Annonse

Amerikanske When They See Us, britiske The Virtues og komiserier som svenske Gösta og tyske How To Sell Drugs Online (Fast) er blant sommerens mest fristende nye serier. Her er oversikten!

2019 har så langt imponert oss med nykommere som miniserien Chernobyl og komiserien Russian Doll. Sommeren kommer nok til å handle mye om nye sesonger av etablerte favoritter som Big Little Lies, Stranger Things, Orange is The New Black, Succession, The Terror, og den etterlengtede returen til Veronica Mars.

Men vi glemmer selvfølgelig ikke alt av nye serier som melder sin ankomst, for det er snakk om anslagsvis 50-70 nye serier som kommer på TV og strømming i sommermåendene. Ava DuVernay (Selma), Lukas Moodysson (Fucking Åmål), Nicolas Winding Refn (Drive), Shane Meadows (This Is England), Tom McCarthy (Spotlight) og Chris Brancato (Narcos) har det til felles at de alle står i spissen for nye serier denne sommeren.

Det er vanskelig å finne plass til alt av spennende nykommere, serier som Good Omens (31. mai på Amazon Prime Video), komiserien Los Espookyos (15. juni på HBO Nordic), thrillerserien The Rook (10. juli på TV 2 Sumo), action thriller-serien Jett (15. Juni på HBO Nordic), og The Dark Crystal-foreløperen The Dark Crystal: Age of Resistance (30. August på Netflix) må derfor nøye seg med å bli nevnt, uten en mer grundig presentasjon denne gang.

La oss sette igang! Her er seriene vi ser mest frem til:

Annonse

When They See Us

Miniserien er basert på den sanne historien om de fem tenåringene Raymond Santana, Kevin Richardson, Antron McCray, Yusef Salaam, og Korey Wise som ble anklaget og dømt for en voldtekt de ikke begikk.

Central Park 5-saken har alltid vært et skremmende eksempel på hvordan slepphendt politiarbeid, rasisme og lynsjemobb-mentaliteten ødelegger livet til uskyldige mennesker. Med Oscar-nominerte Ava DuVernay (Selma og 13th) og Robin Swicord (The Curious Case of Benjamin Button) i spissen er vi spente på resultatet av When They See Us, hvor alle de fire episodene er regissert av DuVernay. På toppen av et allerede lovende valg for å spille de 5 sentrale rollefigurene, som som voksne og ungdommer, har miniserien også huket inn en solid rollebesetning bestående av andre navn som Michael K. Williams (The Wire, Boardwalk Empire), Oscar-nominerte Vera Farmiga (Bates Motel, Up in the Air), Emmy-nominerte Niecy Nash (Getting On), John Leguizamo (Bloodline), Joshua Jackson (The Affair) og Emmy-vinner Felicity Huffman (Frustrerte Fruer) i noen av rollene.

Vi vil tro på at dette, om gjort riktig, blir årets mest Emmy-nominerte miniserie som bør passe godt for fans av The Night Of eller The People V. O.J. Simpson: American Crime Story.

When They See Us kommer 31. mai på HBO Nordic.The Virtues

The Virtues. Foto: Channel 4

Miniserien følger Joseph (Stephen Graham, Boardwalk Empire) som vender hjem til familie og hjemby i Irland kun med vage minner om hvem han er og hva han gjorde før. Tiden med familien sørger for at minnene gradvis vender tilbake, de viser seg å være av det traumatiske slag.

Den nye miniserien kommer fra den kritikerroste manusforfatteren Jack Thorne (National Treasure, This is England) og Shane Meadows, mannen bak den kritikerroste filmen This Is England og de tre spin-off seriene. The Virtues har allerede mottatt god omtale i god tid før premieren, med både priser som hovedprisen og pris for beste hovedrolle under TV-festivalen Series Mania i mars. Dette er lovende miniserie og thrillerdrama for de som ønsker sterke karakterer og mørke temaer.

The Virtues har hatt premiere på Channel 4 i Storbritannia. Serien er i skrivende stund ikke klar for en kanal eller strømmetjeneste i Norge.


