Annonse

Tredje sesong blir den siste av zombie-komedien til Netflix. Etter en måneds betenkningstid har Netflix bestemt seg for å kansellere serien.

Kritiker-ros hjelper lite

– Jeg kommer til å møte på jobb for å spille inn scener. Om de ikke ønsker å filme de, det er opp til dem, uttaler en spøkefull Timothy Olyphant etter at seriens skjebne er avgjort.

En tone som er i tråd med seriens smått absurde tilnærming til et enda mer absurd plott om en ektemann som ønsker å være der for sin kone etter at hun blir udødelig og avhengig av å spise mennesker for å fungere.

Det hjelper ikke med unison ros fra kritikere og en lojal tilhengerskare. Netflix anser ikke at de får igjen for investeringen i serien som har Drew Barrymore og Olyphant i hovedrollene som ekteparet Hammond.

For store utgifter?

Visningstall holdes hemmelig, men mye tyder på at serien har hatt et nisjepreg og ikke nådd ut til de store massene. Den har heller ikke maktet å sanke særlig med priser. Den er derimot godt likt blant kritikerne og står med respektable 7.9-karakter på IMDb.

Annonse

The Hollywood Reporter melder at kostnaden for serien trolig ville økt betraktelig om en fjerde sesong hadde fått grønt lys, grunnet avtalevilkårene tjenesten har for sine originaler. Det er ikke uvanlig for Netflix å kansellere serier etter tredje sesong, med mindre de har blitt store suksesser.

Netflix har kansellert en rekke serier de siste par årene, men antallet er ikke i nærheten av å overgå antallet nye serier. Strømmetjenesten har hastverk med å bygge opp et slagkraftig bibliotek i møte med nye strømmetjenester som Disney+ og WarnerMedia.

Et bibliotek som ikke vil bestå av nye episoder av Santa Clarita Diet.

Seriens stjerne Timothy Olyphant kan du for øvrig snart se i Deadwood-filmen hvor han nok en gang vil spille Seth Bullock, rollen som for alvor gjorde han kjent. Drew Barrymore har ingen større kommende prosjekt oppført

LES OGSÅ

Oversikt: Seriene som avsluttes i 2019

Game of Thrones, Suits, Orange is the New Black, Homeland og Veep er bare noen av seriegigantene som takker for seg i 2019. Her er oversikten.

LES OGSÅ

The Umbrella Academy sesong 1. Foto: Netflix

2019: De nye Netflix-originalene

Hvilke nye serier kommer på Netlfix i 2019? Få oversikt over hvilke nye Netflix-originaler som kommer i 2019.
Annonse