TV-kanal redder Netflix-serie

Annonse

One Day at a Time reddes fra kansellering av TV-kanalen Pop. Dette skal være første gang en serie skapt for en strømmetjeneste reddes av en tradisjonell TV-kanal.

Uvanlig redningsaksjon

De siste årene har det ikke vært rent få tilfeller av at Netflix og andre strømmetjenester har reddet serier som ikke lenger fikk fornyet tillit på TV-kanalene. Netflix har blant annet gitt nytt liv til serier som Lucifer og Designated Survivor. At TV-kanalen Pop derimot har reddet en serie Netflix ikke lenger ønsket å satse på er en ny og litt uventet vending.

Kanaler og strømmetjenester sikrer seg normalt serier ved å inngå avtale med produksjonsselskap. Når slike avtaler sies opp er det tilfeller hvor produksjonsselskapet kan henvende seg til andre kanaler og strømmetjenester i håp om å finne et nytt hjem til serien. Normalt er sjansene her små, men for serier på TV-kanaler har det tidvis vært muligheter fordi strømmetjenester ikke har samme begrensning og press på seg som kanaler.

For mens kanaler har begrenset plass (sendetid) og gjerne maksimerer inntektene ut fra å ha riktig målgruppe i forhold til annonsører, er det viktigste for strømmetjenestene at en serie er ettertraktet blant betalende kunder. Det er en stor risiko for en kanal å sette av tid i sendeskjemaet til en serie som ikke har oppnådd suksess hos en strømmetjeneste.

13 nye episoder sendes ukentlig

Det er likevel det som er tilfellet for One Day at a Time, en serie som i er basert på en 70-talls serie ved samme navn. Den nye sesongen vil bli sendt ukentlig på Pop, i motsetning til på Netflix hvor hele sesongen ble sluppet på en gang.

At serien nå sendes på tradisjonelt vis har også falt i god gjort hos sjefprodusent Gloria Calderon, som i en uttalelse til amerikansk presse ikke legger skjul på at serien nå vil komme tettere på dagsaktuell tematikk som er høyst relevant for latinamerikanere, som hun mener blir fremstilt som «skurker» av President Donald Trumps administrasjon.

. – Å være i stand til å fremheve noe positivt og håpefullt om en immigrant-familie som gjør noe riktig i Amerika er viktig, sier hun.

Sesongen, som er seriens fjerde, vil ha totalt 13 episoder. Pop er en kanal eid av CBS, som ifølge kilder var interessert i å ha serien på sin strømmetjeneste CBS All Access. En påstått klausul i Netflix-avtalen om at serien ikke kan gjøres tilgjengelig på andre strømmetjenester kan ha forhindret en slik avtale, dermed ble Pop et mer naturlig valg.

Hvorvidt vi da kan vente oss at fjerde sesong blir tilgjengelig her i Norge er høyst usikkert.

LES OGSÅ

Marvel's Daredevil sesong 3. Foto: Netflix

Oversikt: Alle seriene som Netflix har kansellert eller avsluttet

Rekken av avsluttede Netflix-originaler er lang. Serienytt gir deg oversikten.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her

Annonse
X
X
X