. Den er i samme gate som klassikeren M*A*S*H, her følger vi medisinsk personale som er stasjonert i Afghanistan.

We Are Who We Are

HBO Max, Strim
Drama, Miniserie
6.7
To amerikanske tenåringer bor sammen med familien på en militærleir i Italia.

Manngarden

Netflix
Drama, Krim, Miniserie
5.4
Et barn forsvinner fra et finere strøk i Mexico by, og letingen hindres av de personlige ambisjonene til noen av de involverte i saken. Basert på en sann historie

Hollywood

Netflix
Drama, Miniserie, Periodedrama
7.7
En serie som beskrives som et kjærlighetsbrev til Hollywood. Handler om "alt som har endret seg, men likevel ikke endret seg" i filmbyen Hollywood. Glee-skaper Ryan Murphy står bak serien.

The Right Stuff

Disney+
Drama, Periodedrama
6.5
NASAs romfartsprogram sparkes igang for å vinne kampen om verdensrommet under den kalde krigen.

Pandora

Allente, Strim, Viaplay
Drama, Science Fiction
3.9
I år 2199 finner en ung kvinne som har mistet alt en ny mening med livet: Å forsvare verden mot ytre fiender.

Star Wars Resistance

Disney+
Action, Animasjon, Eventyr, Science Fiction
4.9
Kazudo Xiono er en pilot som rekrutteres inn i motstandsbevegelsen for å spionere på den økende trusselen mot First Order. Seriens handling tar til seks måneder før hendelsene i Star Wars: The Force Awakens.

Trinkets

Netflix
Drama
7.2
Et uvanlig vennskap oppstår mellom tre tenåringer som blir kjent da de møter på anonyme butikktyver.

AJ and the Queen

Netflix
Drama, Komedie
7.6
Ruby Red er en drag queen som bare opplever ulykke på sine reiser i USA. Hun får en usannsynlig side-kick som heter AJ.

Find Me in Paris

C More, Disney+, HBO Max, Strim, TV 2 Play
Drama, Eventyr, Romanse, Science Fiction
7.2
Lena Grisky er en russisk prinsesse som går på ballettskole i Paris når hun plutselig foretar en tidsreise fra 1905 til i dag. Hvis hun skal klare å holde på hemmeligheten og unnslippe de farlige tidssamlerne, må Lena tilpasse seg til et helt nytt liv med avansert teknologi tenåringsslang og moderne klær. "Finn meg i Paris" er en fransk familieserie full av dans og magi.

Fixi i Playland

Allente, Strim, Viaplay
Animasjon, Barn
6.7
Fixi er et supergeni når det kommer til teknologi, og bor i Playland – landet bak Viaplay-skjermen. Med hjelp av sin avanserte robotarm og den elektriske håndmikseren Elis som medhjelper, sørger hun for at alle filmer og serier spilles som de skal.

Penny on M.A.R.S

Disney+
Drama
7.2
Penny har et stort talent som også er hennes store lidenskap: Sang. Hun søker seg inn på den berømte skolen M.A.R.S. for å følge sin drøm.

The Duchess

Netflix
Komedie
6.7
Serie inspirert av livet til komiker Katherine Ryan, som vokser opp som enslig mor i London.

Trigonometry

HBO Max, Strim
Drama, Komedie, Romanse
6.7
Et britisk par som sliter med å betale husleien går med på å ta inn nok en leietaker.

Almost Family

Drama
6.3
Julia Bechley (Brittany Snow) vokste opp i den tro at hun var enebarn, men så avsløres det at faren var spermdonor til en rekke andre.

Brave New World

HBO Max, Strim
Drama, Science Fiction
6.7
En utopisk fremtid er blitt til ved å forby monogami, privatisering, penger, familie og historie. Serien er basert på boken ved samme navn fra 1932.

NOS4A2

Amazon Prime Video
Drama, Fantasy, Skrekk
6.7
NOS4A2 følger Victoria McQueen, en ung arbeiderklasse-artist som oppdager at hun har overmenneskelige krefter som gjør henne i stand til å finne den tilsynelatende udødelige Charlie Manx.