The Loudest Voice

The Loudest Voice. Foto: Showtime

Miniserien følger oppturen og fallet for den avdøde Fox News-grunnleggeren Roger Ailes (Oscar-vinner Russell Crowe), fra hans første møte med President Richard Nixon, til avslutningen på hans karrière hos Fox News i det han hjalp Donald J. Trump til å bli president.

Med Oscar-vinner Tom McCarthy (Spotlight) i spissen satser amerikanske Showtime på nok en miniserie etter Escape at Dannemora i fjor. Miniserien sies å fortelle historien om Ailes gjennom flere synspunkter, og samtidig belyse psykologien som driver den politiske prosessen rundt Fox News og det republikanske partiet. Med Naomi Watts, Sienna Miller, Annabelle Wallis (Peaky Blinders) og Seth McFarlane (The Orville) i fremtredende roller. Denne bør falle i god smak for alle som elsker politisk drama.

The Loudest Voice kommer 1. juli på HBO Nordic.


Gösta

Gösta. Foto: HBO Nordic

Komiserien Gösta handler om den 28 år gamle, nyutdannede barnepsykologen Gösta (Vilhelm Blomgren, Midsommar) som får jobb i en liten by i Småland. Han flytter fra Stockholm og leier en hytte ute i skogen. Gösta vil gjerne være den snilleste personen i verden og hjelpe alle han møter på sin vei. Noen ganger går det bra, andre ganger ikke.

Vi er spente på den svenske komiserien, som også er den første egenproduksjonen fra HBO Nordic. Forventningene ble desto større etter at vi i fjor så flere lovende klipp fra den kommende serien fra Lukas Moodysson, mannen bak filmer som Fucking Åmål, Tillsammans og Lilja 4-ever. Serien virker å være i ånden til spesielt Moodysson sin Tillsammans, og passende for fans av skandinaviske komiserier som Solsidan, En Natt, og til en grad Dag.

Gösta kommer 1. juli på HBO Nordic.


Euphoria

Euphoria. Foto: HBO Nordic
Euphoria. Foto: HBO Nordic

Dramaserien følger Rue (Zendaya, Spider-Man: Homecoming) og en gruppe andre tenåringer i det de navigerer ungdomslivet med dop, sex, identitet, traumer, sosiale medier, kjærlighet og vennskap.

Dramaserien Euphoria er basert på den israelske serien med samme navn. Det er også den første dramaserien til A24 (kjent for produksjon og distribusjon av en rekke kritikerroste filmer de siste årene som inkluderer Moonlight, Eight Grade, First Reformed og The Disaster Artist), noe som ikke akkurat demper forhåpningene til serien. Serien føles så langt ut som HBO sitt forsøk på å lage en serie i ånden filmen Kids, samtidig som den har et seriøst fokus på avhengighet som er sentralt rundt seriens hovedperson Rue som minner mer om Requiem For A Dream.

Euphoria kommer 17. juni på HBO Nordic.


How To Sell Drugs Online (Fast)

How To Sell Drugs Online (Fast) Foto: Netflix
How To Sell Drugs Online (Fast) Foto: Netflix

Komiserien følger en ung gutt sin noe uvanlige måte å vinne tilbake interessen fra eks-kjæresten. Moritz Zimmermann (Maximilian Mundt) starter å selge narkotika over nettet – og ender opp med å starte Europas største narkotikasalg på nett fra sitt eget gutterom.

Med et plott og tone som virker som en kombinasjon av Rick Famuyiwa-filmen Dope og Silicon Valley, har vi hatt øynene opp for denne tyske serien. Netflix var tidligere hatt stort hell med den tyske serien Dark, som også er tilbake i sommer. Det gjør oss spente på se om strømmegiganten kan bli suksessfull med også How To Sell Drugs Online (Fast), etter den noe skuffende Dogs of Berlin.

Sesong 1 av How To Sell Drugs Online (Fast) kommer 31. Mai på Netflix.


