Agents Of S.H.I.E.L.D. avsluttes i 2020

Agents of SHIELD sesong 5. Foto: ABC
Annonse

I 2020 avsluttes den syv år gamle ferden til Agents of S.H.I.E.L.D., for ABC har bestemt seg for at den kommende syvende sesongen blir seriens siste.

Startet en ny Marvel-epoke

AOS (Agents of S.H.I.E.L.D.) skapte historie ved å være den første serien satt til det samme populære Marvel-universet som filmene da serien hadde premiere i 2013. Serien fortsatte historien til agent Coulson, som ble bragt tilbake til live igjen etter at Loke drepte han i 2012-filmen The Avengers.

Agent Coulson i Agents of SHIELD. Foto: ABC

Siden den gang har koblingen opp mot filmene vært mer sporadisk, mye grunnet en konflikt på ledelsesnivå mellom sjefen for Marvel-selskapets filmavdeling og TV-avdeling. Samarbeidet mellom to avdelinger led kraftig og resultatet var at mens filmene gjerne ble referert til i seriene, var det samme aldri tilfellet for filmene før et lite glimt av en rollefigur fra serien Agent Carter i årets Avengers-film.

AoS-seriens handling ble eksempelvis påvirket (og bidro til å kraftig forbedre serien) av hendelsene i blant annet Captain America: The Winter Soldier og har hatt Jaimie Alexander i rollen som Sif, kjent fra Thor-filmene, i en gjesterolle.

Ingen stor suksess på seriefronten for Marvel

En rekke TV-serier satt til Marvel-universet fulgte i kjølevannet av AoS og blitt vist på blant annet ABC, Netflx og Hulu. Det har ikke vært en enkel ferd, med kansellerte serier som Agent Carter og Inhumans – mens det store Marvel-prosjektet på Netflix strandet brått i 2018. Gjennom det hele har AoS overlevd og gitt nye sesonger, ofte ganske overraskende da seertallene aldri har vært blant de mest imponerende på ABC.

Annonse

Etter at Disney bestemte seg for å satse på strømmetjenesten Disney+ har flere serier med en mer direkte tilknytting til filmene blitt kunngjort, blant annet en serie om Loke.

ABC-seriene Modern Family og How to Get Away With Murder avsluttes også neste år, som betyr at kanalen går gjennom et lite «generasjonsskifte».

I Norge er det Viaplay som viser Agents of S.H.I.E.L.D. gjennom avtalen med ABC Studios og den er også tilgjengelig via T-We.

Annonse