Helstrom

Disney+
Action, Drama, Superhelt
6.9
Daimon og Ana Helstrom er sønn og datter av en mystisk og mektig seriemorder. Søsknene har en komplisert dynamikk idet de jakter på det verste av menneskeheten.

Fresh Off the Boat

Komedie
7.9
En komiserie om Eddie, en tolv år gammel hiphop-fantast som flytter til USA på 90-tallet. Det blir en kulturkræsj for den taiwanske familien i deres jakt etter den amerikanske drømmen.

The Deceived

Allente, C More, Strim, TV 2 Play
Drama, Spenning, Thriller
5.8
Ophelia faller for en gift mann. Når han forsvinner på mystisk vis sporer hun ham opp og oppdager at hans kone har dødd i en brann.

Cold Feet

Disney+
Drama, Komedie
8.2
Vi følger livene til vennepar i 30-årene i Manchester.

Tommy

Drama
5.7
Abigail "Tommy" Thomas (Edie Falco) er den første politisjefen for Los Angeles politidistrikt.

Truth Seekers

Amazon Prime Video
Komedie, Skrekk
7.1
Vår verden er fylt med magi og vårt univers er ikke det eneste. I Truth Seekers leter Gus, Dave og Elton etter bevis på det overnaturlige. Det de finner er en skremmende konspirasjon.

We Got This

Allente, Strim, Viaplay
Komedie, Krim
7.1
En sliten og avdanket britisk etterforsker forsøker å oppklare mordet på Olof Palme.

Outmatched

Komedie
5.0
Et hardtarbeidende foreldrepar streber med å oppdra sine genierklærte barn.

Bless This Mess

Disney+
Komedie
6.7
Kjæresteparet Mike og Rio forlater sitt New York-hjem og flytter inn på en falleferdig gård i Nebraska. Der finner de en senil gammel mann. Sammen forsøker de å bringe gården tilbake til live.

Ambassadøren

Allente, Strim, Viaplay
Komedie
7.2
Serien handler om livet ved den danske ambassaden i Mexico, der hverdagen byr på alt fra diplomatisk kaos til norske turister i nød.

The Eddy

Netflix
Drama
7.2
En jazzklubb i hjertet av det flerkulturelle Paris står i fare i denne musikalske dramaserien fra Damien Chazelle, som også regisserte La La Land.

Council of Dads

Drama
6.7
Når Scott Perry oppdager at han har kreft frykter han at døtrene vil vokse opp uten hjelp og råd. Han og konen Robin rekrutterer seks venner som skal utgjøre "fedre-rådet".

Coastal Elites

HBO Max, Strim
Komedie
6.2
Et satirisk blikk på livet under koronapandemien, hvor fem ulike rollefigurer letter på sløret om sine liv under krisen.

Carol’s Second Act

Komedie
5.4
Etter å ha oppdratt sine to barn og sett ekteskapet sitt gå i stykker bestemmer Carol Kenney seg for å slutte som lærer for å ta fatt på sin mangeårige drøm om å bli lege.

A Suitable Boy

Netflix
Drama, Miniserie, Romanse, Periodedrama
6.2
I det nylige avhengige India i 1951 nekter den lidenskapelige studenten Lata Mehra å la moren velge ut en mann til henne.

Strange Angel

Allente, Paramount+
Drama, Eventyr, Spenning, Periodedrama
6.9
Dramaserie satt til 40-tallet om den "mystiske og brilliante" Jack parson.Mens han på dagtid lever et normalt liv deltar han i det okkulte på nattestid og utøver "sex-magi ritualer".Serien er basert på George Pendle-boken ved samme navn fra 2005.

Black Narcissus

Disney+
Drama, Miniserie
5.8
En gruppe nonner møter utfordringer i et fiendtlig og avsidesliggende palass i Himalaya.Basert på boken med samme navn fra 1939, skrevet av Rumer Godden.

