Ble du bergtatt av den mektige prestasjonen til Jared Harris i Chernobyl? Da er du langt fra alene. Her er oversikten over andre serier den britiske favoritten medvirket i.

En dreven gjesteskuespiller

Chernobyl ble for alvor et gjennombrudd for 57 år gamle Jared Harris. Men for seriefrelste er han nok et velkjent innslag, for han har det med å dukke opp i kvalitetsserier. Han har også hatt gjesteroller i en rekke filmer, som Lincoln og The Man From U.N.C.L.E..

At han ikke er blitt en større stjerne i sine tidligere år kan være fordi han primært er en som har bekledd gjesteroller. Det var først i 2018 miniserien The Terror han hadde en mer fremtredende rolle.

Før det ble han kjent for mange i en av de mer gripende og tankevekkende rollene fra Mad Men. Han var også drivende god som skurk i kult-klassikeren Fringe, hvor han dukket opp i ny og ne, og han fuktet nok av øyne gjennom sin portrettering av konge i The Crown.

Men det er nok i Chernobyl, en serie som er sett av flere millioner, han endelig ble ansett som en som kan bære en serie – selv om han nok vil fortsette å satse på miniserier og gjesteroller for å enklere ta roller i filmer.

Annonse

Serier med Jared Harris

Oversikten vår oppdateres automatisk, vi begrenser den til serier hvor han har medvirket i flere episoder. Dukker seriene opp i en strømmetjeneste vil serien bli merket av i oversikten, og nye serier på vei vil også finne veien hit. Du finner trailer og øvrig informasjon inne på seriesiden.

Drama, Periodedrama
8.6

Mad Men

Amazon Prime Video
Prisvinnende amerikansk dramaserie om reklamebransjen på 60-tallet. Don Draper (Jon Hamm) er en gudbenådet markedsfører med en dyster hemmelighet. Han briljerer i en nådeløs bransje hvor menn får kontorplass og kvinnene må ta til takke med å være sekretærer. Mens samfunnet er i drastisk endring sliter Don med finne sin egen identitet.
Action, Drama, Science Fiction, Spenning
8.4

Fringe

Sci-fi, skrekk, action og drama på høyt nivå blir servert i denne fascinerende serien. Trekløveret Olivia, Peter og Walter må løse saker hvor vitenskap er blitt satt på prøve. Serien kombinerer X-files lignende mystikk med gripende drama. Anna Torv i rollen som Olivia Dunham leverer en formidabel prestasjon, med god hjelp fra anvendelige Joshua Jackson (Peter Bishop) og den enestående John Noble (Walter Bishop).
Fornyet
Action, Drama, Krim, Spenning, Thriller
8.4

The Expanse

Amazon Prime Video
Serien er basert på en populær bokserie av Daniel Abraham og Ty Franck. Den har Thomas Jane og Steven Strait i fremtredende roller. Satt 200 år inn i fremtiden tar den for seg kolonisering, klasseskille og storpolitikk. Noe mystisk er på ferde, som leder etterforsker Joe ALoisus Miller (Thomas Jane) og romskipkaptein Jim Holden (Steven Strait) ut to separate og livsfarlige reiser for å komme til bunns i mysteriet bak en forsvunnet kvinne.
Fornyet
Drama, Romanse, Periodedrama
8.7

The Crown

Netflix
Basert på den prisvinnende forestillingen The Audience, forteller The Crown historien om dronning Elizabeth II sine tidlige år. Rollen som dronning Elizabeth II spilles av Claire Foy. Matt Smith har rollen som prins Phillip, John Lithgow som Sir Winston Churchill, Victoria Hamilton som dronningmoren, Jared Harris som kong George VI, Vanessa Kirby som prinsesse Margareth og Dame Eileen Atkins spiller dronning Mary, blant mange andre. Serien er en av de dyreste noensinne produsert, første sesong består av 10 episoder.
Drama, Spenning, Thriller, Periodedrama
8.3

The Terror

Amazon Prime Video
The Terror er satt til 1847, hvor en ekspedisjonsbesetning fra den britiske marinen søker etter Nordvestpassasjen. Et mystisk rovdyr jakter på skipene deres, i noe som blir et spenningsfylt og desperat spill for overlevelse. Serien er en oppdiktet fremstilling av kaptein Sir John Franklin sin tapte ekspedisjon med HMS Erebus og HMS Terror.
Fornyet
Drama, Fantasy, Krim
8.0

Carnival Row

Amazon Prime Video
Orlando Bloom og Cara Delevingne er stjernene i serien om mystiske skapninger som har flyktet fra hjemlandet og samlet seg i en storby hvor stemningen blir stadig mer trykket grunnet innvandring. Sentralt står flere uoppklarte drap som står i fare for å ødelegge den lille freden som fortsatt eksisterer.
Drama, Miniserie
9.4

Chernobyl

HBO Nordic
Chernobyl er en dramatisering av en av tidenes største menneskeskapte katastrofer, og forteller historien om de modige mennene og kvinnene som ofret alt for å redde Europa fra en utenkelig ulykke.
Kommer på Apple TV+
Drama, Science Fiction
0

Foundation

Et tusen år gammel saga om "The Foundation", en bande som lever i eksil og som oppdager at den eneste måten å redde myndighetene er å trosse de.
Drama, Miniserie, Thriller
0

The Beast Must Die

En sørgende mor infiltrerer livet til mannen hun tror er ansvarlig for sønnens død. Thrilleren er basert på boken av Cecil Day-Lewis.
Annonse
Abonner
Varsle om
guest
0 Comments
Innebygde tilbakemeldinger
Vis alle kommentarer