Agents Of S.H.I.E.L.D. avsluttes i 2020

Agents of SHIELD sesong 5. Foto: ABC

I 2020 avsluttes den syv år gamle ferden til Agents of S.H.I.E.L.D., for ABC har bestemt seg for at den kommende syvende sesongen blir seriens siste.

Startet en ny Marvel-epoke

AOS (Agents of S.H.I.E.L.D.) skapte historie ved å være den første serien satt til det samme populære Marvel-universet som filmene da serien hadde premiere i 2013. Serien fortsatte historien til agent Coulson, som ble bragt tilbake til live igjen etter at Loke drepte han i 2012-filmen The Avengers.

Agent Coulson i Agents of SHIELD. Foto: ABC

Siden den gang har koblingen opp mot filmene vært mer sporadisk, mye grunnet en konflikt på ledelsesnivå mellom sjefen for Marvel-selskapets filmavdeling og TV-avdeling. Samarbeidet mellom to avdelinger led kraftig og resultatet var at mens filmene gjerne ble referert til i seriene, var det samme aldri tilfellet for filmene før et lite glimt av en rollefigur fra serien Agent Carter i årets Avengers-film.

AoS-seriens handling ble eksempelvis påvirket (og bidro til å kraftig forbedre serien) av hendelsene i blant annet Captain America: The Winter Soldier og har hatt Jaimie Alexander i rollen som Sif, kjent fra Thor-filmene, i en gjesterolle.

Ingen stor suksess på seriefronten for Marvel

En rekke TV-serier satt til Marvel-universet fulgte i kjølevannet av AoS og blitt vist på blant annet ABC, Netflx og Hulu. Det har ikke vært en enkel ferd, med kansellerte serier som Agent Carter og Inhumans – mens det store Marvel-prosjektet på Netflix strandet brått i 2018. Gjennom det hele har AoS overlevd og gitt nye sesonger, ofte ganske overraskende da seertallene aldri har vært blant de mest imponerende på ABC.

Etter at Disney bestemte seg for å satse på strømmetjenesten Disney+ har flere serier med en mer direkte tilknytting til filmene blitt kunngjort, blant annet en serie om Loke.

ABC-seriene Modern Family og How to Get Away With Murder avsluttes også neste år, som betyr at kanalen går gjennom et lite «generasjonsskifte».

I Norge er det Viaplay som viser Agents of S.H.I.E.L.D. gjennom avtalen med ABC Studios og den er også tilgjengelig via T-We.

Annonse

AnnonseSe Outlander og The Blacklist først på Viaplay.
Klikk her for å se!