Tangled: The Series

Disney+
Action, Animasjon, Barn, Familie, Eventyr
7.6
Historien finner sted i tidsrommet mellom filmen Tangled og Tangled Ever After. Rapunsel bruker tiden på å bli kjent med foreldrene, hennes kongerrike og folket i Corona.

Broke

Komedie
3.9
Reseda (Pauley Perette) får hverdagen snudd på hodet når søsteren (Jaime Camil) og hennes ektemann, som har gått fra rikdom til fattigdom, flytter inn.

Party of Five

Drama
5.2
Når foreldrene deporteres må en søskenflokk på fem klare seg selv. Serien er nyversjon av klassikeren fra 90-tallet.

Liar

HBO Max, Strim
Drama
7.1
Laura er en dyktig og engasjert lærer som nylig har blitt singel, og som er usikker på om hun skal begynne å date igjen. Andrew er en kjent kirurg og faren til en av Lauras elever. En gryende tiltrekning fører til en date, men ingen av dem forstår fullt ut konsekvensene det skal få for dem selv og familiene deres at de møttes.

United We Fall

Komedie
5.9
Jo (Christina Vidal) og Bill (Will Sasso) er to latinamerikanske foreldre som har nok av prøvelser og utfordringer. Spesielt Bills mor er av det dømmende slag. De to må stå sammen mot andre foreldre, lærerer, spesialister, trenere, kolleger og først og fremst deres barn.

Florida Girls

Komedie
6.3
Når venninnen deres flytter bestemmer de fire venninnene å utforske sine egne liv.

Überweihnachten

Netflix
Drama
6.7
Taperen Bastian reiser hjem til jul og oppdager at broren dater eksen hans. Brødrene krangler inntil de oppdager nok en hemmelighet.

Klem

Allente, Strim, TV 2 Play
Drama, Krim
7.8
Marius har nettopp sonet ferdig en fengselsstraff. Hugo er en ambisiøs leder i skatteetaten. De to mennene blir innblandet i hverandres liv når døtrene deres blir venninner.

Corporate

Allente, Paramount+
Komedie
7.7
Bedriften Hampton DeVille har en god del nedslåtte ansatte på bunnivå, som er ganske klare til å kaste inn håndkleet om ikke ting endrer seg snart.

Boomerang

Allente, Paramount+
5.4
Oppfølgerserie til filmen med samme navn fra 1992. Vi følger en vellykket mellomleder som finner ut at hans livsstil har slått tilbake på han når hans nye sjef viser seg å være enda verre enn han.

Cold Courage

Allente, Strim, Viaplay
Drama, Krim, Thriller
7.3
To vidt forskjellige kvinner og et team av spesialister, risikerer alt for å stoppe de som tror at de er hevet over loven

Hapless

Allente, Strim, Viaplay
Komedie
7.3
Paul Green jobber som journalist ved Storbritannias fjerde mest suksessrike jødiske avis, hvor han prøver å få tak i sladderhistorier for å tilfredsstille sin trangsynte redaktør.

The Astronauts

Paramount+, Strim
Barn, Eventyr
6.9
Fem barn blir ved et uhell sendt ut i verdensrommet. Nå må de finne veien tilbake.
Annonse

Relevante nyheter

Anbefalte krimserier

Hva er de beste krimseriene? Serienytt-oversikten viser anbefalte krimserier som er tilgjengelig på strømmetjenester som Netflix, C More, HBO Nordic, Viaplay, Amazon, TV2 Sumo og Dplay.

Seriekalenderen 2021: NRK TV

Seriekalenderen 2021 gir deg en enkel og utfyllende oversikt...

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her

SERIEÅRET 2020

Andres topplister

Annonse

Populært i 2020Seriene som definerte året
Fra seriedatabasen

Allente, Strim, TV 2 Play, Viaplay
7.6
Fornyet

SEAL Team

Allente, C More, Strim, TV 2 Play
6.4