En uke fylt med kanselleringer

Del nyheten

Den siste uken har flere amerikanske serier blitt kansellert. Amazon, Netflix og NBC er alle hissig på å rydde plass til nykommere.

Amazon takker nei til mer Sneaky Pete

Sneaky Pete er den den siste av flere kanselleringer hos Amazon de siste månedene. Tredje sesong kom i vår og det blir også seriens siste. Dermed vil 2019 markere slutten for Amazon-originalene The Tick, Transparent og The Man in The High Castle, de to sistnevnte kommer med sine siste innslag senere i år.

Bryan Cranston (til høyre) er tungt involvert i Sneaky Pete. Foto: Amazon Studios

Dermed er det lite igjen av den originale seriesatsingen til Amazon, den nye Amazon Studios-sjefen Jennifer Salke har ryddet unna i stort tempo siden hun tok over i februar 2018. Nettverket har flere store prosjekter på gang som er ventet å nå ut til et bredere publikum enn nå kansellerte og prisvinnende «smale» serier som Transparent, Mozart in the Jungle og Sneaky Pete.

Det er kun Bosch, The Marvelous Mrs. Maisel og Goliath som er fornyet av serier som kom før hennes tid, mens fremtiden ikke er avklart for serier som Patriot, The Romanoffs, Forever og Lore.

Det betyr ikke at Amazon får mindre innhold å tilby. I skrivende stund er 21 serier på vei og ytterligere 50 under utvikling, blant annet storserier satt til Ringenes Herre og Wheel of Time-universene. Amazon Studios har også overtatt den populære sci-fi serien The Expanse.

Syfy kutter ut Happy! og Deadly Class

TV-kanalen Syfy har også svingt serieøksen denne uken og avslutter Viaplay-aktuelle Deadly Class etter kun en sesong, mens det er slutt for Netflix-aktuelle Happy! etter to sesonger.

Deadly Class er tilgjengelig på Viaplay. Foto: Syfy

Produksjonsselskapene bak de to seriene har ikke gitt opp å finne et nytt hjem til seriene og håper det går med de som med The Expanse og Lucifer, to serier reddet av strømmegigantene Amazon Prime Video og Netflix. Det skal imidlertid mye til for at dette blir en realitet.

Prisvinnende komiserie tar slutt på HBO

HBO har også ryddet litt i serietilbudet og kommet frem til at kommende sesong av Silicon Valley blir dens siste. Det har i flere måneder vært spekulert i at serien går mot slutten, derfor kommer ikke avgjørelsen som den helt store overraskelsen. Med det må HBO Nordic-abonnenter i år takke farvel til nok en favoritt, da Veep nylig ble avsluttet.

Sjette sesong av Silicon Valley er forventet å ha premiere mot slutten av 2019. Årsaken til den lange ventetiden er at sjefprodusent Alec Berg har vært travelt opptatt med den nye suksess-serien Barry.

NBC kutter ut tre nykommere

På TV-fronten er NBC blant de aller største bautaene i USA og de tilbyr en rekke svært populære serier. Det betyr også at det forventes mye av nykommere, som gjerne blir kansellert selv med seertall andre kanaler bare kan drømme om.

The Enemy Within. Foto: 2019 NBCUniversal Media, LLC

Dette er blant annet tilfelle for Abby’s, The Village og Viaplay-aktuelle The Enemy Within som alle er økset etter kun en sesong.

Avgjørelsen kom kun en uke etter at NBC også valgte å kansellere HBO Nordic-aktuelle A.P. Bio etter to sesonger.

Slutt for The Ranch i 2020

Også Netflix har kunngjort at det er slutt for en av sine populære serier. The Ranch avsluttes med en fjerde og siste sesong på 20 episoder. Planen er at de 10 første episodene av sesongen kommer i år, mens de 10 siste kommer i 2020.

Tjenesten har imidlertid mer positive nyheter å komme med for fans av den nye serien Dead to Me, som er fornyet for sesong 2.

Annonse
X
X
X