TV-serien Carnival Row. Foto: Amazon
Carnival Row. Foto: Amazon

Orlando Bloom og Cara Delevingne har hovedrollen i Carnival Row, den nye storserien til Amazon Prime Video. Nå har første sniktitt ankommet, i tillegg har strømmetjenesten avslørt at serien slippes 30. august.

Neo-noir fantasy med Ringenes Herre-stjerne

Carnival Row er en serie om mystiske skapninger som har flyktet fra hjemlandet for å søke tilflukt i en storby hvor stemningen blir stadig mer trykkende grunnet den økende innvandringen. Når flere drap blir begått legger det ekstra press på et samfunn som alt er på bristepunktet.

Første smakebit fra serien har nå ankommet, som ikke avslører særlig annet enn litt av seriens visuelle preg.

Fantasy-serien er skapt av René Echevarria og Travis Beacham, med regi av Jon Amiel. I tillegg til Bloom og Delevingne har David Guasi, Karla Crome, Indira Varma, Tamzin Merchant og Scott Reid fremtredende roller i serien.

Orlando Bloom er seriens største stjerne. Han ble blant Hollywoods mest etterspurte skuespillere etter roller i blockbuster-suksessene Ringenes Herre og Pirates of the Caribbean. Skuespilleren ble klar for serien i august 2017.

Delevinge er en prisvinnende modell som begynte som skuespiller i 2012, med roller i blant annet Valerian and the City of a Thousand Planets, London Fields og Suicide Squad.

Tidkrevende produksjon

Amazon satser veldig på serien, hvor skuespillerne også stakk innom på tjenestens høstlansering i London i fjor høst hvor Serienytt var til stede. Det var lenge ventet at serien ville se dagens lys i årets første halvdel, men nå viser det seg at den sparker igang høsten for strømmetjenesten.

Utviklingen av serien startet alt i januar 2015, da med Guillermo del Toro med som manusforfatter og regissør. Produksjonen startet offisielt i 2017, men del Toro hadde da trekt seg fra prosjektet grunnet andre forpliktelser. Paul McGuigan ble for en kort periode hyret inn som regissør før han ble erstattet med Jon Amiel.

Annonse

Serien er spilt inn i Tsjekkia, med en omfattende pre-produksjon på fem måneder og innspilling som gikk over nærmere fire måneder. Innspillingen var ferdig i mars 2018, men mye etterarbeid har tatt sin tid og det er først i august serien vil bli tilgjengelig for seerne.

Fra premierekalenderen

Premierekalenderen viser deg oversikt over alt nytt som kommer på TV, strømming og kino. Der finner du blant annet ut hvilke nye serier og nye sesonger som er på vei.

2019fre30aug09:00PremiereCarnival Row sesong 1Amazon Prime Video09:00 Sjanger:Drama,Fantasy,Krim