Too Old To Die Young

Too Old To Die Young. Foto: Amazon

Thrillerserien følger ung politimann Martin (Miles Teller) befinner seg i en verden med leiemordere og drapsmenn fra Yakuza, kartellene, russisk mafia og tenåringsgjenger i Los Angeles.

Dramaserien skapt, skrevet og produsert av danske Nicolas Winding Refn (Drive, The Neon Demon), og Ed Brubaker (Captain America: The Winter Soldier, Westworld) har vært et ganske så spesielt prosjekt, noe som er å forvente fra spesielt Refn. Serien har også samlet en solid og varierende rollebesetning bestående av Oscar-nominerte John Hawkes (Winter’s Bone, Deadwood), Jena Malone (The Neon Demon), Augusto Aguilera (Snowfall), William Baldwin (Backdraft) og Nell Tiger Free (Game of Thrones) i noen av rollene.

Too Old To Die Young har så langt, og etter verdenspremieren i Cannes, fremstått litt vel selvhøytidelig og med pulp-action i ånden til Refn sine filmer. Vi er spente, men med 10 episoder og en varighet over 13 timer er vi også skeptisk til om Refn og Brubaker kan fylle alt den tiden med fornuftig og spennende materiale.

Too Old To Die Young kommer 14. juni på Amazon Prime Video.

 


Perpetual Grace, LTD

Perpetual Grace, LTD. Foto: Epix

Neo-noir thrillerserien følger James (Jimmy Simpson, Westworld), en ung svindler som forsøker å svindle pastoren Bryon Brown (Ben Kingsley), som viser seg å være mye mer farlig enn James først antar. Pastoren og hans kone Lillian (Oscar-nominerte Jackie Weaver (Animal Kingdom, Silver Linings Playbook) har sin egen hemmeligheter.

Etter noe sukess med den nylig avslutende thrillerserien Berlin Station og pågående Get Shorty, satser amerikanske EPIX på serien fra Steven Conrad, skaperen bak den undervurderte og ofte oversette Amazon-serien Patriot, og Bruce Terris som også skrev episoder av Amazon-serien.

Serier som Perpetual Grace, LTD om svindlere og deres mål kan fort miste fremdriften etter en stund (slik som The Riches og til en grad Sneaky Pete alt har vist oss), men vi er spente på om å se om Conrad kan anvende det kjente fra slike historier til seriens fordel, slik som de gjorde med Patriot. Vi er også spente på å se birollen til Damon Herriman (Justified), spesielt nå i sommer hvor han vil bli å se som Charles Manson i både filmen Once Upon A Time in Hollywood og sesong 2 av Mindhunter.

Perpetual Grace, LTD har premiere 2. Juni på EPIX I USA. Serien har i skrivende stund ikke blitt annonsert til en strømmetjeneste eller TV-kanal i Norge.


City on a Hill

City on a Hill. Foto: HBO Nordic
City on a Hill. Foto: HBO Nordic

Dramaserien er en satt til Boston på 90-tallet, når byen var plaget med både voldelige kriminelle med tilknytninger til lokale myndigheter i byen, og korrupsjon i politiet, inntil det plutselig forandret seg. Den fiksjonelle historien forteller historien om hvordan statsadvokaten Decourcy Ward (Aldis Hodge, Underground), skaper en uvanlig allianse med den korrupte FBI-veteranen Jackie Rhodes (Kevin Bacon). Sammen gjør de sitt for å renske byen for kriminelle og korrupsjon, inkludert en familie som raner pengetransporter ledet av brødrene Frankie (Jonathan Tucker, Justified) og Jimmy Ryan (Mark O’ Brien, Halt and Catch Fire).

Basert på en ide fra Ben Affleck og Chuck MacLean er serien skapt av MacLean, og produsert av blant annet Affleck, Matt Damon og Barry Levinson virker å være ikke minst passende for fans av Boston-satte filmer og serier som The Town, The Departed og TV-serien Brotherhood.

Showtime har tidligere vist at de makter å finne en god balanse mellom drama og god underholdning med serier som Billions og Ray Donovan, noe som gir oss håp om nok et tilfelle av god underholdning. Det skader ikke at seriens sjefprodusent blir Tom Fontana, skaper av serier som Borgia, Copper og HBO-klassikeren Oz.

