Lucifer avsluttes neste år

Det ble en kortvarig redningsaksjon fra Netflix, som har avgjort at femte sesong vil bli Lucifers siste.

Jubelen var stor blant Lucifer-fans da Netflix reddet serien etter at TV-kanalen Fox kansellerte den som følge av svake seertall i sesong 3. I mai kom fjerde sesong, nå som en Netflix-original.

Annonse

Serien har gjort det godt nok til at Netflix ønsker mer og har gitt grønt lys for sesong 5, men det er også bestemt at det blir seriens siste sesong.

På seriens offisielle twitter-konto er det lagt ut en takk til fansen for å ha sørget for at serien får en skikkelig slutt.

Med fornyelsen gis det anledning til å nøste opp i flere løse tråder fra blant annet sesong 4. Hvor mange episoder det blir er usikkert, trolig er det snakk om ti nye episoder, som er antallet vi fikk i fjerde sesong. Netflix har ikke for vane å produsere 20+ episoder, slik som amerikanske TV-nettverk gjør.

Hvorfor Netflix velger å avslutte serien med sesong 5 er ikke avslørt. Strømmetjenesten er tilbakeholden med å dele visningstall, men deres toppliste for Storbritannia indikerte at serien gjorde det bra den første uken (3. plass), men forsvant så raskt ut de påfølgende ukene. Det er kun i Storbritannia Netflix deler slike lister enn så lenge.

Serier kanselleres normalt om kanalen eller strømmetjenesten anser at det er mer å tjene på å anvende resursene andre steder. Det er altså ikke nok at en serie er profitabel, det er alltid konkurranse med øvrig innhold på tjenesten. Avtaler med skuespillere og produsenter kan også spille inn.

Om forfatter

Redaksjonen
Redaksjonenhttps://serienytt.no
Serienytt-redaksjonen har servert informasjon om strømming, TV-serier og bransjenyheter siden 2011.
Annonse

Premierenyheter
Se hva som kommer

Intervjuer
Bak kulissene

Personvern

Serienytt.no benytter «cookies» (informasjonskapsler). En cookie er en liten tekstfil som blir lagret på din harddisk av nettstedet du besøker. Filen inneholder informasjon og blir blant annet brukt til å støtte deg som bruker og til statistikk. Det medfører ingen sikkerhetsrisiko for deg, og gjør at vi kan tilby deg en tjeneste som virker best mulig. Funksjonen kan slås av i de fleste nettlesere gjennom et menyvalg som «innstillinger», «sikkerhet» e.l.