Jussie Smollett-kontrovers stopper ikke Empire. Serien er fornyet av Fox

Del nyheten

Det har vært en turbulent vinter og vår for Empire etter at skuespiller Smollett ble anklaget for å iscenesette et angrep på seg selv. Etter å ha tatt betenkningstid har Fox valgt å satse videre på serien, men det blir enn så lenge uten Smollett.

Ble arrestert og siktet for å levere falsk anmeldelse

Jussie Smollett fikk mye oppmerksomhet etter at han angivelig ble angrepet på åpen gate i januar. Den homofile skuespilleren hevdet overfallsmennene skrek Trump-slagord og at han var offer for hatkriminalitet.

Saken tok en uventet vending da skuespilleren ble arrestert og det ble tatt ut tiltale mot skuespilleren fordi de mente å kunne bevise at han hadde iscenesatt angrepet for å få oppmerksomhet, samt misnøye med sin egen lønn.

Til store protester fra politisjefen og byens ordfører ble saken i mars henlagt etter at påtalemyndighetene i en forvirrende affære, hvor skuespilleren blant annet hadde gått med på å ikke kreve tilbake kausjon på 10 000 dollar og ha utført 20 timers samfunnstjeneste før avgjørelsen falt. Amerikansk presse spekulerer i at en avtale er inngått bak lukkede dører for å avslutte saken, hvor både skuespilleren og politiet er blitt kraftig kritisert.

Smollett kan komme tilbake

Smollett ble fjernet fra de siste episodene av femte sesong. Fox, som viser serien i USA, har valgt å forlenge skuespillerens opsjon til å bli med videre, men han vil ikke være del av serien i starten av sesongen. Det er mulig han kan bli med etter hvert.

– Etter gjensidig enighet har studioet forhandlet frem en forlengense av Jussie Smolletts opsjon for sesong 6, men det er på nåværende tidspunkt ingen planer om at rolelfiguren Jamal vender tilbake til Empire, sier Fox i en uttalelse.

Flere av seriens fremtredende skuespillere, blant annet Taraji P. Henson og Terrence Howard, har offentlig gått og lagt press på Fox om å ta skuespilleren inn i varmen igjen.

Empire er en av de mest populære seriene på Fox. Seertallene har i vår falt kraftig, men det forhindret ikke serien fra fortsatt å være blant de sterkeste kortene kanalen kan skilte med i konkurranse med øvrige annonsekanaler.

I Norge vises Empire først på Viaplay.

Annonse