City On A Hill kommer 17. juni på HBO Nordic.


The Righteous Gemstones

The Righteous Gemstones. Foto: HBO
The Righteous Gemstones. Foto: HBO

Komiserien følger den verdensberømte familien Gemstone, en familie kjent for TV-evangelisme, og har en lang tradisjon med både avvik, grådighet, og veldedig arbeid, alt i navnet av Herren Jesus Kristus. Ledet av Eli Gemstone (John Goodman) blir vi også kjent med blant annet hans sønner Jesse (Danny McBride) og Kelvin (Adam DeVine, Workaholics).

Den tredje HBO-serien til Danny McBride og Jody Hill (etter Eastbound & Down og Vice Prinicpals) vil forhåpentligvis være mer i ånden til deres førstnevnte, enn forrige HBO-serie. Kombinasjon av McBride, DeVine og Goodman i hovedrollene er en lovende trio.

Vi håper på en kombinasjon av familiedynamikken til Succession med humoren Eastbound & Down, og det skader ikke at serien har nok av inspirasjon å hente fra virkeligheten med TV-evangelister som Joel Osteen og Jerry Falwell, som serien kan spille på i flere sesonger. Serien byr også på en liten rolle av Walton Goggins (Justified, Hateful Eight), som vi gleder oss til, ettersom Goggins var det sterkeste kortet til McBride og Hill sin forrige serie.

The Righteous Gemstones kommer i august på HBO Nordic.


Godfather of Harlem

Basert på livet til Bumpy Johnson (Oscar-vinner Forest Whitaker), forteller Godfather of Harlem historien om hvordan Johnson vendte hjem i starten av 60-tallet etter ti år i fengsel for å se hvordan nabolaget han tidligere hersket over er i ruiner. Med gatene nå kontrollert av den italienske mafiaen, må Bumpy kjempe mot Genovese-familien for å gjenvinne kontrollen. Under den brutale kampen så kommer han også i en allianse med Malcolm X – som gjør at han får både se den politiske oppstigningen til Malcolm i de sosiale omveltningene, og en mafiakrig som truer med å ødelegge byen.

En annen serie EPIX satser på i sommer i USA er Godfather of Harlem, skapt av Narcos-skaper Chris Brancato, og Narcos-forfatteren Paul Eckstein. Breaking Bad-favoritten Giancarlo Esposito (også å se i HBO Nordic-serien Jett i sommer) er et av høydepunktene ved siden av Whitaker, i en rollebesetning bestående av solide navn som Ilfenesh Hadera (Show Me A Hero), Vincent D’Onofrio (Marvel’s Daredevil), og Paul Sorvino (Goodfellas). Vi er usikre på serien, men den byr på en rekke gode skuespillere, samt at Brancato har vist han kan bringe til livs kriminelle karakterer gjennom arbeidet med Narcos.

Godfather of Harlem er i skrivende stund ikke klar for strømming eller TV i Norge.


The Boys

I en verden full av superhelter er det ikke alle nødvendigvis er mors beste barn. Derfor setter gruppen The Boys, ledet av Billy The Butcher (Karl Urban, Star Trek), igang med å jakte ned korrupte supermennesker.

Med den siste sesongen av Preacher underveis, så har serieskaperne Evan Goldberg og Seth Rogen (som skapte AMC-serien med Sam Catlin) nok en TV-serie basert på en tegneserie fra Garth Ennis på gang. Denne gang på Amazon Prime Video. Den nye serien er skapt sammen med Supernatural-skaper Eric Kripke.

Til tross for en noe blandet mottagelse så langt er vi spente på å resultatet av denne uvanlige superhelt-serien som virker å være i ånden til Preacher og til en grad Deadpool. Elisabeth Shue (Leaving Las Vegas, CSI), Antony Starr (Banshee), Jack Quaid (Vinyl), Karen Fukuhara (Suicide Squad) og Simon Pegg i noen av rollene skader heller ikke.

The Boys kommer 26. juli på Amazon Prime Video.


Annonse